Kredi kartı dolandırıcılığı operasyonunda 7 tutuklama

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.05.2018 - 13:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Kredi kartı dolandırıcılığı operasyonunda 7 tutuklama

Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Didim merkezli Denizli dahil 4 ayrı İlde gerçekleştirdiği kredi kartı dolandırıcılığı operasyonunda 1’i cezaevinde olan ve adliyeye sevk edilen diğer 8 şüphelinden 7’si tutuklandı. 1 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.  Edinilen bilgiye göre; Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Didim merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Kayseri ve Bursa’da eş zamanlı başlattığı operasyon kapsamında kredi kartı dolandırıcılığı yapan şebeke üyeleri kıskıvrak yakalanmış Jandarmadaki ifadelerinin ardından Didim Adliyesine sevk edilmişti. Operasyon kapsamında 1 şüphelinin cezaevinden olduğu tespit edilen şebekeden 8 şüpheliden H.H.-H.T.-M.B.-M.M.-M.A.- Z.S.- D.B adlı yedi şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken H.A şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.  Şebeke üyelerinin sahte kredi kartı hesapları oluşturarak, internet üzerinden vatandaşların hesaplarını boşalttıkları, bu yöntemle de yaklaşık olarak 200 bin TL’lik vurgun yaptıkları tespit edilmişti. 

Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Didim merkezli Denizli dahil 4 ayrı İlde gerçekleştirdiği kredi kartı dolandırıcılığı operasyonunda 1’i cezaevinde olan ve adliyeye sevk edilen diğer 8 şüphelinden 7’si tutuklandı. 1 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 


Edinilen bilgiye göre; Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Didim merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Kayseri ve Bursa’da eş zamanlı başlattığı operasyon kapsamında kredi kartı dolandırıcılığı yapan şebeke üyeleri kıskıvrak yakalanmış Jandarmadaki ifadelerinin ardından Didim Adliyesine sevk edilmişti. Operasyon kapsamında 1 şüphelinin cezaevinden olduğu tespit edilen şebekeden 8 şüpheliden H.H.-H.T.-M.B.-M.M.-M.A.- Z.S.- D.B adlı yedi şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken H.A şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 


Şebeke üyelerinin sahte kredi kartı hesapları oluşturarak, internet üzerinden vatandaşların hesaplarını boşalttıkları, bu yöntemle de yaklaşık olarak 200 bin TL’lik vurgun yaptıkları tespit edilmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.