Larva Üreme Alanlarına İlaçlama

DENİZLİ 12.06.2020 - 09:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Larva Üreme Alanlarına İlaçlama

Denizli'nin Çameli İlçesinde  yaz ayı ile birlikte haşere ve sineklerin larvalama döneminde yoğun bir ilaçlama çalışması gerçekleşti.   Çameli Belediyesi ekipleri, bu çalışmaların yanı sıra havaların ısınmasıyla birlikte ilçenin birçok yerinde sinek ve böceklere karşı larva ilaçlaması gerçekleştiriyor.   İLAÇLAMA ARALIKSIZ ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLECEK Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “Erken tedbir alıyoruz. Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar geliyor. Yaz aylarında çöp ve evsel atığın fazlalaşmasından dolayı sineklerde çok çabuk üreyip çoğalabiliyor. Bu sebeple erkenden tedbirimizi alıp su birikintileri, kanallar, fosseptik çukurları, Gölet alanları gibi çeşitli sulak bölgelerde ilaçlama işlemlerimizi yaptık. Larva ilaçlama işlemimize devam ediyoruz” dedi.   Yapılan ilaçlama çalışması sayesinde karasinek ve diğer haşerelerden kaynaklanan hastalıkların önlenmesi ve gelecek olan kötü kokuların önlenmesi amaçlanıyor.  

Denizli'nin Çameli İlçesinde  yaz ayı ile birlikte haşere ve sineklerin larvalama döneminde yoğun bir ilaçlama çalışması gerçekleşti.

 

Çameli Belediyesi ekipleri, bu çalışmaların yanı sıra havaların ısınmasıyla birlikte ilçenin birçok yerinde sinek ve böceklere karşı larva ilaçlaması gerçekleştiriyor.

 

İLAÇLAMA ARALIKSIZ ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLECEK

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “Erken tedbir alıyoruz. Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar geliyor. Yaz aylarında çöp ve evsel atığın fazlalaşmasından dolayı sineklerde çok çabuk üreyip çoğalabiliyor. Bu sebeple erkenden tedbirimizi alıp su birikintileri, kanallar, fosseptik çukurları, Gölet alanları gibi çeşitli sulak bölgelerde ilaçlama işlemlerimizi yaptık. Larva ilaçlama işlemimize devam ediyoruz” dedi.

 

Yapılan ilaçlama çalışması sayesinde karasinek ve diğer haşerelerden kaynaklanan hastalıkların önlenmesi ve gelecek olan kötü kokuların önlenmesi amaçlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.