Kreş Öğrencileri Unutulmaya Yüz Tutmuş Çömlekçiliğe Soyundu

EĞİTİM 12.02.2020 - 10:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Kreş Öğrencileri Unutulmaya Yüz Tutmuş Çömlekçiliğe Soyundu

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde özel bir kreşte miniklere, Çömlekçilik Sanatçısı tarafından unutulmaya yüz tutmuş çömlekçilik öğretildi.   Sarayköy'ün önemli eğitim kurumlarından olan ve küçük yaş grubundaki çocukların eğitim hayatına başarılı bir şekilde hazırlanmaları için bir çok alanda çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştiren Ömür Kreş, hem eğlenceli hem de eğitici bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.      Ömür Kreş, sorumlusu Ömür Çakmak Şinaz'ın öncülüğünde Nevşehir'den özel olarak gelen Çömlekçilik Sanatcısı Ferid Erdem, Ömür Kreşli Miniklere çömlekçiliği hem anlattı hem de gösterdi. Öğretmenlerinin gözetimi altında çömlekçiliği deneyimleyen miniklerin ise heyecanı ve sevinci sonrası ortaya renkli görüntüler çıktı.      2-6 yaş arası 35 çocuğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte çocuklar şekerlik, bardak, vazo, sepet gibi çeşitli hediyelik eşyalar yaptı. Yaptıkları her çalışmaya isimlerinide yazmayı ihmal etmeyen minikler bu çalışmalarını ailelerine hediye etmek istediklerini söyledi. Daha önce çocuklarla bir çok kez bir araya geldiğini ifade eden sanatcı Erdem, " Bu tür etkinlikler çocukların özgüveninden tutunda içerisindeki yaratılcılık duygusuna kadar etki edecek şeylerdir. Her gün karşılaştıkları bir nesneyi kendilerinin yapıyor olmasının onlara yaşattığı mutluluk ise tarif edilemez" dedi.    Etkinlik sonrası çocuklar hem Çömlek Sanatcısı ile hem de yaptıkları ürünlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca her çocuğun yeteneğini ortaya koyduğu anlar ise Kreş tarafından video çekildi.     Kaynak: saraykoy com tr

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde özel bir kreşte miniklere, Çömlekçilik Sanatçısı tarafından unutulmaya yüz tutmuş çömlekçilik öğretildi.

 

Sarayköy'ün önemli eğitim kurumlarından olan ve küçük yaş grubundaki çocukların eğitim hayatına başarılı bir şekilde hazırlanmaları için bir çok alanda çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştiren Ömür Kreş, hem eğlenceli hem de eğitici bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. 

 

 

Ömür Kreş, sorumlusu Ömür Çakmak Şinaz'ın öncülüğünde Nevşehir'den özel olarak gelen Çömlekçilik Sanatcısı Ferid Erdem, Ömür Kreşli Miniklere çömlekçiliği hem anlattı hem de gösterdi. Öğretmenlerinin gözetimi altında çömlekçiliği deneyimleyen miniklerin ise heyecanı ve sevinci sonrası ortaya renkli görüntüler çıktı. 

 

 

2-6 yaş arası 35 çocuğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte çocuklar şekerlik, bardak, vazo, sepet gibi çeşitli hediyelik eşyalar yaptı. Yaptıkları her çalışmaya isimlerinide yazmayı ihmal etmeyen minikler bu çalışmalarını ailelerine hediye etmek istediklerini söyledi. Daha önce çocuklarla bir çok kez bir araya geldiğini ifade eden sanatcı Erdem, " Bu tür etkinlikler çocukların özgüveninden tutunda içerisindeki yaratılcılık duygusuna kadar etki edecek şeylerdir. Her gün karşılaştıkları bir nesneyi kendilerinin yapıyor olmasının onlara yaşattığı mutluluk ise tarif edilemez" dedi. 

 

Etkinlik sonrası çocuklar hem Çömlek Sanatcısı ile hem de yaptıkları ürünlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca her çocuğun yeteneğini ortaya koyduğu anlar ise Kreş tarafından video çekildi. 

  

Kaynak: saraykoy com tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.