Mevlid-i Nebi Haftası...

GÜNDEM 23.11.2018 - 17:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Mevlid-i Nebi Haftası...

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, Denizli İl Müftülüğü’nün Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun (ADRB) organize ettiği, İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla huzurevi ziyareti gerçekleştirildi.   20 Kasım Salı günü yapılan ziyarette İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın eşi Hamiyet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat ve İl Vaiz’i Aliye Arslan, Okul Müdürü Mahmut Şevik ve öğrencilerin katılımlarıyla ziyaret gerçekleştirildi. Ortaokul öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler den oluşan program sonrası Ortaokul Müdürü Mahmut Şevik yaptığı konuşmada, öğrencilerle huzurevindeki yaşlıları buluşturmakla büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat da, "Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle gençlerimiz ve yaşlılarımızı buluşturduk. Bu yıl ki Mevlid-i Nebi Haftası’nın konusu ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ olarak Diyanet İşleri Başkanlığı belirledi. Genç-yaşlı buluşmaları sadece bugünlük değil önümüzdeki programlarda devam edecektir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) gençlere sorumluluklar vermiş, onlara güvenmiş. Yaşlılara da hürmet ve saygı göstermesini tavsiye etmiştir.” dedi.     İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın eşi Hamiyet Aşık ise yaşlıların Mevlid Kandilini kutlayarak, onlara Cenab-ı Hak’tan sağlıklı, huzurlu bir ömür diledi.   Ziyarettte hazır bulunan öğrencilerin, çeşitli hediyeler ile gülleri huzurevindeki yaşlılara vermesiyle program son buldu.   Denizli İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerin hazırladığı Mevlid Kandili programına katıldı.     Lisenin konferans salonunda yapılan programa İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın eşi Hamiyet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lise Müdürü Hayrullah Akgün, İl Vaizi Aliye Arslan, Manevi Rehber İbrahim Işık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.     Programda konuşan Manevi Rehber İbrahim Işık, gençliğin; delikanlılık olduğunu, fırtınalı bir dönem olduğundan bahsederek, İl Müftülüğü’nün her zaman gençlerin yanında olduğunu ve kendisinin de her türlü sorunların çözümünde hazır bulunduklarını söyledi.   İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat’da, “Gençlik demek; gelecek demektir, En kıymetli nimettir. Çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Arşın gölgesinde gölgelenecek yedi sınıf insandan ikincisi, Rabb’ine ibadet eden gençtir. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) etrafındaki ilk Müslümanlardan 40 kişiden 23'ü gençlerden olmuştur.” dedi.    

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, Denizli İl Müftülüğü’nün Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun (ADRB) organize ettiği, İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla huzurevi ziyareti gerçekleştirildi.

 

20 Kasım Salı günü yapılan ziyarette İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın eşi Hamiyet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat ve İl Vaiz’i Aliye Arslan, Okul Müdürü Mahmut Şevik ve öğrencilerin katılımlarıyla ziyaret gerçekleştirildi.

Ortaokul öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler den oluşan program sonrası

Ortaokul Müdürü Mahmut Şevik yaptığı konuşmada, öğrencilerle huzurevindeki yaşlıları buluşturmakla büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat da, "Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle gençlerimiz ve yaşlılarımızı buluşturduk. Bu yıl ki Mevlid-i Nebi Haftası’nın konusu ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ olarak Diyanet İşleri Başkanlığı belirledi. Genç-yaşlı buluşmaları sadece bugünlük değil önümüzdeki programlarda devam edecektir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) gençlere sorumluluklar vermiş, onlara güvenmiş. Yaşlılara da hürmet ve saygı göstermesini tavsiye etmiştir.” dedi.

 

 

İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın eşi Hamiyet Aşık ise yaşlıların Mevlid Kandilini kutlayarak, onlara Cenab-ı Hak’tan sağlıklı, huzurlu bir ömür diledi.

 

Ziyarettte hazır bulunan öğrencilerin, çeşitli hediyeler ile gülleri huzurevindeki yaşlılara vermesiyle program son buldu.

 

Denizli İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerin hazırladığı Mevlid Kandili programına katıldı.

 

 

Lisenin konferans salonunda yapılan programa İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın eşi Hamiyet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lise Müdürü Hayrullah Akgün, İl Vaizi Aliye Arslan, Manevi Rehber İbrahim Işık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

Programda konuşan Manevi Rehber İbrahim Işık, gençliğin; delikanlılık olduğunu, fırtınalı bir dönem olduğundan bahsederek, İl Müftülüğü’nün her zaman gençlerin yanında olduğunu ve kendisinin de her türlü sorunların çözümünde hazır bulunduklarını söyledi.

 

İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat’da, “Gençlik demek; gelecek demektir, En kıymetli nimettir. Çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Arşın gölgesinde gölgelenecek yedi sınıf insandan ikincisi, Rabb’ine ibadet eden gençtir. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) etrafındaki ilk Müslümanlardan 40 kişiden 23'ü gençlerden olmuştur.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.