Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Kısa çalışma ödeneği iki ay daha uzatıldı

EKONOMİ 31.08.2020 - 09:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Kısa çalışma ödeneği iki ay daha uzatıldı

Koronavirüs salgını nedeniyle kısa çalışma uygulanan iş yerlerine destek için devreye alınan kısa çalışma ödeneğinde süre uzatıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile kısa çalışma ödeneği 2 ay daha devam edecek.  31 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararı AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sosyal medya üzerinden duyurdu.   Alınan son süre uzatımı kararı ile milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren kısa çalışma ödeneği nedir, kimlere ödeme yapılıyor gibi soruların cevabının yanı sıra kısa çalışma ödeneği kapsamında çalışan başına ne kadarlık destek verildiği de merak ediliyor. İşte kısa çalışma ödeneği ile ilgili merak edilenler.   Yeni korona virüs (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması hakkında ekli kararın yürürlüğe konulmasına 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 23’üncü madde gereği Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı.   KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR UZATILDI? Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020’de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, iki ay daha uzatıldı. Çalışanların başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin çoğu kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim’e kadar yararlanmaya devam edecek.   ŞAHİN TİN SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU Millervekili Şahin Tin yayımlanan kararı sosyal medaya hesabından şu ifadelerle duyurdu: "Esnafımızı, işletmelerimizi, çalışanımızı yalnız bırakmıyoruz. 26.03.2020 tarihinde başlatılan kısa çalışma Ödeneği Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2 ay daha uzatıldı. Daha önce de uzatılan süre 31 Ekim'e çekildi. Hayırlı olsun. Yanınızdayız. Birlikte Başaracağız”  

Koronavirüs salgını nedeniyle kısa çalışma uygulanan iş yerlerine destek için devreye alınan kısa çalışma ödeneğinde süre uzatıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile kısa çalışma ödeneği 2 ay daha devam edecek.  31 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararı AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sosyal medya üzerinden duyurdu.

 

Alınan son süre uzatımı kararı ile milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren kısa çalışma ödeneği nedir, kimlere ödeme yapılıyor gibi soruların cevabının yanı sıra kısa çalışma ödeneği kapsamında çalışan başına ne kadarlık destek verildiği de merak ediliyor. İşte kısa çalışma ödeneği ile ilgili merak edilenler.

 

Yeni korona virüs (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması hakkında ekli kararın yürürlüğe konulmasına 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 23’üncü madde gereği Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı.

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR UZATILDI?

Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020’de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, iki ay daha uzatıldı.

Çalışanların başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin çoğu kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim’e kadar yararlanmaya devam edecek.

 

ŞAHİN TİN SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Millervekili Şahin Tin yayımlanan kararı sosyal medaya hesabından şu ifadelerle duyurdu: "Esnafımızı, işletmelerimizi, çalışanımızı yalnız bırakmıyoruz. 26.03.2020 tarihinde başlatılan kısa çalışma Ödeneği Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2 ay daha uzatıldı. Daha önce de uzatılan süre 31 Ekim'e çekildi. Hayırlı olsun. Yanınızdayız. Birlikte Başaracağız”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.