“Meslekte 60. Yıl Onuru”

GÜNDEM 11.02.2017 - 16:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

“Meslekte 60. Yıl Onuru”

Denizli eski belediye başkanlarından Mimar Ziya Tıkıroğlu’nun meslekteki 60’ıncı yılı onuruna açtığı resim ve fotoğraflarından oluşan eserler, Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği sergi ile beğeniye sunuldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Önemli olan geride eser ve iz bırakmaktır” dedi.

Denizli’de 1984 – 1989 yılları arasında görev yapan Belediye Başkanı Mimar Ziya Tıkıroğlu, meslekteki 60’ıncı yılı onuruna resim ve fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odasının işbirliği ile Turan Bahadır Sergi Salonunda düzenlenen serginin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, geçmiş dönem belediye başkanlarından Hasan Gönüllü, Ali Marım ve çok sayıda davetli katıldı. Sergi dolayısıyla duyduğu heyecanı anlatan Tıkıroğlu, “Sergi cesaretim yoktu. Kitap oluşturmaya çalıştım ve 6 kitabım neşredildi. 7’ncisine geçmeden önce böyle bir kitap daha yapalım diye Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan Bey’e danışma ihtiyacı duydum. O da ‘Resmileri bir de sergilemek şartıyla yapalım’ dedi. Oradan aldığım cesaret ile bu sergiyi hazırladık. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.     BAŞKAN ZOLAN: “ÖNEMLİ OLAN GERİDE ESER BIRAKMAK”   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Çok değerli belediye başkanım, mimarlıkta 60’ncı yılını kutluyor. Allah kendisine uzun ömürler versin; 70’nci ve 80’nci yıllarda da buluşalım. Tabi mimarlık bir sanattır. Onun için kendisi, mesleği ile ilgili birçok vasfı taşıyarak Denizlimize hizmet etmiş bir belediye başkanımız. Bu duygularla Denizlimize hizmet eden, her yerinde izler bırakmış başkanlarımız var. Bizler de izler bırakmak için gece gündüz çalışıyoruz. Önemli olan geride eser ve iz bırakmaktır. Gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır, gönüller yapmaktır” diye konuştu.     46 RESİM, 14 FOTOĞRAF   Konuşmaların ardından Başkan Osman Zolan, Ziya Tıkıroğlu ve beraberindekiler serginin kurdelesini keserek eseleri inceledi. 3’ü karakalem, 43’ü yağlıboya olmak üzere toplam 46 resim ve 14 fotoğraftan oluşan sergi 16 Şubat 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.  
Denizli eski belediye başkanlarından Mimar Ziya Tıkıroğlu’nun meslekteki 60’ıncı yılı onuruna açtığı resim ve fotoğraflarından oluşan eserler, Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği sergi ile beğeniye sunuldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Önemli olan geride eser ve iz bırakmaktır” dedi.

Denizli’de 1984 – 1989 yılları arasında görev yapan Belediye Başkanı Mimar Ziya Tıkıroğlu, meslekteki 60’ıncı yılı onuruna resim ve fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odasının işbirliği ile Turan Bahadır Sergi Salonunda düzenlenen serginin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, geçmiş dönem belediye başkanlarından Hasan Gönüllü, Ali Marım ve çok sayıda davetli katıldı. Sergi dolayısıyla duyduğu heyecanı anlatan Tıkıroğlu, “Sergi cesaretim yoktu. Kitap oluşturmaya çalıştım ve 6 kitabım neşredildi. 7’ncisine geçmeden önce böyle bir kitap daha yapalım diye Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan Bey’e danışma ihtiyacı duydum. O da ‘Resmileri bir de sergilemek şartıyla yapalım’ dedi. Oradan aldığım cesaret ile bu sergiyi hazırladık. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

BAŞKAN ZOLAN: “ÖNEMLİ OLAN GERİDE ESER BIRAKMAK”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Çok değerli belediye başkanım, mimarlıkta 60’ncı yılını kutluyor. Allah kendisine uzun ömürler versin; 70’nci ve 80’nci yıllarda da buluşalım. Tabi mimarlık bir sanattır. Onun için kendisi, mesleği ile ilgili birçok vasfı taşıyarak Denizlimize hizmet etmiş bir belediye başkanımız. Bu duygularla Denizlimize hizmet eden, her yerinde izler bırakmış başkanlarımız var. Bizler de izler bırakmak için gece gündüz çalışıyoruz. Önemli olan geride eser ve iz bırakmaktır. Gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır, gönüller yapmaktır” diye konuştu.

 

 

46 RESİM, 14 FOTOĞRAF

 

Konuşmaların ardından Başkan Osman Zolan, Ziya Tıkıroğlu ve beraberindekiler serginin kurdelesini keserek eseleri inceledi. 3’ü karakalem, 43’ü yağlıboya olmak üzere toplam 46 resim ve 14 fotoğraftan oluşan sergi 16 Şubat 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.