Memişoğlu: “İhracat Kaldığı Yerden”

EKONOMİ 01.10.2018 - 16:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Memişoğlu: “İhracat Kaldığı Yerden”

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, eylül ayı ihracat rakamları açıklandı. Ağustos ayında, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin etkisi sonucunda oluşan ihracat azalışımızın ardından; Eylül ayıyla birlikte, ihracatımızın güçlü artışına devam ettiğine şahit olduk.                   Ülkemiz ihracatı eylül ayında yüzde 22,5 oranında artarak 14,5 milyar USD olarak gerçekleştiğini belirten DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Böylelikle, bugüne kadar en yüksek ihracat yapılan eylül ayı performansına ulaşmış olduk. Ocak-Eylül döneminde ise ihracatımızyüzde 7 artışla 123,1 milyar USD’ye ulaştı. 2016 yılının sonundan itibaren toparlanmaya başlayan, 2017 yılıyla birlikte yükselen küresel ticaretin, petrol ve emtia fiyatlarındaki artışla birlikte yakaladığı yukarı yönlü ivmesinin devam ettiğini görüyoruz. Küresel piyasalar açısından son derece önemli olan bu canlanmanın yanı sıra, hem ilimiz hem de ülkemiz için en büyük ihracat pazarı konumunda bulunan Euro Bölgesinin ithalatında ve ihracatında yaşanan artışlar da, ihracatımızı pozitif yönde etkilemeye devam ediyor. Bilindiği gibi, 2018 yılı ihracatta “Rekorlar Yılı” olarak ilan edilmişti. Yılın ilk üç çeyreğinde yakaladığımız başarının ve kırılan farklı rekorların, 2018’in kalan ayları için de olumlu haberlerin sinyalini verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.   Denizli’den Güçlü İhracat Katkısı   Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince DENİB üzerinden yapılan ihracatımız, Eylül ayında yüzde 8,8 artarak 216 milyon USD olarak gerçekleştiğini belirten Memişoğlu, “Yılın ilk dokuz ayında ise, DENİB ihracatı yüzde 5,7 oranında yükselişle 1,9 milyar USD'ye ulaştı.TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatının eylül ayında yüzde 18 oranında arttığını ve 287 milyon USD olduğunu görüyoruz. Ocak-Eylüldöneminde, Denizli ihracatıyüzde 14,3 artış ile 2,5 milyar USD’yi aştı. İhracatta Rekorlar Yılı’nda ilimiz ihracatının ülkemiz ihracatına sağladığı güçlü katkı hepimiz için ekstra motivasyon kaynağı… Sene sonunda ulaşılacağını öngördüğümüz ihracat rakamının sadece ülkemiz için değil; Denizli ve DENİB için de bugüne kadar ulaşılmış en yüksek değer olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, eylül ayı ihracat rakamları açıklandı. Ağustos ayında, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin etkisi sonucunda oluşan ihracat azalışımızın ardından; Eylül ayıyla birlikte, ihracatımızın güçlü artışına devam ettiğine şahit olduk.

 

                Ülkemiz ihracatı eylül ayında yüzde 22,5 oranında artarak 14,5 milyar USD olarak gerçekleştiğini belirten DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Böylelikle, bugüne kadar en yüksek ihracat yapılan eylül ayı performansına ulaşmış olduk. Ocak-Eylül döneminde ise ihracatımızyüzde 7 artışla 123,1 milyar USD’ye ulaştı. 2016 yılının sonundan itibaren toparlanmaya başlayan, 2017 yılıyla birlikte yükselen küresel ticaretin, petrol ve emtia fiyatlarındaki artışla birlikte yakaladığı yukarı yönlü ivmesinin devam ettiğini görüyoruz. Küresel piyasalar açısından son derece önemli olan bu canlanmanın yanı sıra, hem ilimiz hem de ülkemiz için en büyük ihracat pazarı konumunda bulunan Euro Bölgesinin ithalatında ve ihracatında yaşanan artışlar da, ihracatımızı pozitif yönde etkilemeye devam ediyor. Bilindiği gibi, 2018 yılı ihracatta “Rekorlar Yılı” olarak ilan edilmişti. Yılın ilk üç çeyreğinde yakaladığımız başarının ve kırılan farklı rekorların, 2018’in kalan ayları için de olumlu haberlerin sinyalini verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

 

Denizli’den Güçlü İhracat Katkısı

 

Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince DENİB üzerinden yapılan ihracatımız, Eylül ayında yüzde 8,8 artarak 216 milyon USD olarak gerçekleştiğini belirten Memişoğlu, “Yılın ilk dokuz ayında ise, DENİB ihracatı yüzde 5,7 oranında yükselişle 1,9 milyar USD'ye ulaştı.TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatının eylül ayında yüzde 18 oranında arttığını ve 287 milyon USD olduğunu görüyoruz. Ocak-Eylüldöneminde, Denizli ihracatıyüzde 14,3 artış ile 2,5 milyar USD’yi aştı. İhracatta Rekorlar Yılı’nda ilimiz ihracatının ülkemiz ihracatına sağladığı güçlü katkı hepimiz için ekstra motivasyon kaynağı… Sene sonunda ulaşılacağını öngördüğümüz ihracat rakamının sadece ülkemiz için değil; Denizli ve DENİB için de bugüne kadar ulaşılmış en yüksek değer olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.