Meclis izinde, Cahit Özkan sahada!

SİYASET 07.08.2017 - 08:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Meclis izinde, Cahit Özkan sahada!

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, Meclis tatilde olmasına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor… Seçim gündemi olmamasına rağmen memleketi Denizli’de her hafta vatandaşlarla bir araya gelen Özkan, hemşerilerin sorunlarını dinliyor, gündeme dair onları bilgilendiriyor.   AK Partili vekil hafta sonu ilk ziyaretini Çivril’e yaptı. Şenköy, Karayahşiler, Kızılcayer, Yassıhöyük mahallelerini gezen Özkan, burada vatandaşlarla bir araya geldi.   Vatandaşlarla sohbetinde çalışmalar hakkında bilgi veren Özkan, milletin vekilleri olarak, sadece seçim dönemlerinde değil, hemen hemen her gün milletle kucaklaşmanın önemine vurgu yaptı. Özkan, “Meclis Genel Kurul'u 1 Ekim'e kadar tatil, bizim tatilimiz milletle olan bir tatildir. Bu sebeple AK Parti olarak her zaman milletle birlikteyiz. Gitmediğimiz mahalle, ayak basmadığımız yer, tokalaşmadığımız insan kalmadan, yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.     Denizli Milletvekili Özkan’ın bir sonraki durağı Babadağ ilçesi oldu.  Ahıllı, Demirli, Kıranyer, İncilipınar mahallelerini gezen Özkan, hemşerileriyle sohbet etti. Özkan, burada YAŞ kararlarını değerlendirdi ve vatandaşı bu konuda bilgilendirdi.   “TEAMMÜLLER MİLLİ İRADENİN ÜZERİNDE SAYILIYORDU.”   YAŞ kararlarında “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesinin hakim olduğunu gördüklerini belirten Özkan, eski dönemde teamüllerle yapılan terfi ve atamalara dikkat çekti. Şu çarpıcı detaylara vurgu yaptı: “Eskiden kuvvet komutanları teamüllerle gelirdi. Teamül ne demek?Teamül, dışına çıkılması imkânsız uygulamalardır. Anayasadan çok daha yukarıda... Bu teamüllere demokrasi müdahil olamıyordu. Silahlı kuvvetleri komuta kademesi belirlenirken o teamüllerin hiçbir şekilde dışına çıkılmıyordu. Ama bu yaş kararlarıyla ne ortaya çıktı. Bu YAŞ kararları; milli iradenin artık kayıtsız şartsız egemen olduğu, siyasi iradenin milletten aldığı yetkiye dayanarak yine millet adına komuta kademesini Türk milletinin koruyucusu ve kollayıcısı olan ve iki bin yıllık geçmişe sahip silahlı kuvvetlerinin komuta kademesini belirleme yetkisinin oluştuğu bir durumdur. Bundan sonra artık YAŞ kararları milli iradeyle mili egemenlikle belirlenecek ve millet adına karar verilecektir.”   “HER ZAMAN UYANIK OLMAK LAZIM” AK Parti MKYK üyesi Özkan, Bozkurt ilçesini de ziyaret etti. Cumali Mahallesinde vatandaşla bir araya gelen Özkan, burada da halkın taleplerini dinledi. 15 Temmuz milletin zaferi hakkında da görüş belirten Özkan, ‘tekrar darbe olur mu?” sorusuna da şu yanıtı verdi.   “Darbeler, milletin iradesini alaşağı etmeyi hedefler. Her zaman uyanık olmamız lazım. Ancak bu aziz millet tehdit paranoyası ile geleceğe yürüyemez.Bu ülkede hukuk var, demokrasi var, özgürlük var, Bunların asıl bekçisi olan aziz milletimiz var. Bu millete karşı yeniden böyle bir ihanet kalkışması karşısında her kim olursa olsun 15 Temmuz’da aldığı cevabı Allah’ın izni ile alacaktır” dedi.  

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, Meclis tatilde olmasına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor… Seçim gündemi olmamasına rağmen memleketi Denizli’de her hafta vatandaşlarla bir araya gelen Özkan, hemşerilerin sorunlarını dinliyor, gündeme dair onları bilgilendiriyor.

 

AK Partili vekil hafta sonu ilk ziyaretini Çivril’e yaptı. Şenköy, Karayahşiler, Kızılcayer, Yassıhöyük mahallelerini gezen Özkan, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Vatandaşlarla sohbetinde çalışmalar hakkında bilgi veren Özkan, milletin vekilleri olarak, sadece seçim dönemlerinde değil, hemen hemen her gün milletle kucaklaşmanın önemine vurgu yaptı. Özkan, “Meclis Genel Kurul'u 1 Ekim'e kadar tatil, bizim tatilimiz milletle olan bir tatildir. Bu sebeple AK Parti olarak her zaman milletle birlikteyiz. Gitmediğimiz mahalle, ayak basmadığımız yer, tokalaşmadığımız insan kalmadan, yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

 

 

Denizli Milletvekili Özkan’ın bir sonraki durağı Babadağ ilçesi oldu.  Ahıllı, Demirli, Kıranyer, İncilipınar mahallelerini gezen Özkan, hemşerileriyle sohbet etti. Özkan, burada YAŞ kararlarını değerlendirdi ve vatandaşı bu konuda bilgilendirdi.

 

“TEAMMÜLLER MİLLİ İRADENİN ÜZERİNDE SAYILIYORDU.”

 

YAŞ kararlarında “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesinin hakim olduğunu gördüklerini belirten Özkan, eski dönemde teamüllerle yapılan terfi ve atamalara dikkat çekti. Şu çarpıcı detaylara vurgu yaptı: “Eskiden kuvvet komutanları teamüllerle gelirdi. Teamül ne demek?Teamül, dışına çıkılması imkânsız uygulamalardır. Anayasadan çok daha yukarıda... Bu teamüllere demokrasi müdahil olamıyordu. Silahlı kuvvetleri komuta kademesi belirlenirken o teamüllerin hiçbir şekilde dışına çıkılmıyordu. Ama bu yaş kararlarıyla ne ortaya çıktı. Bu YAŞ kararları; milli iradenin artık kayıtsız şartsız egemen olduğu, siyasi iradenin milletten aldığı yetkiye dayanarak yine millet adına komuta kademesini Türk milletinin koruyucusu ve kollayıcısı olan ve iki bin yıllık geçmişe sahip silahlı kuvvetlerinin komuta kademesini belirleme yetkisinin oluştuğu bir durumdur. Bundan sonra artık YAŞ kararları milli iradeyle mili egemenlikle belirlenecek ve millet adına karar verilecektir.”

 

“HER ZAMAN UYANIK OLMAK LAZIM”

AK Parti MKYK üyesi Özkan, Bozkurt ilçesini de ziyaret etti. Cumali Mahallesinde vatandaşla bir araya gelen Özkan, burada da halkın taleplerini dinledi. 15 Temmuz milletin zaferi hakkında da görüş belirten Özkan, ‘tekrar darbe olur mu?” sorusuna da şu yanıtı verdi.

 

“Darbeler, milletin iradesini alaşağı etmeyi hedefler. Her zaman uyanık olmamız lazım. Ancak bu aziz millet tehdit paranoyası ile geleceğe yürüyemez.Bu ülkede hukuk var, demokrasi var, özgürlük var, Bunların asıl bekçisi olan aziz milletimiz var. Bu millete karşı yeniden böyle bir ihanet kalkışması karşısında her kim olursa olsun 15 Temmuz’da aldığı cevabı Allah’ın izni ile alacaktır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.