Meteorolojiden Denizli ve 13 il için yağış uyarısı yapıldı

DENİZLİ 13.10.2020 - 10:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Meteorolojiden Denizli ve 13 il için yağış uyarısı yapıldı

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 14 ila 28 derece arası değişirken hava akşam saatlerinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Güneybatı yönünde 10 km/sa hızında esmesi bekleniyor.   Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı bölgelerin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova Bilecik, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne’nin Güneyi, Balıkesir’in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2)olması bekleniyor.   Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde yağışla birlikte azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği, kuzey ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer kesimlerde üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa zaman zaman hamleli 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.     Denizli’ye komşu illerde sarı ikazın verildiği meteoroloji olaylarında, Denizli’de yeşil ikaz verildi.  Yeşil İkaz ile uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir ifadeleri yer alıyor. Bugün Denizli kent merkezi ve bazı ilçelerinde yağışın etkili olmayacağı sadece 7 ilçesinde yağışın görüleceği tahmin ediliyor. Babadağ, Beyağaç, Buldan, Güney, Kale, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde yağması beklenen sağanak yağışın, Çarşamba günü tüm il genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.   Denizli’de 5 günlük hava raporu ise şöyle;  

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 14 ila 28 derece arası değişirken hava akşam saatlerinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Güneybatı yönünde 10 km/sa hızında esmesi bekleniyor.

 

Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı bölgelerin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova Bilecik, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne’nin Güneyi, Balıkesir’in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2)olması bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde yağışla birlikte azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği, kuzey ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer kesimlerde üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa zaman zaman hamleli 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

 

Denizli’ye komşu illerde sarı ikazın verildiği meteoroloji olaylarında, Denizli’de yeşil ikaz verildi.  Yeşil İkaz ile uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir ifadeleri yer alıyor. Bugün Denizli kent merkezi ve bazı ilçelerinde yağışın etkili olmayacağı sadece 7 ilçesinde yağışın görüleceği tahmin ediliyor. Babadağ, Beyağaç, Buldan, Güney, Kale, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde yağması beklenen sağanak yağışın, Çarşamba günü tüm il genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

 

Denizli’de 5 günlük hava raporu ise şöyle;

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.