Mesleki Bilgi, Rehberlik Ve Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

DENİZLİ 18.10.2019 - 17:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Mesleki Bilgi, Rehberlik Ve Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

Mesleki Bilgi,Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) Hizmetleri kapsamında her yıl şubat ve ekim aylarında gerçekleştirilen MBRD  Alt Çalışma Grubu toplantısı Denizli Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.    Toplantıya Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale ve Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü yetkilileri katıldı.   Denizli İŞKUR Şube Müdürü Mustafa Işık, “MBRD hizmetleri kapsamında toplanmamızın amacı; İşgücü piyasasının istediği nitelikler ve ihtiyaçlar dikkate alınarak, gençlerin kendilerine en uygun mesleği seçmeleridir. Geleceğimiz olan gençlerimiz çalışma hayatında ancak bu şekilde başarılı bireyler olacaklar” dedi.   Işık ayrıca; Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü olarak okullarda gerçekleştirilen Meslek Danışmanlığı faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.   Toplantıda yer alan İş ve Meslek Danışmanları 2018-2019 eğitim öğretim yılının 2. döneminde gerçekleştirdikleri faaliyetler ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılı 1. döneminde gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.   İş ve Meslek Danışmanları,  Denizli il merkezi ve ilçelerinde yapılan okul ziyaretlerinde, öğrencilere, “ Meslek seçimi, CV hazırlama,  mülakat teknikleri” hakkında sunumlar yaparak öğrencileri iş hayatına hazırlamaya yardımcı olduklarını belirttiler. Ayrıca, eğitim öğretim yılının ilk döneminde Denizli İŞKUR olarak, Mesleki Yönelim Test Bataryası(MYTB) uygulamalarına ağırlık verileceğini dile getirdiler. İŞKUR yetkilileri tarafından okullarda uygulanmakta olan MYTB ile öğrencilere, ‘’meslek-bölüm’’ seçiminde yardımcı olduklarını kaydeden İş ve Meslek Danışmanları, yeni dönemde de bu uygulamaya okullarda devam edeceklerini ve daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdiler.

Mesleki Bilgi,Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) Hizmetleri kapsamında her yıl şubat ve ekim aylarında gerçekleştirilen MBRD  Alt Çalışma Grubu toplantısı Denizli Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

 Toplantıya Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale ve Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

 

Denizli İŞKUR Şube Müdürü Mustafa Işık, “MBRD hizmetleri kapsamında toplanmamızın amacı; İşgücü piyasasının istediği nitelikler ve ihtiyaçlar dikkate alınarak, gençlerin kendilerine en uygun mesleği seçmeleridir. Geleceğimiz olan gençlerimiz çalışma hayatında ancak bu şekilde başarılı bireyler olacaklar” dedi.

 

Işık ayrıca; Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü olarak okullarda gerçekleştirilen Meslek Danışmanlığı faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Toplantıda yer alan İş ve Meslek Danışmanları 2018-2019 eğitim öğretim yılının 2. döneminde gerçekleştirdikleri faaliyetler ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılı 1. döneminde gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

 

İş ve Meslek Danışmanları,  Denizli il merkezi ve ilçelerinde yapılan okul ziyaretlerinde, öğrencilere, “ Meslek seçimi, CV hazırlama,  mülakat teknikleri” hakkında sunumlar yaparak öğrencileri iş hayatına hazırlamaya yardımcı olduklarını belirttiler. Ayrıca, eğitim öğretim yılının ilk döneminde Denizli İŞKUR olarak, Mesleki Yönelim Test Bataryası(MYTB) uygulamalarına ağırlık verileceğini dile getirdiler. İŞKUR yetkilileri tarafından okullarda uygulanmakta olan MYTB ile öğrencilere, ‘’meslek-bölüm’’ seçiminde yardımcı olduklarını kaydeden İş ve Meslek Danışmanları, yeni dönemde de bu uygulamaya okullarda devam edeceklerini ve daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.