Milletvekili Nilgün ÖK; "15 Mayıs, Esareti Asla Kabul Etmeyen Denizlimizin Gurur Günüdür."

SİYASET 15.05.2020 - 10:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Milletvekili Nilgün ÖK; "15 Mayıs, Esareti Asla Kabul Etmeyen Denizlimizin Gurur Günüdür."

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Nilgün ÖK, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.   Türk Milletinin tarih boyunca esareti kabul etmediğini dile getiren Milletvekili Ök; " 15 Mayıs 1919 günü, İzmir'in işgalinden sadece 4 saat sonra, Müftü Ahmet Hulusi Efendi vatandaşları toplayarak direnişi başlattı. Denizlimiz, Anadolu'nun düşman işgaline girmemesi için, Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımının ateşlendiği yer oldu." dedi.   Dönemin zor şartları altında verilen mücadeleye dikkat çeken Ök; "Müftü Ahmet Hulusi Efendi fetvasında, 'Silahımız olmayabilir. Topsuz, tüfeksiz olarak, sapan taşları ile düşmanın karşısına çıkacağız. Elinizde hiçbir silah olmasa bile üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle fiili mukabelede bulununuz.' diyerek Denizli halkını bağımsızlık meşalesi altında topladı. Ve o inançlı yürekler, tek bir düşman askerinin bile şehrimize girmesine izin vermedi." ifadelerini kullandı.   15 Mayıs'ın tüm dünyaya örnek olan Kurtuluş Mücadelemizin atılmış ilk adımı olduğunu belirten Ök; "Kimsenin milli bütünlüğüne kast edici bir harekette bulunmayan Türk Milleti, kendi benliğine ve bütünlüğüne kastedenlere de her zaman büyük bir ders vermeyi başarmıştır. Bugünün gelecek nesillere aktarılması adına, Denizli Belediye Meclisimizin Mayıs 2007 yılındaki toplantısında aldığı karar ile 15 Mayıs, Denizli Milli Mücadele Günü olarak kutlanmaktadır. Bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak için canını hiçe sayarak bugünleri bize hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Denizli'de Milli Mücadele kıvılcımını ateşleyen Ahmet Hulusi Efendi ile birlikte diğer bütün isimsiz kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü hepimize kutlu olsun” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Nilgün ÖK, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Türk Milletinin tarih boyunca esareti kabul etmediğini dile getiren Milletvekili Ök; " 15 Mayıs 1919 günü, İzmir'in işgalinden sadece 4 saat sonra, Müftü Ahmet Hulusi Efendi vatandaşları toplayarak direnişi başlattı. Denizlimiz, Anadolu'nun düşman işgaline girmemesi için, Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımının ateşlendiği yer oldu." dedi.

 

Dönemin zor şartları altında verilen mücadeleye dikkat çeken Ök; "Müftü Ahmet Hulusi Efendi fetvasında, 'Silahımız olmayabilir. Topsuz, tüfeksiz olarak, sapan taşları ile düşmanın karşısına çıkacağız. Elinizde hiçbir silah olmasa bile üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle fiili mukabelede bulununuz.' diyerek Denizli halkını bağımsızlık meşalesi altında topladı. Ve o inançlı yürekler, tek bir düşman askerinin bile şehrimize girmesine izin vermedi." ifadelerini kullandı.

 

15 Mayıs'ın tüm dünyaya örnek olan Kurtuluş Mücadelemizin atılmış ilk adımı olduğunu belirten Ök; "Kimsenin milli bütünlüğüne kast edici bir harekette bulunmayan Türk Milleti, kendi benliğine ve bütünlüğüne kastedenlere de her zaman büyük bir ders vermeyi başarmıştır. Bugünün gelecek nesillere aktarılması adına, Denizli Belediye Meclisimizin Mayıs 2007 yılındaki toplantısında aldığı karar ile 15 Mayıs, Denizli Milli Mücadele Günü olarak kutlanmaktadır. Bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak için canını hiçe sayarak bugünleri bize hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Denizli'de Milli Mücadele kıvılcımını ateşleyen Ahmet Hulusi Efendi ile birlikte diğer bütün isimsiz kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü hepimize kutlu olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.