Mağazalar tehlike saçıyor!

SAĞLIK 27.12.2019 - 16:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Mağazalar tehlike saçıyor!

Gün içinde yüzlerce müşterinin giyim mağazalarında kabinlere girip denediği elbiseler hastalık saçıyor. Bu gerçeği uzmanlar dile getiriyor. Peki korunma yöntemi ne? İşte yanıtı...   Denizli Tekden Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları mütehassısı Uz. Dr. Ali Yaşar, giyim mağazalarında kıyafet denerken cilt hastalıklarının bulaşma riskinin olduğunu belirtti. Yaşar, “Bakteriyel cilt enfeksiyonları sonrasında da bazen böbrekler, bazen kalbi tutan problemler ortaya çıkabiliyor” dedi.   Denizli Tekden Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları mütehassısı Uz. Dr. Ali Yaşar, alışveriş merkezlerinde veya çeşitli mağazalarda birçok insan kıyafetleri denediği için çeşitli cilt hastalıklarının bulaşma riski olduğunu belirtti. Özellikle son 6 aydır Türkiye’de uyuz salgını olduğunu ve mantar hastalıkları tedavi edilmezse, ciddi boyutlara ulaşabileceğini belirtti.   “DENEDİKTEN SONRA DUŞ ALIN” “Kıyafetleri mecburen deneyerek alıyoruz, fakat hemen arkasından riskleri ortadan kaldırmak için önlem alabiliriz” diyen Yaşar, “Örneğin eve gidince hemen duş alabiliriz. Duş sırasında anti bakteriyel duş jelleri kullanılabilir. Olası bir bulaşıcı hastalıktan cildimizi korumuş oluruz. Eğer buna rağmen vücutta bir süre sonra kaşıntı, kızarıklık gibi çeşitli belirtiler de olacak olursa tabii ki bir hekime başvurmak gerekiyor. Çok kısa temaslarda uyuz bulaşabilir” dedi.   BÖBREKLER VE KALP ZARAR GÖREBİLİR! Kaşıntı kızarıklık oluştuğunda uzman bir hekime gidilmemesinin doğuracağı sonuçlardan bahseden Yaşar, “Bu hastalıkları ihmal edersek yakın çevremize bulaştırırız. Özellikle tedavi edilmezse uyuz da bakteriyel enfeksiyonlar olaya eklenebiliyor. Bakteriyel cilt enfeksiyonları sonrasında da bazen böbrekler, bazen kalbi tutan problemler ortaya çıkabiliyor. Olası risklerin yüksek olması nedeni ile ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Mantar ise normalde kremle tedavi ettiğimiz bir hastalık olsa da ciltte ilerleyerek bazen tedavisi zor hale gelebiliyor. Uzun süre ağızdan karaciğere dokunacak hapları hastanın kullanması gerekebiliyor. Bu da tabii ki tedavide bizim için zorluk oluşturuyor. Hasta içinse kullanacağı ilacın yan etkileri gibi maruz kalacağı riskler oluşuyor” ifadelerine yer verdi.

Gün içinde yüzlerce müşterinin giyim mağazalarında kabinlere girip denediği elbiseler hastalık saçıyor. Bu gerçeği uzmanlar dile getiriyor. Peki korunma yöntemi ne? İşte yanıtı...

 

Denizli Tekden Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları mütehassısı Uz. Dr. Ali Yaşar, giyim mağazalarında kıyafet denerken cilt hastalıklarının bulaşma riskinin olduğunu belirtti. Yaşar, “Bakteriyel cilt enfeksiyonları sonrasında da bazen böbrekler, bazen kalbi tutan problemler ortaya çıkabiliyor” dedi.

 

Denizli Tekden Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları mütehassısı Uz. Dr. Ali Yaşar, alışveriş merkezlerinde veya çeşitli mağazalarda birçok insan kıyafetleri denediği için çeşitli cilt hastalıklarının bulaşma riski olduğunu belirtti. Özellikle son 6 aydır Türkiye’de uyuz salgını olduğunu ve mantar hastalıkları tedavi edilmezse, ciddi boyutlara ulaşabileceğini belirtti.

 

“DENEDİKTEN SONRA DUŞ ALIN”

“Kıyafetleri mecburen deneyerek alıyoruz, fakat hemen arkasından riskleri ortadan kaldırmak için önlem alabiliriz” diyen Yaşar, “Örneğin eve gidince hemen duş alabiliriz. Duş sırasında anti bakteriyel duş jelleri kullanılabilir. Olası bir bulaşıcı hastalıktan cildimizi korumuş oluruz. Eğer buna rağmen vücutta bir süre sonra kaşıntı, kızarıklık gibi çeşitli belirtiler de olacak olursa tabii ki bir hekime başvurmak gerekiyor. Çok kısa temaslarda uyuz bulaşabilir” dedi.

 

BÖBREKLER VE KALP ZARAR GÖREBİLİR!

Kaşıntı kızarıklık oluştuğunda uzman bir hekime gidilmemesinin doğuracağı sonuçlardan bahseden Yaşar, “Bu hastalıkları ihmal edersek yakın çevremize bulaştırırız. Özellikle tedavi edilmezse uyuz da bakteriyel enfeksiyonlar olaya eklenebiliyor. Bakteriyel cilt enfeksiyonları sonrasında da bazen böbrekler, bazen kalbi tutan problemler ortaya çıkabiliyor. Olası risklerin yüksek olması nedeni ile ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Mantar ise normalde kremle tedavi ettiğimiz bir hastalık olsa da ciltte ilerleyerek bazen tedavisi zor hale gelebiliyor. Uzun süre ağızdan karaciğere dokunacak hapları hastanın kullanması gerekebiliyor. Bu da tabii ki tedavide bizim için zorluk oluşturuyor. Hasta içinse kullanacağı ilacın yan etkileri gibi maruz kalacağı riskler oluşuyor” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.