Müftü Aşık, Merkezefendi Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü İftarına Katıldı

DENİZLİ 25.05.2019 - 15:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Müftü Aşık, Merkezefendi Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü İftarına Katıldı

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, Merkezefendi Müftülüğü İlçe Gençlik Koordinatörlüğünün organize ettiği İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliğinde Aydem Fen Lisesi ve Erbakır Fen Lisesi öğrencileriyle  birlikte iftar  yaptı.   Programa İl Müftüsü Mehmet Aşık ve eşi Hamiyet Aşık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ragıp Çelik, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet,   İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hayrullah Akgün, Faber Mermer Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cinkaya,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe gençlik koordinatörleri, din görevlileri, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.     İftardan önce yapılan programın açılış konuşmasını yapan  İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hayrullah Akgün, "Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olmasının yanısıra gönül sofrasında buluşturarak katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Yakında sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.     Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet ise, "Öncelik bu hayır sofrasında bizleri bir araya getiren Cenab-ı Allah'a hamdü senalar olsun. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen ilçe gençlik koordinatörlüğümüze, okul idarecilerimize, tüm katılımcılarımıza ve iftar soframızın maddi destekleriyle  kurulmasına vesile olan hayırsever iş adamıza canı gönülden tebrik ediyorum." dedi.    Öğrenciler ile birlikte aynı sofrada bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Bu programa katılarak, bizlerle aynı sofra etrafında buluşan öğrencilerimize teşekkür ediyor, programa katlan herkesten Allah razı olsun diyorum.  Ecdadımız iftara katılan kişilere hitaben 'İyi ki geldin, soframızda bulundun ve senin sayende Cenab-ı Allah'tan ecir kazandım. Davetime icabet etmeseydin Cenab-ı Allah’tan sevap alamayacaktım.' diyerek aynı sofra etrafında bulunmanın memnuniyetini, paylaşmanın mutluluğunu ifade ederdi. Biz de siz değerli gençlerimize hoş geldiniz diyorum aynı sofrayı paylaşmanın sevincinden dolayı Cenab-ı Allah'a şükrediyorum." dedi.      Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri olduğunu söyleyen Müftü Aşık, ‘Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanılmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde yer alır. Bundan dolayı ecdadımız Ramazan ayı için 'Onbir Ayın Sultanı' nitelemesinde bulunarak diğer aylardan üstün olduğunu beyan etmiştir." dedi.    Konuşmaların ardından program davetlilere iftar yemeği verilmesiyle sona erdi.  

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, Merkezefendi Müftülüğü İlçe Gençlik Koordinatörlüğünün organize ettiği İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliğinde Aydem Fen Lisesi ve Erbakır Fen Lisesi öğrencileriyle  birlikte iftar  yaptı.

 

Programa İl Müftüsü Mehmet Aşık ve eşi Hamiyet Aşık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ragıp Çelik, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet,   İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hayrullah Akgün, Faber Mermer Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cinkaya,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe gençlik koordinatörleri, din görevlileri, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

İftardan önce yapılan programın açılış konuşmasını yapan  İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hayrullah Akgün, "Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olmasının yanısıra gönül sofrasında buluşturarak katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Yakında sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

 

 

Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet ise, "Öncelik bu hayır sofrasında bizleri bir araya getiren Cenab-ı Allah'a hamdü senalar olsun. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen ilçe gençlik koordinatörlüğümüze, okul idarecilerimize, tüm katılımcılarımıza ve iftar soframızın maddi destekleriyle  kurulmasına vesile olan hayırsever iş adamıza canı gönülden tebrik ediyorum." dedi. 

 

Öğrenciler ile birlikte aynı sofrada bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Bu programa katılarak, bizlerle aynı sofra etrafında buluşan öğrencilerimize teşekkür ediyor, programa katlan herkesten Allah razı olsun diyorum.  Ecdadımız iftara katılan kişilere hitaben 'İyi ki geldin, soframızda bulundun ve senin sayende Cenab-ı Allah'tan ecir kazandım. Davetime icabet etmeseydin Cenab-ı Allah’tan sevap alamayacaktım.' diyerek aynı sofra etrafında bulunmanın memnuniyetini, paylaşmanın mutluluğunu ifade ederdi. Biz de siz değerli gençlerimize hoş geldiniz diyorum aynı sofrayı paylaşmanın sevincinden dolayı Cenab-ı Allah'a şükrediyorum." dedi. 

 

 

Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri olduğunu söyleyen Müftü Aşık, ‘Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanılmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde yer alır. Bundan dolayı ecdadımız Ramazan ayı için 'Onbir Ayın Sultanı' nitelemesinde bulunarak diğer aylardan üstün olduğunu beyan etmiştir." dedi. 

 

Konuşmaların ardından program davetlilere iftar yemeği verilmesiyle sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.