Kocaçukur’da Büyük Değişim

PAMUKKALE 08.06.2020 - 14:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Kocaçukur’da Büyük Değişim

Pamukkale Belediyesi, 11 yıl aradan sonra Kocaçukur’daki göleti tertemiz hale getirdi. İçinden 400 kamyondan fazla çamur çıkarılan travertenlerin eteğindeki gölet yeni görüntüsü ile dikkat çekti.   Beyaz Cennet Pamukkale’nin hemen eteğinde yer alan Kocaçukur’a Pamukkale Belediyesi eli değdi. 20 bin metrekare büyüklüğündeki göleti de içinde bulunan Kocaçukur’da Pamukkale Belediyesi temizlik çalışmaları başlatmıştı. Aydın Bölge Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan yapılacak olan çalışmalarla ilgili gerekli izinleri alan Pamukkale Belediyesi, çalışmaların gölün temizlenmesi ile ilgili etabını tamamladı.     En son 2009 yılında temizlenen ve travertenlerden gelen suyun oluşturduğu gölette yapılan çalışmalar sırasında yaklaşık 400 kamyondan fazla çamur çıkarıldı. Göletteki su boşaltıldığında içinde bulunan ördek, kaz ve balıklar farklı bir havuza alınmıştı. Yaklaşık 1 hafta süren çalışmalar sonunda Kocaçukur’daki göletteki değişim fotoğraf karelerine yansıdı. Daha önce içinde oluşan çamur nedeniyle göletin rengi oldukça koyu görünürken, yapılan temizlik çalışmaları sonrası su doğal rengine döndü.     Gölün eski hali                                                                                                   Gölün yeni hali       amukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale travertenlerinin alt bölgesinde yer alan Kocaçukur’da 20 bin metrekareden daha fazla alana sahip gölet var. Bu bölgede çalışma yapmak için Aydın Bölge Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan gerekli izinleri alarak çalışma başlattık. Yıllardır çalışma yapılmadığı için göletin zemininde çamurlar birikmişti. Göldeki su boşaltılarak buradan 400 kamyondan fazla çamur çıkarıldı. Temizlik çalışmaları tamamlandıktan sonra göle yeniden su dolduruldu. Şimdi doğal haline döndü. Gölün çevresindeki peyzaj ve havuz ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu bölgeyi kısa zamanda halkımız için cazip hale getirmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.     Gölün eski hali                                                                                                   Gölün yeni hali   Gölün eski hali                                                                                                   Gölün yeni hali  

Pamukkale Belediyesi, 11 yıl aradan sonra Kocaçukur’daki göleti tertemiz hale getirdi. İçinden 400 kamyondan fazla çamur çıkarılan travertenlerin eteğindeki gölet yeni görüntüsü ile dikkat çekti.

 

Beyaz Cennet Pamukkale’nin hemen eteğinde yer alan Kocaçukur’a Pamukkale Belediyesi eli değdi. 20 bin metrekare büyüklüğündeki göleti de içinde bulunan Kocaçukur’da Pamukkale Belediyesi temizlik çalışmaları başlatmıştı. Aydın Bölge Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan yapılacak olan çalışmalarla ilgili gerekli izinleri alan Pamukkale Belediyesi, çalışmaların gölün temizlenmesi ile ilgili etabını tamamladı.

 

 

En son 2009 yılında temizlenen ve travertenlerden gelen suyun oluşturduğu gölette yapılan çalışmalar sırasında yaklaşık 400 kamyondan fazla çamur çıkarıldı. Göletteki su boşaltıldığında içinde bulunan ördek, kaz ve balıklar farklı bir havuza alınmıştı. Yaklaşık 1 hafta süren çalışmalar sonunda Kocaçukur’daki göletteki değişim fotoğraf karelerine yansıdı. Daha önce içinde oluşan çamur nedeniyle göletin rengi oldukça koyu görünürken, yapılan temizlik çalışmaları sonrası su doğal rengine döndü.

 

 

Gölün eski hali                                                                                                   Gölün yeni hali

    

 amukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale travertenlerinin alt bölgesinde yer alan Kocaçukur’da 20 bin metrekareden daha fazla alana sahip gölet var. Bu bölgede çalışma yapmak için Aydın Bölge Koruma Kurulu ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan gerekli izinleri alarak çalışma başlattık. Yıllardır çalışma yapılmadığı için göletin zemininde çamurlar birikmişti. Göldeki su boşaltılarak buradan 400 kamyondan fazla çamur çıkarıldı. Temizlik çalışmaları tamamlandıktan sonra göle yeniden su dolduruldu. Şimdi doğal haline döndü. Gölün çevresindeki peyzaj ve havuz ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu bölgeyi kısa zamanda halkımız için cazip hale getirmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

 

 

Gölün eski hali                                                                                                   Gölün yeni hali

 

Gölün eski hali                                                                                                   Gölün yeni hali

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.