Mahkeme Olmadan Uzlaşma Mekanizması Devreye Girecek

DİĞER 04.10.2016 - 12:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Mahkeme Olmadan Uzlaşma Mekanizması Devreye Girecek

denizli haber / denizli 20 haber / Mahkeme Olmadan Uzlaşma Mekanizması Devreye Girecek

Başbakan bugün açıkladığı orta vadeli programda mahkemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gereksiz davaların vatandaşa zaman kaybettirdiğini söyleyen Yıldırım şunları söyledi ;   Darbeciler davayı uzatmak için başkalarının ismini veriyor, işi sulandırmaya çalışıyorlar. Darbecilerin yargılanması süratle yapılacak, milletin yüreğine su serpilmesi lazım. Şehit yakınları bu işin hesabının sorulduğunu görmesi gerekiyor. Yargı süresinin kısaltmanın yolları var. İhtisas mahkemeleri kurulacak. Uzlaşma mekanizmasını getiriyoruz. İnsanlar mahkemeye gitmeden bir sistem kurulacak orada gelip uzlaşacaklar, el sıkışıp, helalleşip gideekler. İhtisas mahkemeleri, finans, gelişim ve daha çok konulara bakacak. 
denizli haber / denizli 20 haber / Mahkeme Olmadan Uzlaşma Mekanizması Devreye Girecek


Başbakan bugün açıkladığı orta vadeli programda mahkemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gereksiz davaların vatandaşa zaman kaybettirdiğini söyleyen Yıldırım şunları söyledi ;

 

Darbeciler davayı uzatmak için başkalarının ismini veriyor, işi sulandırmaya çalışıyorlar. Darbecilerin yargılanması süratle yapılacak, milletin yüreğine su serpilmesi lazım. Şehit yakınları bu işin hesabının sorulduğunu görmesi gerekiyor. Yargı süresinin kısaltmanın yolları var. İhtisas mahkemeleri kurulacak. Uzlaşma mekanizmasını getiriyoruz. İnsanlar mahkemeye gitmeden bir sistem kurulacak orada gelip uzlaşacaklar, el sıkışıp, helalleşip gideekler. İhtisas mahkemeleri, finans, gelişim ve daha çok konulara bakacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.