Koronavirüs Alacağınız Tedbirlerden Daha Güçlü Değildir

SAĞLIK 08.11.2020 - 12:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Koronavirüs Alacağınız Tedbirlerden Daha Güçlü Değildir

BİLGİLENDİRME!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de Covid-19 vakalarının artması sonucu, yetkililer bir çok tedbir ve önlem alıyor. Ancak en önemli tedbiri kişinin kendisinin alması daha önemlidir.   Özellikle maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarıların yapıldığı tedbirler kişinin alabileceği tedbirler arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı, “Koronavirüs alacağınız tedbirlerden daha güçlü değildir” ifadesinin yanı sıra, koronavirüs riskine karşı 14 kural ve evde izleme (karantina) kuralları ile 14 günlük süreci belirledi.   KORONAVİRÜS RİSKİNE KARŞI 14 KURAL   1-  Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın. 2-  Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kișilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun. 3-  Öksürme veya hapșırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın. 4-  Tokalașma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının. 5-  Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın. 6-  Yurt dıșı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin. 7-  Yurt dıșından dönüște ilk 14 günü evinizde geçirin. 8-  Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın. 9-  Kıyafetlerinizi 60-90OC’de normal deterjanla yıkayın. 10- Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin. 11- Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yașlılar ve kronik hastalığı olanlarla temas etmeyin, maske takmadan dıșarı çıkmayın. 12- Havlu gibi kișisel eșyalarınızı ortak kullanmayın. 13- Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin. 14- Düșmeyen ateș, öksürük ve nefes darlığınız varsa, maske takarak bir sağlık kurulușuna bașvurun.   EVDE İZLEME (KARANTİNA) KURALLARI 14 GÜN   1-  Yurt dıșına çıkmayın. Seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin. 2-  Çıktıysanız, dönüște ilk on dört günü evde geçirin. 3-  Aile üyelerini korumak için evde kendinizi izole edin. 4-  Evde geçen süre boyunca ziyaretçi kabul etmeyin. 5-  İzole edilmiș kișinin odasına maskesiz girmeyin. 6-  Odanızı sık sık havalandırın. 7-  İnsanlarla, özellikle yașlılar ve kronik hastalıkları olanlarla temas kurmaktan kaçının. 8-  Ellerinizi sık sık, su ve sabun ile en az yirmi saniye boyunca ovarak yıkayın. 9-  Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin. 10- Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin. 11- Kıyafetlerinizi 60-90OC’de normal deterjanla yıkayın. 12- Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin. 13- Evden çıkmak zorunda kalırsanız mutlaka maske takın. 14- Düșmeyen ateș, öksürük ve nefes darlığınız varsa, maske takarak bir sağlık kurulușuna bașvurun.
BİLGİLENDİRME!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de Covid-19 vakalarının artması sonucu, yetkililer bir çok tedbir ve önlem alıyor. Ancak en önemli tedbiri kişinin kendisinin alması daha önemlidir.

 

Özellikle maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarıların yapıldığı tedbirler kişinin alabileceği tedbirler arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı, “Koronavirüs alacağınız tedbirlerden daha güçlü değildir” ifadesinin yanı sıra, koronavirüs riskine karşı 14 kural ve evde izleme (karantina) kuralları ile 14 günlük süreci belirledi.

 

KORONAVİRÜS RİSKİNE KARŞI 14 KURAL

 

1-  Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın.

2-  Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kișilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun.

3-  Öksürme veya hapșırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın.

4-  Tokalașma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının.

5-  Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.

6-  Yurt dıșı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin.

7-  Yurt dıșından dönüște ilk 14 günü evinizde geçirin.

8-  Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın.

9-  Kıyafetlerinizi 60-90OC’de normal deterjanla yıkayın.

10- Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin.

11- Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yașlılar ve kronik hastalığı olanlarla temas etmeyin, maske takmadan dıșarı çıkmayın.

12- Havlu gibi kișisel eșyalarınızı ortak kullanmayın.

13- Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin.

14- Düșmeyen ateș, öksürük ve nefes darlığınız varsa, maske takarak bir sağlık kurulușuna bașvurun.

 

EVDE İZLEME (KARANTİNA) KURALLARI 14 GÜN

 

1-  Yurt dıșına çıkmayın. Seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin.

2-  Çıktıysanız, dönüște ilk on dört günü evde geçirin.

3-  Aile üyelerini korumak için evde kendinizi izole edin.

4-  Evde geçen süre boyunca ziyaretçi kabul etmeyin.

5-  İzole edilmiș kișinin odasına maskesiz girmeyin.

6-  Odanızı sık sık havalandırın.

7-  İnsanlarla, özellikle yașlılar ve kronik hastalıkları olanlarla temas kurmaktan kaçının.

8-  Ellerinizi sık sık, su ve sabun ile en az yirmi saniye boyunca ovarak yıkayın.

9-  Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin.

10- Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin.

11- Kıyafetlerinizi 60-90OC’de normal deterjanla yıkayın.

12- Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin.

13- Evden çıkmak zorunda kalırsanız mutlaka maske takın.

14- Düșmeyen ateș, öksürük ve nefes darlığınız varsa, maske takarak bir sağlık kurulușuna bașvurun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.