Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

DENİZLİ 05.02.2019 - 10:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Denizli’de bugün hava sıcaklıkları 6 ila 19 derece arası değişirken, hava sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bugün sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin edilen Denizli’de Çarşamba günü gök gürültülü ve sağanak yağış şeklinde olacak.   Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye kuvvetli sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışlardan dolayı sel baskınları yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Denizli’de bu hafta yağışlı bir havanın hakim olacağı olası olumsuzluklara karşı meteoroloji uyarıda bulundu.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Denizli, Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere, yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor İç ve doğu kesimler ile Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.   KISA SÜRELİ FIRTINA YAŞANABİLİR Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinden itibaren Hatay kıyılarında, akşam saatlerinden sonra Denizli, Aydın ve İzmir'in kıyı kesimleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin batı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat),öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa),gece saatlerinde Bodrum-Finike kıyı şeridinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.   KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI Yağışların; gece saatlerinde Denizli Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel,su baskını, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.   Denizli'de 5 günlük hava raporu;      

Denizli’de bugün hava sıcaklıkları 6 ila 19 derece arası değişirken, hava sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bugün sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin edilen Denizli’de Çarşamba günü gök gürültülü ve sağanak yağış şeklinde olacak.

 

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye kuvvetli sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışlardan dolayı sel baskınları yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Denizli’de bu hafta yağışlı bir havanın hakim olacağı olası olumsuzluklara karşı meteoroloji uyarıda bulundu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Denizli, Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere, yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor İç ve doğu kesimler ile Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

 

KISA SÜRELİ FIRTINA YAŞANABİLİR

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinden itibaren Hatay kıyılarında, akşam saatlerinden sonra Denizli, Aydın ve İzmir'in kıyı kesimleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin batı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat),öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa),gece saatlerinde Bodrum-Finike kıyı şeridinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; gece saatlerinde Denizli Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel,su baskını, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Denizli'de 5 günlük hava raporu;

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.