Milletvekili Karaca’dan 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı Mesajı

SİYASET 24.07.2020 - 09:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Milletvekili Karaca’dan 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı Mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.   Karaca; “ Basının susturulduğu, haber alma hürriyetinin kısıtlandığı, bilgi edinme yollarının tıkandığı bir dönemde, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı’nı kutlamaktan ne yazık ki uzağız. Her yıl Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından açıklanan 'Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi' sıralamasında bu yıl ülkemiz 180 ülke içerisinde ne yazık ki 154. sırada yer alıyor. Biz; 24 Temmuz’u; tutuklu gazetecilerin özgürlüğüne kavuştuğu, işsiz gazetecilerin olmadığı, baskı ve dayatmalardan arınmış özgür basın ve demokrasi için topyekün mücadele günü olarak algılıyoruz.   Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Basın, Milletin Müşterek Sesidir.’ Basın özgürlüğü sadece gazetecinin haber yapması değil aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğüdür. Bu anlamda özgür basın, demokrasilerin vazgeçilmez bir yapı taşı ve güvencesidir. Saray Rejiminin ülkemizi bugün getirdiği noktada gazetecilik mesleği tarihin en zor zamanlarını yaşamaktadır. Gazeteciler işsizlik, sansür, gözaltı ve tutuklamalarla baskı altına alınmaya çalışılırken, AK Parti iktidarı bu kez de sosyal medya düzenlemesiyle alternatif haber alma yollarını da kontrol etme çabası içindedir. Elbette ki bu çabaları işe yaramayacaktır. Özgür ve muhalif basın olduğu sürece baskıya, sansüre rağmen halkın haber alma hakkını kimse engelleyemeyecektir.   Baskılara ve her türlü zorluğa rağmen onuruyla, dik duruşuyla, kamuoyunu bilgilendirme görevini basın ilkelerine ve etiğine uygun şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın emekçilerimize teşekkür ediyorum. Basının özgür olduğu, gazetecilerin tutuklanmadığı, halkın haber alma hakkının engellenmediği demokratik bir Türkiye’de Basın Bayramını kutlamak dileğiyle…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.

 

Karaca; “ Basının susturulduğu, haber alma hürriyetinin kısıtlandığı, bilgi edinme yollarının tıkandığı bir dönemde, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı’nı kutlamaktan ne yazık ki uzağız. Her yıl Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından açıklanan 'Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi' sıralamasında bu yıl ülkemiz 180 ülke içerisinde ne yazık ki 154. sırada yer alıyor. Biz; 24 Temmuz’u; tutuklu gazetecilerin özgürlüğüne kavuştuğu, işsiz gazetecilerin olmadığı, baskı ve dayatmalardan arınmış özgür basın ve demokrasi için topyekün mücadele günü olarak algılıyoruz.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Basın, Milletin Müşterek Sesidir.’ Basın özgürlüğü sadece gazetecinin haber yapması değil aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğüdür. Bu anlamda özgür basın, demokrasilerin vazgeçilmez bir yapı taşı ve güvencesidir. Saray Rejiminin ülkemizi bugün getirdiği noktada gazetecilik mesleği tarihin en zor zamanlarını yaşamaktadır. Gazeteciler işsizlik, sansür, gözaltı ve tutuklamalarla baskı altına alınmaya çalışılırken, AK Parti iktidarı bu kez de sosyal medya düzenlemesiyle alternatif haber alma yollarını da kontrol etme çabası içindedir. Elbette ki bu çabaları işe yaramayacaktır. Özgür ve muhalif basın olduğu sürece baskıya, sansüre rağmen halkın haber alma hakkını kimse engelleyemeyecektir.

 

Baskılara ve her türlü zorluğa rağmen onuruyla, dik duruşuyla, kamuoyunu bilgilendirme görevini basın ilkelerine ve etiğine uygun şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın emekçilerimize teşekkür ediyorum. Basının özgür olduğu, gazetecilerin tutuklanmadığı, halkın haber alma hakkının engellenmediği demokratik bir Türkiye’de Basın Bayramını kutlamak dileğiyle…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.