Mecliste vatan haini ve alçak tartışması

SİYASET 17.12.2017 - 20:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Mecliste vatan haini ve alçak tartışması

2018 Yılı Bütçesi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde 'Vatan Haini' ve 'Alçak' tartışması yaşandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuşmasında, yazar Necip Fazıl Kısakürek’in bir yazısını hatırlatarak muhalefete 'Vatan Haini' benzetmesi yaptı. Bu sırada CHP sıralarında tepki geldi.   CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Bakan Zeybekçi’den sözünü düzeltmesini istedi. Bakan Zeybekçi, "Düzeltilecek bir şey yok" dedi CHP’li Özkoç Bakan’a "Alçak" diye bağırdı. AK Parti sıralarından Milletvekilleri Özkoç’un üzerine yürüdü, AK Partili Hasan Turan’ı AK Partili Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu güçlükle durdurdu. Gerilimin büyümesini araya giren AK Parti ve CHP Milletvekilleri önledi. Oturumu yöneten Ahmet Aydın birleşime ara verdi.   Mecliste tartışma sonrası verilen on dakika aradan sonra konuşmasına devam eden Zeybekci" Ben bu kürsüden TBMM'de yapılan konuşmam esnasında hiç bir partiye, parti liderine veya bir milletvekili arkadaşımıza vatan haini ve alçak demedim."   Zeybekci;" Konuşmam esnasında yüzlerce defa bana alçak dediler. Sustum sabrettim. Benimde ağzımdan alçak sensin kelimesi çıktı. TBMM' inde böyle bir kelimeyi ettiğim için üzgünüm herkesten özür diliyorum. Söylediğim söz 1956 yıllarında üstat Necip Fazıl Kısaküreğin sarf ettiği bir sözdür. Kabul etmeyebilirsiniz saygı duyarım. Ben kimseyi hedef olarak söyledim. Bir daha bu kardeşinizden TBMM kürsüsünden böyle bir söz duymayacaksınız" dedi.   Zeybekci; "Konuşmamda da açıkça söyledim. Bu meclis de bu kürsüde hiç kimsenin haddine değildir hiç bir partiye haindir diyemez. Ağzımızdan böyle bir şey çıkmadı çıkmazda. Ha bunu millet karar verir ancak"   Bakan Zeybekci'nin konuşmasının ardından söz alan CHP grup başkan vekili Engin Özkoç "Bir bakan veya bir başkası Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi CHP ye bir gönderme yaparak vatan haini derse kim olursa olsun karşılığını alçaklıkla alır. Ama ben vatan haini demedim derseniz o zaman sizde alçak değilsiniz. O yüzden net ve kesin söylüyoruz bize vatan haini diyen alçaktır. Demeyenin alçaklıkla alakası yoktur" dedi.

2018 Yılı Bütçesi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde 'Vatan Haini' ve 'Alçak' tartışması yaşandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuşmasında, yazar Necip Fazıl Kısakürek’in bir yazısını hatırlatarak muhalefete 'Vatan Haini' benzetmesi yaptı. Bu sırada CHP sıralarında tepki geldi.

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Bakan Zeybekçi’den sözünü düzeltmesini istedi. Bakan Zeybekçi, "Düzeltilecek bir şey yok" dedi CHP’li Özkoç Bakan’a "Alçak" diye bağırdı. AK Parti sıralarından Milletvekilleri Özkoç’un üzerine yürüdü, AK Partili Hasan Turan’ı AK Partili Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu güçlükle durdurdu. Gerilimin büyümesini araya giren AK Parti ve CHP Milletvekilleri önledi. Oturumu yöneten Ahmet Aydın birleşime ara verdi.

 

Mecliste tartışma sonrası verilen on dakika aradan sonra konuşmasına devam eden Zeybekci" Ben bu kürsüden TBMM'de yapılan konuşmam esnasında hiç bir partiye, parti liderine veya bir milletvekili arkadaşımıza vatan haini ve alçak demedim."

 

Zeybekci;" Konuşmam esnasında yüzlerce defa bana alçak dediler. Sustum sabrettim. Benimde ağzımdan alçak sensin kelimesi çıktı. TBMM' inde böyle bir kelimeyi ettiğim için üzgünüm herkesten özür diliyorum. Söylediğim söz 1956 yıllarında üstat Necip Fazıl Kısaküreğin sarf ettiği bir sözdür. Kabul etmeyebilirsiniz saygı duyarım. Ben kimseyi hedef olarak söyledim. Bir daha bu kardeşinizden TBMM kürsüsünden böyle bir söz duymayacaksınız" dedi.

 

Zeybekci; "Konuşmamda da açıkça söyledim. Bu meclis de bu kürsüde hiç kimsenin haddine değildir hiç bir partiye haindir diyemez. Ağzımızdan böyle bir şey çıkmadı çıkmazda. Ha bunu millet karar verir ancak"

 

Bakan Zeybekci'nin konuşmasının ardından söz alan CHP grup başkan vekili Engin Özkoç "Bir bakan veya bir başkası Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi CHP ye bir gönderme yaparak vatan haini derse kim olursa olsun karşılığını alçaklıkla alır. Ama ben vatan haini demedim derseniz o zaman sizde alçak değilsiniz. O yüzden net ve kesin söylüyoruz bize vatan haini diyen alçaktır. Demeyenin alçaklıkla alakası yoktur" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.