MÜSİAD’dan Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi hakkında açıklama

GÜNDEM 11.06.2020 - 17:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

MÜSİAD’dan Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi hakkında açıklama

MÜSİAD Denizli Şubesi adına Başkan Mehmet Akgün, Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinin 3 Temmuza ertelenmesi ise ilgili yazılı açıklama yaptı. Akgün; “Ege Bölgesi'ndeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine güvenli ve konforlu karayolu ulaşımını sağlayacak olan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi hiç şüphe yok ki Denizli Sanayisine de çok büyük bir katma değer sağlayacaktır. İzmir limanına ulaşımımızı ciddi manada rahatlatacak olan proje, yıllardır dört gözle beklenmektedir” dedi.   Başkan Akgün; “7 kez iptal edilen ve artık kanayan bir yara haline gelen bu durumun 11 Haziran 2020 tarihinde sona ereceğini biliyorduk. Ancak yaşanan pandemi süreci, hayatın her alanını etkilediği gibi ihale sürecini de etkilemiş ve Karayolları Genel Müdürlüğü, firmaların hazırlıklarını tamamlayamamış olması nedeniyle ihaleyi 3 Temmuz 2020 tarihine ertelediğini duyurmuştur.   Aydın ve Denizli kent merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştıracak, bu sayede Ege Bölgesi'ndeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine güvenli ve konforlu karayolu ulaşımına imkan verecek bu proje, daha önce ihaleyi alan firmaların şartları yerine getirmemesi sebebiyle çok kez iptal edilmişti. Çok büyük bir tasarruf sağlayarak Ülke ekonomisine de katkı sağlayacak olan bu projenin bir kez daha iptal edilmesine Denizli Sanayicisi ve Denizli halkının artık tahammülü yoktur.   2023 vizyonumuz doğrultusunda Büyük ve Güçlü Türkiye hedefimizin yapıtaşlarından biri olan Sanayi sektörüne nefes aldıracak bu projenin ihale şartnamesinin yeniden oluşturulmuş olması ve ihale tarihinin netleşmiş olması dolayısıyla Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na ve süreci yakından takip ederek bu projeyi Denizli’mize kazandırmak için çaba sarf eden Denizli Milletvekillerimize teşekkürü borç biliyoruz.   Geçirmekte olduğumuz bu zorlu süreçte tüm imkân ve gücüyle devletimizin ve halkımızın yanında ve hizmetinde olan MÜSİAD Denizli Şubesi, bugüne kadar başladığı her projenin arkasında duran ve başarıyla sonuçlandıran hükümetimize bu konuda da her türlü desteği vermeye hazırdır.   Girişimciliği ve başarılarıyla tanınan Denizlili hemşehrilerimizin hakkettiği ve hasretle beklediği bu projenin, ihale sürecinin her aşamasında ve proje başladığı andan itibaren sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiririz” ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD Denizli Şubesi adına Başkan Mehmet Akgün, Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinin 3 Temmuza ertelenmesi ise ilgili yazılı açıklama yaptı. Akgün; “Ege Bölgesi'ndeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine güvenli ve konforlu karayolu ulaşımını sağlayacak olan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi hiç şüphe yok ki Denizli Sanayisine de çok büyük bir katma değer sağlayacaktır. İzmir limanına ulaşımımızı ciddi manada rahatlatacak olan proje, yıllardır dört gözle beklenmektedir” dedi.

 

Başkan Akgün; “7 kez iptal edilen ve artık kanayan bir yara haline gelen bu durumun 11 Haziran 2020 tarihinde sona ereceğini biliyorduk. Ancak yaşanan pandemi süreci, hayatın her alanını etkilediği gibi ihale sürecini de etkilemiş ve Karayolları Genel Müdürlüğü, firmaların hazırlıklarını tamamlayamamış olması nedeniyle ihaleyi 3 Temmuz 2020 tarihine ertelediğini duyurmuştur.

 

Aydın ve Denizli kent merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştıracak, bu sayede Ege Bölgesi'ndeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine güvenli ve konforlu karayolu ulaşımına imkan verecek bu proje, daha önce ihaleyi alan firmaların şartları yerine getirmemesi sebebiyle çok kez iptal edilmişti. Çok büyük bir tasarruf sağlayarak Ülke ekonomisine de katkı sağlayacak olan bu projenin bir kez daha iptal edilmesine Denizli Sanayicisi ve Denizli halkının artık tahammülü yoktur.

 

2023 vizyonumuz doğrultusunda Büyük ve Güçlü Türkiye hedefimizin yapıtaşlarından biri olan Sanayi sektörüne nefes aldıracak bu projenin ihale şartnamesinin yeniden oluşturulmuş olması ve ihale tarihinin netleşmiş olması dolayısıyla Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na ve süreci yakından takip ederek bu projeyi Denizli’mize kazandırmak için çaba sarf eden Denizli Milletvekillerimize teşekkürü borç biliyoruz.

 

Geçirmekte olduğumuz bu zorlu süreçte tüm imkân ve gücüyle devletimizin ve halkımızın yanında ve hizmetinde olan MÜSİAD Denizli Şubesi, bugüne kadar başladığı her projenin arkasında duran ve başarıyla sonuçlandıran hükümetimize bu konuda da her türlü desteği vermeye hazırdır.

 

Girişimciliği ve başarılarıyla tanınan Denizlili hemşehrilerimizin hakkettiği ve hasretle beklediği bu projenin, ihale sürecinin her aşamasında ve proje başladığı andan itibaren sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiririz” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.