Meterolojiden Uyarı!

YAŞAM 07.03.2017 - 13:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Meterolojiden Uyarı!

Denizli'de bugün hava sıcaklığı 6 ile 20 derece gözlemlenirken, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının düşeceği ve yarından itibaren sağanak yağış olacağı tahmine diliyor.

Denizli'de, Yarından itibaren etkisini göstereceği sağanak yağışlar hafta sonuna kadar devam edecek.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla’da aşırı; Aydın, İzmir ve Antalya’nın batı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli , Denizli'de ise sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, aşırı yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:   "Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren etkisini arttıracak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Çarşamba ve Perşembe günleri Muğla’da şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) , Denizli İzmir, Aydın ve Antalya illerimizin batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor.   Şiddetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."  
Denizli'de bugün hava sıcaklığı 6 ile 20 derece gözlemlenirken, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının düşeceği ve yarından itibaren sağanak yağış olacağı tahmine diliyor.

Denizli'de, Yarından itibaren etkisini göstereceği sağanak yağışlar hafta sonuna kadar devam edecek.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla’da aşırı; Aydın, İzmir ve Antalya’nın batı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli , Denizli'de ise sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, aşırı yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

 

"Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren etkisini arttıracak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Çarşamba ve Perşembe günleri Muğla’da şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) , Denizli İzmir, Aydın ve Antalya illerimizin batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor.

 

Şiddetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.