Kocasert: İhracatımız Son Sürat Artıyor

EKONOMİ 01.08.2017 - 14:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Kocasert: İhracatımız Son Sürat Artıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, "Hem ilimizin hem de ülkemizin ihracatında çok güçlü artışların yaşandığına tanık oluyoruz" dedi.

Kocasert; "Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat Temmuz ayında tam yüzde 39 artarak 199 milyon USD olarak gerçekleşti. Ocak-Temmuz döneminde ise ihracat artışı yüzde 13,7 ile 1 milyar 373 milyon USD oldu.                 TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı ise temmuz ayında yüzde 23 yükselerek 246 milyon USD’ ye ulaştı. Yılın ilk yedi aylık döneminde ise ilimiz ihracatının yüzde 9 yükselişle 1 milyar 682 milyon USD olarak gerçekleştiğini görüyoruz.   İhracat Atılım Yılında Tarihi Zirvelerden Birindeyiz                 Ülkemiz ihracatı Ocak ve Mart aylarında yaşanan ihracat artışlarıyla rekor kırmış ve yeni yıla son derece hızlı başlamıştı. Temmuz ayında ise yeni bir rekor kırdığımızı gördük. İhracatımız yüzde 31,2 artarak son 6yılın en yüksek artış oranı ile tarihi zirvelerinden birine ulaştı ve 11,4 milyar USD olarak gerçekleşti.Ocak-Temmuz aralığını değerlendirdiğimizde ise, ülkemiz ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 artarak 88,9 milyar USD olarak kayda alındı.                 İhracat Atılım Yılı olarak belirlenen 2017’nin başından beri ihracat artışı yakalamamız ve böylesine rekorlarla karşılaşmamız hepimiz adına oldukça umut ve mutluluk verici…   Hedeflerimize Emin Adımlarla Yürüyoruz                 Orta Vadeli Program’da 2017 için belirlenen 153,3 milyar USD’lik ihracat hedefimizi bir adım öteye taşıyarak 155 milyar USD seviyelerinde seneyi noktalayacağımızı öngörüyorum. İlk yedi aydaki ihracat artışımız da bu rakamlara ulaşacağımızın ipuçlarını veriyor.                 Eğer olumlu senaryo gerçekleşirse, 2014 yılında ulaştığımız ve ülke ihracatımızda tarihi zirve olan 157 milyar USD’yi geride bırakmak olası ve ihracatçılarımızın yoğun gayretlerini göz önüne aldığımızda ulaşılmayacak bir hedef değil…
Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, "Hem ilimizin hem de ülkemizin ihracatında çok güçlü artışların yaşandığına tanık oluyoruz" dedi.

Kocasert; "Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat Temmuz ayında tam yüzde 39 artarak 199 milyon USD olarak gerçekleşti. Ocak-Temmuz döneminde ise ihracat artışı yüzde 13,7 ile 1 milyar 373 milyon USD oldu.

               

TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı ise temmuz ayında yüzde 23 yükselerek 246 milyon USD’ ye ulaştı. Yılın ilk yedi aylık döneminde ise ilimiz ihracatının yüzde 9 yükselişle 1 milyar 682 milyon USD olarak gerçekleştiğini görüyoruz.

 

İhracat Atılım Yılında Tarihi Zirvelerden Birindeyiz

               

Ülkemiz ihracatı Ocak ve Mart aylarında yaşanan ihracat artışlarıyla rekor kırmış ve yeni yıla son derece hızlı başlamıştı. Temmuz ayında ise yeni bir rekor kırdığımızı gördük. İhracatımız yüzde 31,2 artarak son 6yılın en yüksek artış oranı ile tarihi zirvelerinden birine ulaştı ve 11,4 milyar USD olarak gerçekleşti.Ocak-Temmuz aralığını değerlendirdiğimizde ise, ülkemiz ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 artarak 88,9 milyar USD olarak kayda alındı.

               

İhracat Atılım Yılı olarak belirlenen 2017’nin başından beri ihracat artışı yakalamamız ve böylesine rekorlarla karşılaşmamız hepimiz adına oldukça umut ve mutluluk verici…

 

Hedeflerimize Emin Adımlarla Yürüyoruz

               

Orta Vadeli Program’da 2017 için belirlenen 153,3 milyar USD’lik ihracat hedefimizi bir adım öteye taşıyarak 155 milyar USD seviyelerinde seneyi noktalayacağımızı öngörüyorum. İlk yedi aydaki ihracat artışımız da bu rakamlara ulaşacağımızın ipuçlarını veriyor.

               

Eğer olumlu senaryo gerçekleşirse, 2014 yılında ulaştığımız ve ülke ihracatımızda tarihi zirve olan 157 milyar USD’yi geride bırakmak olası ve ihracatçılarımızın yoğun gayretlerini göz önüne aldığımızda ulaşılmayacak bir hedef değil…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.