LYS Soru ve Cevapları Yayınlandı

EĞİTİM 18.06.2017 - 14:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

LYS Soru ve Cevapları Yayınlandı

Son LYS-3 oturumunun ardından ÖSYM, sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı.

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı LYS-3 yapıldı. LYS maratonu, bugün yapılan LYS-3 ile sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 832 bin 994 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. LYS-3'te adaylar Türk dili ve edebiyatı ile coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı. Son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı.   SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN!   LYS 3'TE SORULAR NASILDI? İLK YORUMLAR İki haftaya yayılan LYS maratonu bugün bitti. 10- 11 Haziran tarihlerinde matematik ve sosyal bilimler oturumuyla başlayan LYS' nin fen bilgisi, yabancı dil ve edebiyat-coğrafya sınavları ise bu hafta yapıldı. Bugün yapılan LYS-3 sınavı ardından ilk yorumlar gelmeye başladı. Edebiyat- coğrafya sorularını değerlendiren öğrenciler LYS yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve çeşitli forumlardan yapıyor. Yorumlarda en çok 'gözlerin doğuyor gecelerime' sorusu ön planda yer alırken öğrenciler genellikle soruların kolay olduğunu ifade ediyor.   İşte o yorumlardan bazıları: - #lys3 Coğrafya'nın bu kadar kolay olması, Edebiyat'ta bu kadar süre kalması ne kadar doğruydu acaba - #lys3 edebiyatta öyle bir zaman arttı ki bıraksalar coğrafya konularını bitirip geri gelecektim. -O kadar yavaş çözmeme rağmen son 25 dk uyudum #lys3 -Böyle kolay bir sınav görmedim ben abi. Tm puanım mf'den fazla gelecek orası kesin #lys3 -Coğrafya kolay mıydı zor muydu anlamadım burada kaldım resmen #lys3 -Her akşam güneşin battığı yerden gözlerin doğuyor gecelerime dizelerini görüp duraksayanlar derneği #lys3 -Sınav o kadar kolaydı ki bir sayısal olarak sizlerin önüne geçmek istemedim ve 40 dk boyunca yattım #lys3 -Lisedeki edebiyat sınavı daha zordu, bu nasıl bir kolay bir sınav #lys3 -44 edebiyat 21 coğrafya sayısalcı olmama rağmen aşırı basitdi #lys3 -Nerde postmodern yazarlar? Nerede bireyci eserler? Nerede toplumcu gercekçiler? Hani 80 sonrası? Göremedim bağımsızları? -#lys3 ya sen edebiyatsın bu kadar kolay olmayı hak etmiyorsun..   Kaynak: www.haberler.com
Son LYS-3 oturumunun ardından ÖSYM, sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı.

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı LYS-3 yapıldı.


LYS maratonu, bugün yapılan LYS-3 ile sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 832 bin 994 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü.


LYS-3'te adaylar Türk dili ve edebiyatı ile coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı. Son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı.

 

SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN!

 

LYS 3'TE SORULAR NASILDI? İLK YORUMLAR


İki haftaya yayılan LYS maratonu bugün bitti. 10- 11 Haziran tarihlerinde matematik ve sosyal bilimler oturumuyla başlayan LYS' nin fen bilgisi, yabancı dil ve edebiyat-coğrafya sınavları ise bu hafta yapıldı. Bugün yapılan LYS-3 sınavı ardından ilk yorumlar gelmeye başladı. Edebiyat- coğrafya sorularını değerlendiren öğrenciler LYS yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve çeşitli forumlardan yapıyor. Yorumlarda en çok 'gözlerin doğuyor gecelerime' sorusu ön planda yer alırken öğrenciler genellikle soruların kolay olduğunu ifade ediyor.

 

İşte o yorumlardan bazıları:


- #lys3 Coğrafya'nın bu kadar kolay olması, Edebiyat'ta bu kadar süre kalması ne kadar doğruydu acaba
- #lys3 edebiyatta öyle bir zaman arttı ki bıraksalar coğrafya konularını bitirip geri gelecektim.
-O kadar yavaş çözmeme rağmen son 25 dk uyudum #lys3
-Böyle kolay bir sınav görmedim ben abi. Tm puanım mf'den fazla gelecek orası kesin #lys3
-Coğrafya kolay mıydı zor muydu anlamadım burada kaldım resmen #lys3
-Her akşam güneşin battığı yerden gözlerin doğuyor gecelerime dizelerini görüp duraksayanlar derneği #lys3
-Sınav o kadar kolaydı ki bir sayısal olarak sizlerin önüne geçmek istemedim ve 40 dk boyunca yattım #lys3
-Lisedeki edebiyat sınavı daha zordu, bu nasıl bir kolay bir sınav #lys3
-44 edebiyat 21 coğrafya sayısalcı olmama rağmen aşırı basitdi #lys3
-Nerde postmodern yazarlar? Nerede bireyci eserler? Nerede toplumcu gercekçiler? Hani 80 sonrası? Göremedim bağımsızları?
-#lys3 ya sen edebiyatsın bu kadar kolay olmayı hak etmiyorsun..

 

Kaynak: www.haberler.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.