Kocatepe işsiz mi kalacak?

GÜNDEM 01.06.2016 - 09:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Kocatepe işsiz mi kalacak?

Valiler Kararnamesi ile 22 vali merkeze çekildi. 22 vali içerisinde Denizli eski valisi Şükrü Kocatepe’de yer alıyor. Merkeze çekilen valilere genellikle herhangi bir başka iş verilmiyor. Buda Şükrü Kocatepe’nin özlük hakları korunduğundan işsiz kalıp maaşını alacağı sorusunu akla getiriyor.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Valiler Kararnamesi ile 50 ilin valisi değişti, 22 vali merkeze çekildi. Merkeze çekilen valilere genellikle herhangi bir başka iş verilmiyor. Bu valiler özlük haklarını koruyorlar ve maaşlarını almaya devam ediyorlar. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Valiler Kararnamesi yayımlandı. 50 ilin valisi değişti, 22 vali ise merkeze çekildi. Kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı. Valilerin alındığı 'merkez', İçişleri Bakanlığı binasında bulunuyor. Merkeze alınmak, diğer bir deyişle 'kızağa çekilmek' anlamına geliyor. Buraya alınan valilerin özlük haklarına ve maaşına dokunulmuyor. GERİ DÖNEMİYORLAR Ekstra görev verilmezse merkezdeki valiler herhangi bir iş yapmıyor. Geçmişte, merkeze alınan valilerin dava açıp yerlerine geri dönme hakları bulunuyordu. Ancak son düzenlemelerle bu ihtimal de ortadan kalktı. Düzenlemeye göre; 'merkez' valileri, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebiliyor.
Valiler Kararnamesi ile 22 vali merkeze çekildi. 22 vali içerisinde Denizli eski valisi Şükrü Kocatepe’de yer alıyor. Merkeze çekilen valilere genellikle herhangi bir başka iş verilmiyor. Buda Şükrü Kocatepe’nin özlük hakları korunduğundan işsiz kalıp maaşını alacağı sorusunu akla getiriyor.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Valiler Kararnamesi ile 50 ilin valisi değişti, 22 vali merkeze çekildi. Merkeze çekilen valilere genellikle herhangi bir başka iş verilmiyor. Bu valiler özlük haklarını koruyorlar ve maaşlarını almaya devam ediyorlar.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Valiler Kararnamesi yayımlandı. 50 ilin valisi değişti, 22 vali ise merkeze çekildi. Kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Valilerin alındığı 'merkez', İçişleri Bakanlığı binasında bulunuyor. Merkeze alınmak, diğer bir deyişle 'kızağa çekilmek' anlamına geliyor. Buraya alınan valilerin özlük haklarına ve maaşına dokunulmuyor.

GERİ DÖNEMİYORLAR
Ekstra görev verilmezse merkezdeki valiler herhangi bir iş yapmıyor. Geçmişte, merkeze alınan valilerin dava açıp yerlerine geri dönme hakları bulunuyordu. Ancak son düzenlemelerle bu ihtimal de ortadan kalktı. Düzenlemeye göre; 'merkez' valileri, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.