Milli Şair, Eserleriyle Anıldı

DENİZLİ 28.12.2017 - 15:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Milli Şair, Eserleriyle Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81.yıldönümü kapsamında anma programı düzenledi.     Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu tarafından Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde vefatının 81. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama adlı program düzenledi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Altınsuyu, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu ve öğrenciler katıldı. Kuran’ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan programda konuşan Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, “Bu yıl anma programımızı lise öğrencilerimiz ile birlikte yapmak istedik.   Bizlere şerefimizle yaşama imkanı sağlayan atalarımızı minnetle anıyoruz. Bu imkanı bize sağlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, desteklerini esirgemeyen Kent Konseyi Başkanımız Ali Değirmenci’ye teşekkür ediyoruz” dedi.    "Mehmet Akif  Ersoy geleceğimize ışık tuttu"   Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, Mehmet Akif Ersoy'un eserleri ve mücadelesi ile yaşadığı döneme ve geleceğe ışık tuttuğunu belirterek, "Gönül coğrafyamız bir yana, mazlumların gözyaşlarının olduğu dünyada herkesin ümidi haline gelmiş bir ülkenin fertleriyiz. Dolayısı ile Mehmet Akif Ersoy’u her zamankinden daha fazla anlamaya ihtiyacımız var. Buna sadece ihtiyacımız değil sorumluluğumuz da var. Dünyanın dört bir tarafında, mazlumların olduğu her yerde Türk bayrakları dalgalanıyor. Bunlar hepimize bir görev ve mesuliyet yüklüyor. Bayrağımızın ilelebet dalgalanması için daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz” diye konuştu.     Eserleri okundu   Konuşmaların ardından PAÜ Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ tarafından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. Daha sonra Kent Şairleri Topluluğu üyesi şairler ve öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un eserleri okundu. Program Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçılarının dinletisi ile sona erdi.   

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81.yıldönümü kapsamında anma programı düzenledi.

 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu tarafından Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde vefatının 81. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve Anlama adlı program düzenledi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Altınsuyu, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu ve öğrenciler katıldı. Kuran’ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan programda konuşan Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, “Bu yıl anma programımızı lise öğrencilerimiz ile birlikte yapmak istedik.

 

Bizlere şerefimizle yaşama imkanı sağlayan atalarımızı minnetle anıyoruz. Bu imkanı bize sağlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, desteklerini esirgemeyen Kent Konseyi Başkanımız Ali Değirmenci’ye teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

"Mehmet Akif  Ersoy geleceğimize ışık tuttu"

 

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, Mehmet Akif Ersoy'un eserleri ve mücadelesi ile yaşadığı döneme ve geleceğe ışık tuttuğunu belirterek, "Gönül coğrafyamız bir yana, mazlumların gözyaşlarının olduğu dünyada herkesin ümidi haline gelmiş bir ülkenin fertleriyiz. Dolayısı ile Mehmet Akif Ersoy’u her zamankinden daha fazla anlamaya ihtiyacımız var. Buna sadece ihtiyacımız değil sorumluluğumuz da var. Dünyanın dört bir tarafında, mazlumların olduğu her yerde Türk bayrakları dalgalanıyor. Bunlar hepimize bir görev ve mesuliyet yüklüyor. Bayrağımızın ilelebet dalgalanması için daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Eserleri okundu

 

Konuşmaların ardından PAÜ Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ tarafından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. Daha sonra Kent Şairleri Topluluğu üyesi şairler ve öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un eserleri okundu. Program Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçılarının dinletisi ile sona erdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.