Koronavirüs tedbirleri kapsamında; lokanta, berber, halı saha gibi toplu alanlar saat 22'de kapanacak

GÜNDEM 04.11.2020 - 08:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında; lokanta, berber, halı saha gibi toplu alanlar saat 22'de kapanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yeni kısıtlamaları açıkladı. Buna göre; özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek ve pazar yerlerinde denetimler artırılacak. Tedbirler kapsamında lokanta, berber, halı saha gibi toplu alanlar saat 22'de kapanacak.   Türkiye'de 1 Haziran günü başlayan kontrollü sosyal hayat dönemiyle birlikte vaka sayıları artmaya başladı. Özellikle son iki haftadır vaka sayıları 2 binin üzerinde seyrederken, yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan vakalar sonrası yeni kısıtlamaları tek tek sıraladı.   "GÜNLÜK HASTA SAYIMIZ YÖNETİLEBİLİR SEVİYELERDE" Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bazı şehirlerde zaman zaman endişe verici düzeylere ulaşan vaka artışlarına rağmen genel olarak kontrollü bir süreç yaşandığını belirten Erdoğan, "Günlük hasta sayımız yönetilebilir seviyelerdedir" dedi.   3 MADDEDE YENİ KISITLAMALAR Erdoğan, yeni kısıtlamaları şu şekilde sıraladı: - Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek. - Pazar yeri ve market gibi yoğun denetimler artırılacak. - Paket servis hariç lokantalar, berberler, halı sahalar, sinemalar/tiyatrolar/konser salonları, havuzlar, nikah/düğün salonları, kafeler, pastaneler, internet kafeler gibi insanların toplu olarak bulunduğu tüm iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecek.   "KENDİ AŞIMIZI BAHAR AYLARINDA KULLANMAK İSTİYORUZ" Öte yandan, koronavirüs aşı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Erdoğan, "Yıl sonuna kadar yabancı ülkelerde geliştirilen bir veya birden fazla aşıyı ülkemizde kullanılabilir seviyeye getirmeyi planlıyoruz. Kendi aşımızı da bahar aylarında kullanılabilir kılmak istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yeni kısıtlamaları açıkladı. Buna göre; özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek ve pazar yerlerinde denetimler artırılacak. Tedbirler kapsamında lokanta, berber, halı saha gibi toplu alanlar saat 22'de kapanacak.

 

Türkiye'de 1 Haziran günü başlayan kontrollü sosyal hayat dönemiyle birlikte vaka sayıları artmaya başladı. Özellikle son iki haftadır vaka sayıları 2 binin üzerinde seyrederken, yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan vakalar sonrası yeni kısıtlamaları tek tek sıraladı.

 

"GÜNLÜK HASTA SAYIMIZ YÖNETİLEBİLİR SEVİYELERDE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bazı şehirlerde zaman zaman endişe verici düzeylere ulaşan vaka artışlarına rağmen genel olarak kontrollü bir süreç yaşandığını belirten Erdoğan, "Günlük hasta sayımız yönetilebilir seviyelerdedir" dedi.

 

3 MADDEDE YENİ KISITLAMALAR

Erdoğan, yeni kısıtlamaları şu şekilde sıraladı:

- Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek.

- Pazar yeri ve market gibi yoğun denetimler artırılacak.

- Paket servis hariç lokantalar, berberler, halı sahalar, sinemalar/tiyatrolar/konser salonları, havuzlar, nikah/düğün salonları, kafeler, pastaneler, internet kafeler gibi insanların toplu olarak bulunduğu tüm iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecek.

 

"KENDİ AŞIMIZI BAHAR AYLARINDA KULLANMAK İSTİYORUZ"

Öte yandan, koronavirüs aşı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Erdoğan, "Yıl sonuna kadar yabancı ülkelerde geliştirilen bir veya birden fazla aşıyı ülkemizde kullanılabilir seviyeye getirmeyi planlıyoruz. Kendi aşımızı da bahar aylarında kullanılabilir kılmak istiyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.