Merkezefendi İlçesi'nden Cuma Namazı kılınacak camiler belli oldu

DENİZLİ 25.05.2020 - 23:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Merkezefendi İlçesi'nden Cuma Namazı kılınacak camiler belli oldu

Koronovirüs salgını nedeniyle süreli olarak toplu ibadete kapatılan camilerde 29 Mayıs tarihinden itibaren tekrar faaliyetlere başlayacak. Denizli'de Merkezefendi ilçesinde Cuma namazı kılınacak camiler ve kişi kapasitesi açıklandı.   Koronavirüs ile mücadelede alınan kararlar gereğince 40 günden fazla bir zaman hizmet vermeyen camiler kapılarını açmaya hazırlanıyor. 29 Mayıs'da Merkezefendi İlçesi'nde 36 camide Cuma namazı kılınacak.  Camilerin büyüklüğüne ve kapasitesine göre Cami avlularında namaz kılınacak. Denizli'nin en büyük camilerinden olan ve en çok kişinin namaz kılacağı camisi ise 1000 kişi kapasiteli Hilal Cami olacak. Öte yandan öğlen ve ikindi namazları camilerde cemaatle kılınabilecek.   CUMA NAMAZINA GELİRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1-Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında olan vatandaşlar ile hastalık belirtileri taşıyanlar evlerinde kılacaklar   2-) Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak. Abdest vb. ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilmesi suretiyle cami ve mescitlere gelinecek   3-Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi bez maske kullanması zorunlu olacak. Maskesi olmayan kişi/kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecek.(Cami ve mescit içinde bireysel namaz kılacakların da maske takması zorunlu olacak.)   4-Cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında şahsi seccadelerini getirmeleri sağlanacak ve Cami avlusunda namaz kılındığında vatandaşlarımıza seccadelerini yıkamaları tavsiye edilecek.   5-Namaz kılınacak tüm alanlarda hastalığın bulaşması açısından risk teşkil eden ve dezenfekte edilmesi mümkün olmayan koli, karton, çuval ve hasır vb. yaygılar kullanılmayacak.   6-Cami ve mescitlerde topluca geçirilecek sürenin mümkün olduğunca kısa tutulması amacıyla, namazların sünnetlerinin evde kılınacak ve tesbihat evde yapılacak   7-)Cemaatin fiziksel temastan kaçınması (el sıkışma, musafaha, kucaklaşma vb.) ve sosyal mesafe kuralına uymasına dikkat edilecek   8-Cami önlerinde dilencilere karşı alınan tedbirler en üst seviyeye çıkarılacak ve özellikle cuma namazı sonrasında sergi olarak tabir edilen sebze, meyve, giyim eşyası, oyuncak vb. ürün satışına izin verilmeyecek.   Merkezefendi İlçesi'nden Cuma Namazı kılıncak camilerin listesi ise şu şekilde;  

Koronovirüs salgını nedeniyle süreli olarak toplu ibadete kapatılan camilerde 29 Mayıs tarihinden itibaren tekrar faaliyetlere başlayacak. Denizli'de Merkezefendi ilçesinde Cuma namazı kılınacak camiler ve kişi kapasitesi açıklandı.

 

Koronavirüs ile mücadelede alınan kararlar gereğince 40 günden fazla bir zaman hizmet vermeyen camiler kapılarını açmaya hazırlanıyor. 29 Mayıs'da Merkezefendi İlçesi'nde 36 camide Cuma namazı kılınacak.  Camilerin büyüklüğüne ve kapasitesine göre Cami avlularında namaz kılınacak. Denizli'nin en büyük camilerinden olan ve en çok kişinin namaz kılacağı camisi ise 1000 kişi kapasiteli Hilal Cami olacak. Öte yandan öğlen ve ikindi namazları camilerde cemaatle kılınabilecek.

 

CUMA NAMAZINA GELİRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1-Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında olan vatandaşlar ile hastalık belirtileri taşıyanlar evlerinde kılacaklar

 

2-) Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak. Abdest vb. ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilmesi suretiyle cami ve mescitlere gelinecek

 

3-Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi bez maske kullanması zorunlu olacak. Maskesi olmayan kişi/kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecek.(Cami ve mescit içinde bireysel namaz kılacakların da maske takması zorunlu olacak.)

 

4-Cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında şahsi seccadelerini getirmeleri sağlanacak ve Cami avlusunda namaz kılındığında vatandaşlarımıza seccadelerini yıkamaları tavsiye edilecek.

 

5-Namaz kılınacak tüm alanlarda hastalığın bulaşması açısından risk teşkil eden ve dezenfekte edilmesi mümkün olmayan koli, karton, çuval ve hasır vb. yaygılar kullanılmayacak.

 

6-Cami ve mescitlerde topluca geçirilecek sürenin mümkün olduğunca kısa tutulması amacıyla, namazların sünnetlerinin evde kılınacak ve tesbihat evde yapılacak

 

7-)Cemaatin fiziksel temastan kaçınması (el sıkışma, musafaha, kucaklaşma vb.) ve sosyal mesafe kuralına uymasına dikkat edilecek

 

8-Cami önlerinde dilencilere karşı alınan tedbirler en üst seviyeye çıkarılacak ve özellikle cuma namazı sonrasında sergi olarak tabir edilen sebze, meyve, giyim eşyası, oyuncak vb. ürün satışına izin verilmeyecek.

 

Merkezefendi İlçesi'nden Cuma Namazı kılıncak camilerin listesi ise şu şekilde;

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.