Miryokefalon Savaşı Konulu Panel Düzenlendi

DENİZLİ 04.09.2019 - 10:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Miryokefalon Savaşı Konulu Panel Düzenlendi

Çivril 23.Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında  Miryokefalon Zaferi’nin 843. yıldönümü münasebetiyle savaşın yeri ve tarihi ile ilgili panel düzenlendi.   Anadolu Selçuklu Devleti'nin zaferiyle Anadolu'nun tapusunun alındığı Miryokefalon Savaşı konulu panel  düzenlendi. Çivril 23. Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu panelde savaşın yeri ve tarihi konulu başlıklar yer aldı.   Işıklı Mahallesi Akgöz Mesirelik Alanı'nda düzenlenen programa Prof. Dr. Yusuf Kılıç konuşmacı olarak katıldı. Savaşın Çivril sınırları içerisinde olduğunu belirten Kılıç," Çivril Neolotik döneme kadar giden tarihiyle eski bir kültür coğrafyasıdır. Selçuklu-Bizans sınırında bir uç bölgesi olması nedeniyle Türklerin Anadolu'daki varlığı açısından önemli bir rol oynamıştır. Son yıllarda yapılan çalışmalar, Miryokefalon Savaşı'nın Çivril coğrafyasında cereyan etmiş olduğuna işaret etmektedir.     Geçmiş yıllarda bu tür panellerin kapalı salonlarda yapıldığını belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, "Farklılık olsun istedik, açık havada Miryokefalon Savaşı'nın olduğu yerlere yakın bir yerde olalım istedik. Umarım gelecek yıllarda bu etkinliği, savaşın yapıldığı alanın içerisinde yaparız. Öğrenim hayatımda Miryokefalon Savaşı'nın Çivril'de olduğunu kitaplardan okuyorduk. Yıllardır bu savaş Çivril'de...  Artık kültürel gerekçelerle olsun, turizm gerekçeleriyle olsun... hangi gerekçeyle olursa olsun bu savaşın Çivril dışına çıkarılma çabalarını anlamak mümkün değildir. Bize düşen nedir Miryokefalon Savaşıyla ilgili görselliği, anıtımızı, savaş alanındaki düzenlememizi en kısa sürede  yapacağız. Tüm tarihsel dokular, doğal güzellikler bizde mevcut. Yaklaşık 7.000 yıllık medeniyetlerin yaşadığı bu topraklarda tarih var, doğal güzellikler var, Bizlere düşen bu değerleri anlatabilmektir. Katılımlarından dolayı hocama teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.   Programın sonunda Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural plaket takdim etti.      

Çivril 23.Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında  Miryokefalon Zaferi’nin 843. yıldönümü münasebetiyle savaşın yeri ve tarihi ile ilgili panel düzenlendi.

 

Anadolu Selçuklu Devleti'nin zaferiyle Anadolu'nun tapusunun alındığı Miryokefalon Savaşı konulu panel  düzenlendi. Çivril 23. Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu panelde savaşın yeri ve tarihi konulu başlıklar yer aldı.

 

Işıklı Mahallesi Akgöz Mesirelik Alanı'nda düzenlenen programa Prof. Dr. Yusuf Kılıç konuşmacı olarak katıldı. Savaşın Çivril sınırları içerisinde olduğunu belirten Kılıç," Çivril Neolotik döneme kadar giden tarihiyle eski bir kültür coğrafyasıdır. Selçuklu-Bizans sınırında bir uç bölgesi olması nedeniyle Türklerin Anadolu'daki varlığı açısından önemli bir rol oynamıştır. Son yıllarda yapılan çalışmalar, Miryokefalon Savaşı'nın Çivril coğrafyasında cereyan etmiş olduğuna işaret etmektedir.

 

 

Geçmiş yıllarda bu tür panellerin kapalı salonlarda yapıldığını belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, "Farklılık olsun istedik, açık havada Miryokefalon Savaşı'nın olduğu yerlere yakın bir yerde olalım istedik. Umarım gelecek yıllarda bu etkinliği, savaşın yapıldığı alanın içerisinde yaparız. Öğrenim hayatımda Miryokefalon Savaşı'nın Çivril'de olduğunu kitaplardan okuyorduk. Yıllardır bu savaş Çivril'de...  Artık kültürel gerekçelerle olsun, turizm gerekçeleriyle olsun... hangi gerekçeyle olursa olsun bu savaşın Çivril dışına çıkarılma çabalarını anlamak mümkün değildir. Bize düşen nedir Miryokefalon Savaşıyla ilgili görselliği, anıtımızı, savaş alanındaki düzenlememizi en kısa sürede  yapacağız. Tüm tarihsel dokular, doğal güzellikler bizde mevcut. Yaklaşık 7.000 yıllık medeniyetlerin yaşadığı bu topraklarda tarih var, doğal güzellikler var, Bizlere düşen bu değerleri anlatabilmektir. Katılımlarından dolayı hocama teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

Programın sonunda Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural plaket takdim etti.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.