Milletvekili Yasin Öztürk’den Kongre Öncesi Tarafım Çıkışı

SİYASET 12.06.2020 - 17:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Milletvekili Yasin Öztürk’den Kongre Öncesi Tarafım Çıkışı

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 5 Temmuz’da yapılacak olan il kongresi öncesinde düzenlediği basın toplantısında taraf olduğunu belirterek il başkanlığı seçiminde mevcut Başkan Hasan Akgün yerine Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nu destekleyeceğini açıkladı. Konuşmasında sert ifadeler kullanan Öztürk, Başkan Akgün hakkında 'süs biberi' ifadesini kullandı.   Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, uyum içersinde çalışamadığını belirttiği İl Başkanı Hasan Akgün, hakkında ‘süs biberi’ tabirini kullandı. Öztürk’ün alışılmışın dışında çıkışı herkesi şaşırttı. Kongrede il başkanlığına yeniden aday olan mevcut başkan Hasan Akgün yerine,  il başkanlığına aday diğer isim mevcut Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.   “MEVCUT BAŞKANLA UYUMLU DEĞİLİM” Sonucu delegenin belirleyeceğine dikkat çeken Milletvekili Öztürk, delege eğer mevcut başkanı seçerse ondan uyumlu bir çalışma bekleyeceklerini, bu uyum yakalanırsa partinin tek yumruk haline gelebileceğini söyledi. Öztürk, “Milletvekilleri kongrelerde tarafını göstermeyebilir. Ama ben partimin büyümesi adına bu tavrı koyma kararı aldım. Açık söylüyorum. Şuan ki mevcut il başkanıyla uyumlu çalışamıyorum. Çalışma noktasında bu problemlerin devam edeceğini düşündüğüm için bu kongrede mevcut il başkanın karşısında kuvvetli olan aday kimse onunla beraber bu kongrede mücadele edeceğim. Bu nedenle aday olan arkadaşlarımızdan Mustafa Çobanoğlu arkadaşımızı destekleme kararı aldım" dedi.   “PROTOKOL TÖRENLERİNE KATILARAK İL BAŞKANLIĞI OLMAZ” Öztürk, konuşmasında mevcut İl başkanını “süs biberi” gibi diyerek eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Benim başkanım atak olmalı. Süs biberi gibi, biblo gibi göstermelik olmamalıdır. Geçtiğimiz günlerde Baklan ilçemizin Konak mahallesinde sulama suyu ücretlerinin protesto edildiği toplantıda, CHP il başkanı konuştu. Ama Hasan Akgün konu hakkında tek söz etmedi ve dersine çalışmamıştı. Benim il başkanım böyle olmaz. Bir milletvekili olarak her yere yetişmem mümkün değildir. Protokolün törenlerine katılarak il başkanlığı olmaz. Halkın dertlerine çözüm üretmekle başarılı olunur" dedi.

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 5 Temmuz’da yapılacak olan il kongresi öncesinde düzenlediği basın toplantısında taraf olduğunu belirterek il başkanlığı seçiminde mevcut Başkan Hasan Akgün yerine Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nu destekleyeceğini açıkladı. Konuşmasında sert ifadeler kullanan Öztürk, Başkan Akgün hakkında 'süs biberi' ifadesini kullandı.

 

Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, uyum içersinde çalışamadığını belirttiği İl Başkanı Hasan Akgün, hakkında ‘süs biberi’ tabirini kullandı. Öztürk’ün alışılmışın dışında çıkışı herkesi şaşırttı. Kongrede il başkanlığına yeniden aday olan mevcut başkan Hasan Akgün yerine,  il başkanlığına aday diğer isim mevcut Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.

 

“MEVCUT BAŞKANLA UYUMLU DEĞİLİM”

Sonucu delegenin belirleyeceğine dikkat çeken Milletvekili Öztürk, delege eğer mevcut başkanı seçerse ondan uyumlu bir çalışma bekleyeceklerini, bu uyum yakalanırsa partinin tek yumruk haline gelebileceğini söyledi. Öztürk, “Milletvekilleri kongrelerde tarafını göstermeyebilir. Ama ben partimin büyümesi adına bu tavrı koyma kararı aldım. Açık söylüyorum. Şuan ki mevcut il başkanıyla uyumlu çalışamıyorum. Çalışma noktasında bu problemlerin devam edeceğini düşündüğüm için bu kongrede mevcut il başkanın karşısında kuvvetli olan aday kimse onunla beraber bu kongrede mücadele edeceğim. Bu nedenle aday olan arkadaşlarımızdan Mustafa Çobanoğlu arkadaşımızı destekleme kararı aldım" dedi.

 

“PROTOKOL TÖRENLERİNE KATILARAK İL BAŞKANLIĞI OLMAZ”

Öztürk, konuşmasında mevcut İl başkanını “süs biberi” gibi diyerek eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Benim başkanım atak olmalı. Süs biberi gibi, biblo gibi göstermelik olmamalıdır. Geçtiğimiz günlerde Baklan ilçemizin Konak mahallesinde sulama suyu ücretlerinin protesto edildiği toplantıda, CHP il başkanı konuştu. Ama Hasan Akgün konu hakkında tek söz etmedi ve dersine çalışmamıştı. Benim il başkanım böyle olmaz. Bir milletvekili olarak her yere yetişmem mümkün değildir. Protokolün törenlerine katılarak il başkanlığı olmaz. Halkın dertlerine çözüm üretmekle başarılı olunur" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.