Muhtar Ve Heyetinden Mahalle Halkı İçin Önemli Karar

DENİZLİ 09.12.2019 - 12:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Muhtar Ve Heyetinden Mahalle Halkı İçin Önemli Karar

Denizli’nin Çameli İlçesi Kalınkoz Mahallesinde Muhtarlık ve Heyetinden önemli karar aldı. Mahalle'de evlenecek olan gençlerin düğün ve nişanları için dağıtılan oku çok büyük masraflara mal olduğu için bundan böyle dağıtılmama kararı alındı.     Muhtar Aytekin Erten Mahalle Halkı ile ortak toplantı yaparak Evliliğe adım atan gençlerin evliliklerin belli sürecinde borç içerisinde yaşamaması için önemli bir karar alındı. Artık düğün okularından kurtulalım. Okular evden eve, elden ele dolaşmasın. Düğünler, tatlı telaş iken masraf yüküne dönüşmesin. Gömlek, havlu, basma ve buna benzer davetiyeler yük olmasın. Oku masrafını evlatlarınıza verin, onları sevindirin. Günümüzde kimse oku dağıtıyor diye alkışlanıp, övgü almıyor. Kimse davetiye dağıtıyor diye ayıplamıyor" dedi.     "BANKADAN KREDİ ÇEKİP OKU ALANLAR VAR"   Oku geleneğinin maddi külfete dönüştüğünün dile getiren Erten Düğün yapan bazı vatandaşlarda duyuyorum ki maalesef kredi çekerek oku alanlar var. Yazıktır, günahtır. Muhtarınız olarak tüm mahalleme sesleniyorum Gelin hep birlikte mahallemiz   ile birlikte diğer mahalle halkı olarak bu düğün oku israfından kurtulalım. Muhtarlık olarak bu tarihten itibaren davetiye dağıtarak düğün yapacak olan vatandaşlarımızın istemeleri halinde sosyal paylaşım sitesinden ve belediyemiz hoparlöründen düğüne davet yayınları yapılacaktır. İnanıyorum ki hep birlikte düğün oku geleneğinden kurtulacağız. Göreceksiniz hep birlikte başaracağız. Gelin düğün davetiyesi çağrımıza kulak verin. Mahallelerimiz  ile birlikte bu değişimi yakalayacağız ve değişen, gelişen ve büyüyen Kalınkoz Mahallesi  olacağız. Hep birlikte herkese örnek olacağız. Çağrımıza destek olan  düşünen, sadece davetiye dağıtarak israfı önleyecek olan tüm halkımıza şimdiden teşekkür ederim."     "GENÇLER, SIKINTILI GÜNLERE DEĞİL, GELECEĞE HAZIRLANMALI   Çameli İlçesi Kalınkoz Mahallesinde 3 gün devam eden düğün adetlerinin aileleri zorladığını belirterek, yeni aile kuran gençlerin maddi olarak sıkıntılı günlere değil, mutlu ve umutlu bir geleceğe hazırlanması gerektiğini ifade etti.                

Denizli’nin Çameli İlçesi Kalınkoz Mahallesinde Muhtarlık ve Heyetinden önemli karar aldı. Mahalle'de evlenecek olan gençlerin düğün ve nişanları için dağıtılan oku çok büyük masraflara mal olduğu için bundan böyle dağıtılmama kararı alındı.  

 

Muhtar Aytekin Erten Mahalle Halkı ile ortak toplantı yaparak Evliliğe adım atan gençlerin evliliklerin belli sürecinde borç içerisinde yaşamaması için önemli bir karar alındı. Artık düğün okularından kurtulalım. Okular evden eve, elden ele dolaşmasın. Düğünler, tatlı telaş iken masraf yüküne dönüşmesin. Gömlek, havlu, basma ve buna benzer davetiyeler yük olmasın. Oku masrafını evlatlarınıza verin, onları sevindirin. Günümüzde kimse oku dağıtıyor diye alkışlanıp, övgü almıyor. Kimse davetiye dağıtıyor diye ayıplamıyor" dedi.

 

 

"BANKADAN KREDİ ÇEKİP OKU ALANLAR VAR"

 

Oku geleneğinin maddi külfete dönüştüğünün dile getiren Erten Düğün yapan bazı vatandaşlarda duyuyorum ki maalesef kredi çekerek oku alanlar var. Yazıktır, günahtır. Muhtarınız olarak tüm mahalleme sesleniyorum Gelin hep birlikte mahallemiz   ile birlikte diğer mahalle halkı olarak bu düğün oku israfından kurtulalım. Muhtarlık olarak bu tarihten itibaren davetiye dağıtarak düğün yapacak olan vatandaşlarımızın istemeleri halinde sosyal paylaşım sitesinden ve belediyemiz hoparlöründen düğüne davet yayınları yapılacaktır. İnanıyorum ki hep birlikte düğün oku geleneğinden kurtulacağız. Göreceksiniz hep birlikte başaracağız. Gelin düğün davetiyesi çağrımıza kulak verin. Mahallelerimiz  ile birlikte bu değişimi yakalayacağız ve değişen, gelişen ve büyüyen Kalınkoz Mahallesi  olacağız. Hep birlikte herkese örnek olacağız. Çağrımıza destek olan  düşünen, sadece davetiye dağıtarak israfı önleyecek olan tüm halkımıza şimdiden teşekkür ederim."

 

 

"GENÇLER, SIKINTILI GÜNLERE DEĞİL, GELECEĞE HAZIRLANMALI

 

Çameli İlçesi Kalınkoz Mahallesinde 3 gün devam eden düğün adetlerinin aileleri zorladığını belirterek, yeni aile kuran gençlerin maddi olarak sıkıntılı günlere değil, mutlu ve umutlu bir geleceğe hazırlanması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.