Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi Anılıyor

KÜLTÜR 13.11.2019 - 09:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi Anılıyor

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi’yi vefatının 39. sene-i devriyesinde unutmadı. Sahip olduğu ilim ve derin bilgi birikimi sebebiyle ‘Görünmeyen üniversite’ ve ‘Hocaların hocası’ olarak anılan büyük İslam âlimi Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi’yi ahirete göç edişinin 39. sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıldı.     AGD Denizli Şubesi tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi; Sahip olduğu ilim ve derin bilgi birikimi sebebiyle ‘Görünmeyen üniversite’ ve ‘Hocaların hocası’ olarak anılan büyük İslam âlimi Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi’yi ahirete göç edişinin 39. sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyoruz.    Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın da manevi ilham kaynaklarından biri olan Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, Müslümanlara siyasette, ticarette, eğitimde, toplumsal yaşamda lider konuma gelmeleri için geniş ufuklar çizdi. Kotku Hocaefendi’nin Gümüşhanevi Dergâhı’nda başladığı ilim yolculuğunun son durağı İstanbul Fatih’teki İskenderpaşa Camii oldu. 1958’de başladığı İskenderpaşa Camii’ndeki tebliğ vazifesini vefatına kadar sürdüren Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, on binlerce ilim talebesi yetiştirdi. Talebelerinin uhrevi ilimlerin yanı sıra fenni ilimlerde de gelişmelerini teşvik eden Hocaefendi’nin tedrisatında, Erbakan Hoca başta olmak üzere onlarca profesör, akademisyen, doktor, mühendis, eğitimci, hukukçu ve farklı alanlardan bilim adamları yetişti. Ömrünü Müslümanların gelişimine adayan Hocaların Hocası Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, 13 Kasım 1980 tarihinde Rahmet-i Rahman’a kavuştu.  

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi’yi vefatının 39. sene-i devriyesinde unutmadı. Sahip olduğu ilim ve derin bilgi birikimi sebebiyle ‘Görünmeyen üniversite’ ve ‘Hocaların hocası’ olarak anılan büyük İslam âlimi Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi’yi ahirete göç edişinin 39. sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıldı.

 

 

AGD Denizli Şubesi tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi; Sahip olduğu ilim ve derin bilgi birikimi sebebiyle ‘Görünmeyen üniversite’ ve ‘Hocaların hocası’ olarak anılan büyük İslam âlimi Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi’yi ahirete göç edişinin 39. sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyoruz.

 

 Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın da manevi ilham kaynaklarından biri olan Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, Müslümanlara siyasette, ticarette, eğitimde, toplumsal yaşamda lider konuma gelmeleri için geniş ufuklar çizdi. Kotku Hocaefendi’nin Gümüşhanevi Dergâhı’nda başladığı ilim yolculuğunun son durağı İstanbul Fatih’teki İskenderpaşa Camii oldu. 1958’de başladığı İskenderpaşa Camii’ndeki tebliğ vazifesini vefatına kadar sürdüren Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, on binlerce ilim talebesi yetiştirdi. Talebelerinin uhrevi ilimlerin yanı sıra fenni ilimlerde de gelişmelerini teşvik eden Hocaefendi’nin tedrisatında, Erbakan Hoca başta olmak üzere onlarca profesör, akademisyen, doktor, mühendis, eğitimci, hukukçu ve farklı alanlardan bilim adamları yetişti. Ömrünü Müslümanların gelişimine adayan Hocaların Hocası Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, 13 Kasım 1980 tarihinde Rahmet-i Rahman’a kavuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.