Mali Müşavirler Odası'ndan E-Fatura Uyarısı

EKONOMİ 24.10.2019 - 13:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Mali Müşavirler Odası'ndan E-Fatura Uyarısı

Denizli Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Selçuk ve Oda Yetkilileri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile mükellefleri e-faturaya geçmeleri konusunda uyardı.   Denizli Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Selçuk, Önümüzdeki haftadan itibaren Odada kuracakları bilgilendirme masası ile mükellefleri bilgilendireceklerini, bunu söyleşilerle de destekleyeceklerini ifade etti.   Selçuk, toplantıda e-ticaret yapan herkesin yeni fatura sistemine geçmesinin zorunlu olduğunu ifade ederek; “Vergi adaletinin sağlanması ve kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması açısından büyük önem arz eden e-fatura sistemini çok önemsiyoruz. Şu an dünyada e-fatura da en ileri teknolojiyi Türkiye kullanmaktadır.   Fatura bedeli 5 bin liranın üzerinde olan tutarlar e-fatura sistemi üzerinden düzenlenecektir.  Düzenlemede şu an tek sıkıntımız ara eleman olmayışıdır. Bunu da kısa sürede gidererek sistemin işler hale getirilmesini istiyoruz. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Vergi’de devrim niteliğinde bir başlangıç yapılacaktır” dedi.

Denizli Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Selçuk ve Oda Yetkilileri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile mükellefleri e-faturaya geçmeleri konusunda uyardı.

 

Denizli Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Selçuk, Önümüzdeki haftadan itibaren Odada kuracakları bilgilendirme masası ile mükellefleri bilgilendireceklerini, bunu söyleşilerle de destekleyeceklerini ifade etti.

 

Selçuk, toplantıda e-ticaret yapan herkesin yeni fatura sistemine geçmesinin zorunlu olduğunu ifade ederek; “Vergi adaletinin sağlanması ve kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması açısından büyük önem arz eden e-fatura sistemini çok önemsiyoruz. Şu an dünyada e-fatura da en ileri teknolojiyi Türkiye kullanmaktadır.

 

Fatura bedeli 5 bin liranın üzerinde olan tutarlar e-fatura sistemi üzerinden düzenlenecektir.  Düzenlemede şu an tek sıkıntımız ara eleman olmayışıdır. Bunu da kısa sürede gidererek sistemin işler hale getirilmesini istiyoruz. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Vergi’de devrim niteliğinde bir başlangıç yapılacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.