Muhtarların maaşları kaldırılıyor iddiası doğru değil!

GÜNDEM 25.02.2019 - 12:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Muhtarların maaşları kaldırılıyor iddiası doğru değil!

Dün sosyal medyada başlayan ve bazı haber sitelerinin balıklama üzerine atladığı muhtar maaşlarının kaldırıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki, muhtar maaşları gerçekten kaldırılıyor mu? Sosyal medyada aynı elden çıktığı belli olan bir haber yayınlandı.   Denizli’de de bazı sosyal medya gruplarında da paylaşılan bu haber muhtar adaylarını harekete geçirdi. Haber merkezimizi arayarak bunun aslının olup olmadığı soruldu. Bunun üzerine bizde araştırma yaptık.   İddiada "Türkiye’de bulunan 81 ilin her birinde yüzlerce köy ve mahalle bulunmaktadır. Köy ve mahallelerde muhtar olarak görev yapan yine yüzlerce muhtar vardır. Peki muhtarlar 2019 yılı itibariyle kendilerine belirlenen muhtar maaşlarını almaya devam edebilecekler mi?" diye soruluyor ve alınan karara göre muhtar maaşlarının kaldırılacağı belirtiliyordu. Ancak sosyal medya ve  Türkiye'de bazı yerel haber siteleri dışında bu konuda hiç bir kaynakta bu haber yer almadı.   Denizli20haber.com’un siyasi kulislerden edindiği bilgiye göre ise bu konuda herhangi bir girişim mevcut değil. Böyle bir çalışmanın olmadığı, muhtarların maaşlarıyla ilgili bir düzenleme söz konusu değil denildi. Yani muhtarların maaşlarının kaldırılacağı ile ilgili iddia sosyal medya balonundan başka bir şey değil. 

Dün sosyal medyada başlayan ve bazı haber sitelerinin balıklama üzerine atladığı muhtar maaşlarının kaldırıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki, muhtar maaşları gerçekten kaldırılıyor mu? Sosyal medyada aynı elden çıktığı belli olan bir haber yayınlandı.

 

Denizli’de de bazı sosyal medya gruplarında da paylaşılan bu haber muhtar adaylarını harekete geçirdi. Haber merkezimizi arayarak bunun aslının olup olmadığı soruldu. Bunun üzerine bizde araştırma yaptık.

 

İddiada "Türkiye’de bulunan 81 ilin her birinde yüzlerce köy ve mahalle bulunmaktadır. Köy ve mahallelerde muhtar olarak görev yapan yine yüzlerce muhtar vardır. Peki muhtarlar 2019 yılı itibariyle kendilerine belirlenen muhtar maaşlarını almaya devam edebilecekler mi?" diye soruluyor ve alınan karara göre muhtar maaşlarının kaldırılacağı belirtiliyordu. Ancak sosyal medya ve  Türkiye'de bazı yerel haber siteleri dışında bu konuda hiç bir kaynakta bu haber yer almadı.

 

Denizli20haber.com’un siyasi kulislerden edindiği bilgiye göre ise bu konuda herhangi bir girişim mevcut değil. Böyle bir çalışmanın olmadığı, muhtarların maaşlarıyla ilgili bir düzenleme söz konusu değil denildi. Yani muhtarların maaşlarının kaldırılacağı ile ilgili iddia sosyal medya balonundan başka bir şey değil. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.