Matematik dehasından "Deynek Bağıntısı" formulü

BİLİM 04.09.2018 - 12:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Matematik dehasından "Deynek Bağıntısı" formulü

Matematik dehası öğretmenden yeni bir buluş sergileyerek üçgenin alan formülünün pratik yolunu buldu. Bulduğu formüle "Deynek Bağıntısı" adını verdi.   Daha önce matematikte 4,6,7,8,12,13,14,15 ve 17 ile bölüne bilme formüllerini bulan Denizli Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi matematik öğretmeni Ethem Deynek,üçgenin alan formülünün pratik yolunu buldu.Buluşuna "Deynek Bağıntısı" adını verdiğini söyleyen mucidimiz matematikteki şimdiye kadar bulduğu formül sayısını da 10'a çıkardı.     Ethem Deynek formülünü şöyle açıkladı.    

Matematik dehası öğretmenden yeni bir buluş sergileyerek üçgenin alan formülünün pratik yolunu buldu. Bulduğu formüle "Deynek Bağıntısı" adını verdi.

 

Daha önce matematikte 4,6,7,8,12,13,14,15 ve 17 ile bölüne bilme formüllerini bulan Denizli Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi matematik öğretmeni Ethem Deynek,üçgenin alan formülünün pratik yolunu buldu.Buluşuna "Deynek Bağıntısı" adını verdiğini söyleyen mucidimiz matematikteki şimdiye kadar bulduğu formül sayısını da 10'a çıkardı.

 

 

Ethem Deynek formülünü şöyle açıkladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.