Müjdat Keçeci; "Kadınlar toplumun temelidir"

GÜNDEM 06.12.2018 - 12:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Müjdat Keçeci; "Kadınlar toplumun temelidir"

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84’üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.   “Dünyanın birçok yerinde kadınlar, toplum dışına itilmekte, adeta ikinci sınıf vatandaş olarak görülmektedir. Geçmişten bugüne kadar süregelen bu olumsuz tablo, kadın cinayetleri, töre cinayetleri ve kıskançlık cinayetleri ile insanlığı karamsarlığa itmektedir. Oysaki 1930’lu yıllarda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kadınların erkekle eşit bir şekilde temsil edilmesiyle ilgili önemli çalışmalar yürütmüştür.   "Kadınlar, toplumun temelidir. Türk tarihinde kadınların yeri her zaman farklıdır. Tarihimiz büyük adamların ve onları yetiştiren anaların örnekleri ile doludur. Birleşmiş Milletler 1952 yılında Uluslararası bir sözleşme ile getirebildiği kadınlara seçme ve seçilme hakkını verirken; ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına bu hakkı tanımıştır. Kadın elinin değdiği her yerde ve her işte başarı, kalite ve saygınlık vardır.   Bu vesileyle Türkiye'de kadınların genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 84'üncü yıldönümünü kutluyor, kadınlarımızın eşit şartlarda birey olmalarının yolunu açan Ulu Önderimiz Atatürk'ü de bir kez daha saygı ile anıyorum" dedi.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84’üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

 

“Dünyanın birçok yerinde kadınlar, toplum dışına itilmekte, adeta ikinci sınıf vatandaş olarak görülmektedir. Geçmişten bugüne kadar süregelen bu olumsuz tablo, kadın cinayetleri, töre cinayetleri ve kıskançlık cinayetleri ile insanlığı karamsarlığa itmektedir. Oysaki 1930’lu yıllarda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kadınların erkekle eşit bir şekilde temsil edilmesiyle ilgili önemli çalışmalar yürütmüştür.

 

"Kadınlar, toplumun temelidir. Türk tarihinde kadınların yeri her zaman farklıdır. Tarihimiz büyük adamların ve onları yetiştiren anaların örnekleri ile doludur. Birleşmiş Milletler 1952 yılında Uluslararası bir sözleşme ile getirebildiği kadınlara seçme ve seçilme hakkını verirken; ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına bu hakkı tanımıştır. Kadın elinin değdiği her yerde ve her işte başarı, kalite ve saygınlık vardır.

 

Bu vesileyle Türkiye'de kadınların genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 84'üncü yıldönümünü kutluyor, kadınlarımızın eşit şartlarda birey olmalarının yolunu açan Ulu Önderimiz Atatürk'ü de bir kez daha saygı ile anıyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.