Müftü Aşık, Hilal Camii'de Çocuklarla İftar Yaptı

DENİZLİ 22.05.2019 - 14:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Müftü Aşık, Hilal Camii'de Çocuklarla İftar Yaptı

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık,  Merkezefendi Müftülüğü'ne bağlı Hilal Camii'nde düzenlenen  "Çocuklar Teravihte Hilal Camii'nde Buluşuyor" programına katıldı.   Hilal Camii'nde iftar öncesi sekiz aydır devam eden sabah namazı çocuk buluşmalarına katılan çocuklar için "Çocuklar Teravihte Hilal Camii'nde Buluşuyor" programına, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet, İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mahmut Şevik, Hilal Camii İmam Hatibi Muhammed Oğuzalp, Müezzin Kayyım İbrahim Kaçar, İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, vatandaşlar ve 1100 çocuk katıldı.     İftar öncesi camide çocuklar için oyunlar ve yarışmalar düzenlendi. Akşam ezanın okunmasıyla birlikte ikram edilen yemekle iftar heyecanını yaşayan çocuklar hep birlikte oruçlarını açtı.     İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin kıldırdığı teravih namazı sonrasında çocuklara hitap eden İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Hilal Camimizde bu güzel organizasyon çerçevesinde çocuklarımızla bir araya gelmekten dolayı Cenab-ı Allah’a hamdü senalar olsun. Ekim ayında başlayarak  sekiz aydır devam ede gelen, şehrimizin çeşitli mahalleleriden hatta şehir dışından gelerek sabah namazı çocuk buluşmaları ile bu programa katılan siz değerli çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Sizleri camilerimizde ağırlamaktan ayrı bir sevinç duyuyoruz." dedi.     Ramazan ayının çocukların karakter eğitimi için en güzel fırsatlar sunduğunu söyleyen Müftü Aşık, bu ay boyunca tüm müslümanların aynı anda iftar sofrasına oturması, mukabeleler okuması-dinlemesi, teravih namazlarını camide cemaatle kılması ve oruç tutmaya alıştırılmaları da çocuklarının karakter eğitimine önemli katkı sağladığını belirtti.    Müftü Aşık,  ebeveynlerin çocuklarının eğitimi konusunda üzerlerine önemli görevler düştüğünü söyleyerek, “Evlatlarımıza aile ocağında dini yaşayarak öğretmenin önemi çok büyüktür. Evlatlarımız küçük yaşlardan itibaren Allah diyerek, Peygamberimizi öğrenerek, abdest almasını, namaz kılmasını öğrenerek bir eğitim alırlarsa karakterleri de ona göre gelişir. Bu nedenle anneler ve babalar olarak üzerimize önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın okul öncesi din eğitimi ihmal edilmemesi gereken bir konudur.Bu vesile ile emeği geçen, katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.     Hilal Camii İmam Hatibi Muhammed Oğuzalp de, iftar ve teravih namazına katılan çocuklara günümüzde unutulmaya yüz tutmuş gelenekler arasında yer alan 'diş kirası'nın ecdada ait güzel adet olduğunu ifade ederek, çocuklara 'diş kirası' hediyesi verilmesiyle program sona erdi.    

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık,  Merkezefendi Müftülüğü'ne bağlı Hilal Camii'nde düzenlenen  "Çocuklar Teravihte Hilal Camii'nde Buluşuyor" programına katıldı.

 

Hilal Camii'nde iftar öncesi sekiz aydır devam eden sabah namazı çocuk buluşmalarına katılan çocuklar için "Çocuklar Teravihte Hilal Camii'nde Buluşuyor" programına, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet, İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mahmut Şevik, Hilal Camii İmam Hatibi Muhammed Oğuzalp, Müezzin Kayyım İbrahim Kaçar, İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, vatandaşlar ve 1100 çocuk katıldı.

 

 

İftar öncesi camide çocuklar için oyunlar ve yarışmalar düzenlendi. Akşam ezanın okunmasıyla birlikte ikram edilen yemekle iftar heyecanını yaşayan çocuklar hep birlikte oruçlarını açtı.

 

 

İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin kıldırdığı teravih namazı sonrasında çocuklara hitap eden İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Hilal Camimizde bu güzel organizasyon çerçevesinde çocuklarımızla bir araya gelmekten dolayı Cenab-ı Allah’a hamdü senalar olsun. Ekim ayında başlayarak  sekiz aydır devam ede gelen, şehrimizin çeşitli mahalleleriden hatta şehir dışından gelerek sabah namazı çocuk buluşmaları ile bu programa katılan siz değerli çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Sizleri camilerimizde ağırlamaktan ayrı bir sevinç duyuyoruz." dedi.

 

 

Ramazan ayının çocukların karakter eğitimi için en güzel fırsatlar sunduğunu söyleyen Müftü Aşık, bu ay boyunca tüm müslümanların aynı anda iftar sofrasına oturması, mukabeleler okuması-dinlemesi, teravih namazlarını camide cemaatle kılması ve oruç tutmaya alıştırılmaları da çocuklarının karakter eğitimine önemli katkı sağladığını belirtti. 

 

Müftü Aşık,  ebeveynlerin çocuklarının eğitimi konusunda üzerlerine önemli görevler düştüğünü söyleyerek, “Evlatlarımıza aile ocağında dini yaşayarak öğretmenin önemi çok büyüktür. Evlatlarımız küçük yaşlardan itibaren Allah diyerek, Peygamberimizi öğrenerek, abdest almasını, namaz kılmasını öğrenerek bir eğitim alırlarsa karakterleri de ona göre gelişir. Bu nedenle anneler ve babalar olarak üzerimize önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın okul öncesi din eğitimi ihmal edilmemesi gereken bir konudur.Bu vesile ile emeği geçen, katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.  

 

Hilal Camii İmam Hatibi Muhammed Oğuzalp de, iftar ve teravih namazına katılan çocuklara günümüzde unutulmaya yüz tutmuş gelenekler arasında yer alan 'diş kirası'nın ecdada ait güzel adet olduğunu ifade ederek, çocuklara 'diş kirası' hediyesi verilmesiyle program sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.