Köse; “Azerbaycan’ın sonuna kadar yanındayız”

SİYASET 10.10.2020 - 14:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Köse; “Azerbaycan’ın sonuna kadar yanındayız”

İYİ Parti Denizli Uluslararası İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sultan Köse gündeme dair açıklamalarda bulundu. Köse, açıklamasında Azerbaycan’a yönelik saldırı düzenleyen Ermenistan’ı kınarken, Azerbaycan’ın sonuna kadar yanında olduklarını belirtti.   Başkan Yardımcısı Sultan Köse yaptığı yazılı açıklamada; “Ermenistan yaklaşık 30 yıldır kardeş Azerbaycan'ın 20’sini işgal altında tutmaktadır. Bu işgal nedeniyle 1 milyon kardeşimiz öz vatanlarını, topraklarını terk etmişler ve göçmen olarak yaşamaktadırlar. Yine Ermenistan işgal yerlerinden olan Hocalı'da soykırım yapmıştır. Tüm dünya; ne soykırım, nede işgal nedeniyle, Ermenistan’a herhangi bir yaptırım uygulamamıştır.   Çünkü BM'nin güvenlik konseyindeki 5 daimi üyeden 3'ü (ABD, Fransa ve Rusya ki aynı zamanda minsk grubunun 3 eş başkanıdır) Ermenistan'ı koruyup kollayan ülkelerdir. Dostlarına güvenen Ermenistan böyle şımarıp her şeyi yapabilirim, her suçu işlerim ama kimse bize bir şey yapamaz anlayışına ulaşmış olup daha ileri giderek işgal ettiği yerler dışındaki Azerbaycan topraklarına saldırma cüret ve cesaretini göstermiştir. Kardeş Azerbaycan ise artık bıçak kemiğe dayandı bir şey yok diyerek bu saldırılara misliyle net bir cevap vermiş, kendi göbeğimizi kendimiz keseriz diyerek karşı saldırıya geçmiş ve işgal altındaki öz topraklarını kadim topraklarını kurtarma yoluna gitmiştir.   Cephede Azerbaycan'a direnemeyen ermeni güçleri füze ve roketlerle Azerbaycan'ın onlarca kilometre uzaktaki yerleşim kentlerini vurarak sivil katliamlarına başlamıştır. Saldırılar savaş suçudur Kabul edilmesi insanlık adına yüz kızartıcıdır alçaklıktır. İYİ Parti olarak Ermenistan'ın yaptığı insanlık suçu olan soykırım, savaş suçu olan sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırıları, uluslararası hukuku çiğneyerek Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü bozan işgalini, bu saldırıları sebebiyle bölgesel barışı tehlikeye atmasını, binlerce insanın ölmesine ve perişan olmasına sebebiyet vermesini nefretle şiddetle ve en ağır şekilde kınıyoruz.   Can Azerbaycan'ımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu içtenlikle, kızgınlıkla haykırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Denizli Uluslararası İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sultan Köse gündeme dair açıklamalarda bulundu. Köse, açıklamasında Azerbaycan’a yönelik saldırı düzenleyen Ermenistan’ı kınarken, Azerbaycan’ın sonuna kadar yanında olduklarını belirtti.

 

Başkan Yardımcısı Sultan Köse yaptığı yazılı açıklamada; “Ermenistan yaklaşık 30 yıldır kardeş Azerbaycan'ın 20’sini işgal altında tutmaktadır. Bu işgal nedeniyle 1 milyon kardeşimiz öz vatanlarını, topraklarını terk etmişler ve göçmen olarak yaşamaktadırlar. Yine Ermenistan işgal yerlerinden olan Hocalı'da soykırım yapmıştır. Tüm dünya; ne soykırım, nede işgal nedeniyle, Ermenistan’a herhangi bir yaptırım uygulamamıştır.

 

Çünkü BM'nin güvenlik konseyindeki 5 daimi üyeden 3'ü (ABD, Fransa ve Rusya ki aynı zamanda minsk grubunun 3 eş başkanıdır) Ermenistan'ı koruyup kollayan ülkelerdir. Dostlarına güvenen Ermenistan böyle şımarıp her şeyi yapabilirim, her suçu işlerim ama kimse bize bir şey yapamaz anlayışına ulaşmış olup daha ileri giderek işgal ettiği yerler dışındaki Azerbaycan topraklarına saldırma cüret ve cesaretini göstermiştir. Kardeş Azerbaycan ise artık bıçak kemiğe dayandı bir şey yok diyerek bu saldırılara misliyle net bir cevap vermiş, kendi göbeğimizi kendimiz keseriz diyerek karşı saldırıya geçmiş ve işgal altındaki öz topraklarını kadim topraklarını kurtarma yoluna gitmiştir.

 

Cephede Azerbaycan'a direnemeyen ermeni güçleri füze ve roketlerle Azerbaycan'ın onlarca kilometre uzaktaki yerleşim kentlerini vurarak sivil katliamlarına başlamıştır. Saldırılar savaş suçudur Kabul edilmesi insanlık adına yüz kızartıcıdır alçaklıktır. İYİ Parti olarak Ermenistan'ın yaptığı insanlık suçu olan soykırım, savaş suçu olan sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırıları, uluslararası hukuku çiğneyerek Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü bozan işgalini, bu saldırıları sebebiyle bölgesel barışı tehlikeye atmasını, binlerce insanın ölmesine ve perişan olmasına sebebiyet vermesini nefretle şiddetle ve en ağır şekilde kınıyoruz.

 

Can Azerbaycan'ımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu içtenlikle, kızgınlıkla haykırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.