Merkezefendi’de Ebabil Kuşu Bulundu

DENİZLİ 28.06.2019 - 14:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Merkezefendi’de Ebabil Kuşu Bulundu

Merkezefendi Belediyesi Zabıta ekipleri, 29 Ekim Bulvarı’nda dünyanın en nadir kuşları arasında gösterilen yavru ebabil kuşu buldu.    Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Müdürlüğü’ne haber veren zabıta ekipleri, sabah saatlerinde yerde bulunan yavru ebabil kuşuna su ve yiyecek verdi, koruma altına aldı.Ebabil kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.     EBABİL KUŞU’NUN ÖZELLİKLERİ Sağangiller familyasından 16-17 cm boyunda, kentler ve açık alanlarda yaşayan Ebabil kuşu, gece-gündüz havada kalır ve uçarken uyurlar. Uçarken kanatlarını asla kapatmazlar. Geceleri gören bir türdür. Sürüler halinde, tiz çığlıklar atarak uçarlar. Ayaklarının üstünde diğer kuşlar gibi dik bir şekilde duramazlar. Türkiye'de ilkbaharda görülmeye başlayan, sonbaharda güneye göç eden ebabil kuşu yaklaşık 20 -25 yıl yaşar.

Merkezefendi Belediyesi Zabıta ekipleri, 29 Ekim Bulvarı’nda dünyanın en nadir kuşları arasında gösterilen yavru ebabil kuşu buldu.

 

 Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Müdürlüğü’ne haber veren zabıta ekipleri, sabah saatlerinde yerde bulunan yavru ebabil kuşuna su ve yiyecek verdi, koruma altına aldı.Ebabil kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

 

 

EBABİL KUŞU’NUN ÖZELLİKLERİ

Sağangiller familyasından 16-17 cm boyunda, kentler ve açık alanlarda yaşayan Ebabil kuşu, gece-gündüz havada kalır ve uçarken uyurlar. Uçarken kanatlarını asla kapatmazlar. Geceleri gören bir türdür. Sürüler halinde, tiz çığlıklar atarak uçarlar. Ayaklarının üstünde diğer kuşlar gibi dik bir şekilde duramazlar. Türkiye'de ilkbaharda görülmeye başlayan, sonbaharda güneye göç eden ebabil kuşu yaklaşık 20 -25 yıl yaşar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.