Meteoroloji'den önemli uyarı! Sağanak ve kar yağışı geliyor

YAŞAM 01.01.2020 - 23:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Meteoroloji'den önemli uyarı! Sağanak ve kar yağışı geliyor

Yeni yıla girmeden önce tüm yurtta etkisini gösteren soğuk hava dalgası yeni yılda da aynı şekilde devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok il için sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısında bulundu.   2019'un son günlerinde yurt genelinde etkisini artıran soğuk hava dalgası, yeni yılda da aynı şekilde devam edecek. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, birçok ilde sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı belirtildi.   DOĞU'DA KAR BATI'DA SAĞANAK   Yeni yılda Doğu kesimlerinde kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken; Batı'da ise sağanak yağış etkisini htiriyor. Gün içerisinde beklediği sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden duyuran MGM; Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli rüzgar ile fırtına uyarısı yaparken, oluşabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi tehlikeler karşısında vatandaşların tedbirli olmasını istedi.   İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE HAVA DURUMU   Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak, fırtına ve kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. İstanbul'da yağmur ve Ankara'da karla karışık yağmur beklenirken İzmir'de ise bulutlu bir hava olacak. Antalya'nın yüksek ilçelerinde bile kar yağışı 30 cm'i geçmiş durumda.   YAĞIŞLAR GENELLİKLE YAĞMUR VE SAĞANAK ŞEKLİNDE OLACAK   Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Muğla, Konya, Burdur, Isparta, Osmaniye, K. Maraş, Hatay ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Konya, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.    

Yeni yıla girmeden önce tüm yurtta etkisini gösteren soğuk hava dalgası yeni yılda da aynı şekilde devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok il için sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısında bulundu.

 

2019'un son günlerinde yurt genelinde etkisini artıran soğuk hava dalgası, yeni yılda da aynı şekilde devam edecek. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, birçok ilde sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı belirtildi.

 

DOĞU'DA KAR BATI'DA SAĞANAK

 

Yeni yılda Doğu kesimlerinde kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken; Batı'da ise sağanak yağış etkisini htiriyor. Gün içerisinde beklediği sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden duyuran MGM; Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli rüzgar ile fırtına uyarısı yaparken, oluşabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi tehlikeler karşısında vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

 

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE HAVA DURUMU

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak, fırtına ve kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. İstanbul'da yağmur ve Ankara'da karla karışık yağmur beklenirken İzmir'de ise bulutlu bir hava olacak. Antalya'nın yüksek ilçelerinde bile kar yağışı 30 cm'i geçmiş durumda.

 

YAĞIŞLAR GENELLİKLE YAĞMUR VE SAĞANAK ŞEKLİNDE OLACAK

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Muğla, Konya, Burdur, Isparta, Osmaniye, K. Maraş, Hatay ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Konya, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.