Minik Mucitler Koronaya Siper Oldu

GÜNDEM 04.04.2020 - 15:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Minik Mucitler Koronaya Siper Oldu

Denizli’de öğrenim gören ortaokul öğrencilerinden oluşan 6 kişilik grup yaptıkları siperlik tasarımlarıyla sağlık çalışanlarına umut oldu. Uzaktan eğitimlerle öğrenim hayatına devam eden öğrenciler, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Makbule Çavuş rehberliğinde yeni bir proje hayata geçirdi.   Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında kaymakamlık ve belediye görevlileri seferber olurken, öğrenciler de maske üretimine başladı. Makbule Çavuş rehberliğinde online toplantılarda bir araya gelen öğrenciler, 3 boyutlu yazıcıda sağlık görevlileri için siperlik maske üretimine geçti.      Maske üretiminin devam edeceğini söyleyen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Makbule Çavuş, alınacak her tedbirin virüsten daha etkili olacağına inandığını söyledi.  Çavuş, “Okulumuzdaki Gönüllü öğrencilerden oluşturduğumuz grupla, 3 boyutlu tasarımları evlerinde yaptırarak, 3 boyutlu yazıcıdan maskeler üretiyoruz. Sağlık çalışanlarına iletilmesi için sosyal medya üzerinden kampanya başlattık. Tüm sağlık çalışanlarımıza dağıtımına başladık ve ücretsiz olarak dağıtmaya devam edeceğiz. Alacağımız her tedbirin virüsten daha etkili olacağını düşünüyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyoruz” dedi.  

Denizli’de öğrenim gören ortaokul öğrencilerinden oluşan 6 kişilik grup yaptıkları siperlik tasarımlarıyla sağlık çalışanlarına umut oldu. Uzaktan eğitimlerle öğrenim hayatına devam eden öğrenciler, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Makbule Çavuş rehberliğinde yeni bir proje hayata geçirdi.

 

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında kaymakamlık ve belediye görevlileri seferber olurken, öğrenciler de maske üretimine başladı. Makbule Çavuş rehberliğinde online toplantılarda bir araya gelen öğrenciler, 3 boyutlu yazıcıda sağlık görevlileri için siperlik maske üretimine geçti. 

 

 

Maske üretiminin devam edeceğini söyleyen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Makbule Çavuş, alınacak her tedbirin virüsten daha etkili olacağına inandığını söyledi.  Çavuş, “Okulumuzdaki Gönüllü öğrencilerden oluşturduğumuz grupla, 3 boyutlu tasarımları evlerinde yaptırarak, 3 boyutlu yazıcıdan maskeler üretiyoruz. Sağlık çalışanlarına iletilmesi için sosyal medya üzerinden kampanya başlattık. Tüm sağlık çalışanlarımıza dağıtımına başladık ve ücretsiz olarak dağıtmaya devam edeceğiz. Alacağımız her tedbirin virüsten daha etkili olacağını düşünüyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.