MÜSİAD Denizli TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.’yi ziyaret etti

DİĞER 10.10.2016 - 15:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

MÜSİAD Denizli TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.’yi ziyaret etti

denizli haber / denizli 20 haber / MÜSİAD Denizli TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.’yi ziyaret etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube üyeleri Eskişehir’de Helikopter ve Uçak motorları alanında faaliyet gösteren TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. fabrikasını ziyaret etti.     Üretim hatlarını inceleyen Denizlili İşadamları, üretilen ürünler ve süreçler hakkında bilgi aldı. MÜSİAD Denizli şubesi üyeleri; 1985 yılında Eskişehir'de kurulan, yüzde 50,5'lik hissesi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ'ye yüzde 46,2'lik hissesi GE şirketine, yüzde 3.3'lük hissesi de Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Türk Hava Kurumu'na ait olan TEI'de süreçler, üretilen parçalar ve AR-GE çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.     Motor Parçaları Üretimi, Uçak Motorları Montaj ve Revizyonu, Ar-Ge konularında havacılık sanayine yüksek kaliteli ürünler sunan TEI hakkında, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin ve beraberindeki heyete ziyaretleri sırasında, TEI'nin kuruluşundan bugüne geçen 25 yılda, tasarımdan parça, modül ve nihai motor üretimine, motor montaj ve testinden bakım ve revizyonuna kadar Türkiye'de modern bir uçak motor sanayi oluşturulması hedefi doğrultusunda yaptığı çalışmalar ve geleceğe yönelik projeler konusunda brifing verildi. MÜSİAD Denizli Şubesi üyeleri, kuruluşun üretim, tasarım, motor montaj ve test tesislerinde incelemelerde bulundu.     MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, yetkililere teşekkür etti. Havacılık ve Uzay sanayii’nde gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade eden Biltekin, “Daha çok çalışmamız, daha çok yüksek teknolojili ürünler üretmemiz gerekiyor. Ülkemizde şu anda “Türkiye’de yapılamaz” denilen ne varsa ya üretim aşamasında, ya da üretime geçmek üzere. Bu anlamda Türk Mühendislerimize, imkanları sağlayan özel sektör temsilcilerimize ve desteklerini esirgemeyen hükümetimize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.  
denizli haber / denizli 20 haber / MÜSİAD Denizli TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.’yi ziyaret etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube üyeleri Eskişehir’de Helikopter ve Uçak motorları alanında faaliyet gösteren TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. fabrikasını ziyaret etti.

 

 

Üretim hatlarını inceleyen Denizlili İşadamları, üretilen ürünler ve süreçler hakkında bilgi aldı. MÜSİAD Denizli şubesi üyeleri; 1985 yılında Eskişehir'de kurulan, yüzde 50,5'lik hissesi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ'ye yüzde 46,2'lik hissesi GE şirketine, yüzde 3.3'lük hissesi de Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Türk Hava Kurumu'na ait olan TEI'de süreçler, üretilen parçalar ve AR-GE çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

 

Motor Parçaları Üretimi, Uçak Motorları Montaj ve Revizyonu, Ar-Ge konularında havacılık sanayine yüksek kaliteli ürünler sunan TEI hakkında, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin ve beraberindeki heyete ziyaretleri sırasında, TEI'nin kuruluşundan bugüne geçen 25 yılda, tasarımdan parça, modül ve nihai motor üretimine, motor montaj ve testinden bakım ve revizyonuna kadar Türkiye'de modern bir uçak motor sanayi oluşturulması hedefi doğrultusunda yaptığı çalışmalar ve geleceğe yönelik projeler konusunda brifing verildi. MÜSİAD Denizli Şubesi üyeleri, kuruluşun üretim, tasarım, motor montaj ve test tesislerinde incelemelerde bulundu.

 

 

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, yetkililere teşekkür etti. Havacılık ve Uzay sanayii’nde gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade eden Biltekin, “Daha çok çalışmamız, daha çok yüksek teknolojili ürünler üretmemiz gerekiyor. Ülkemizde şu anda “Türkiye’de yapılamaz” denilen ne varsa ya üretim aşamasında, ya da üretime geçmek üzere. Bu anlamda Türk Mühendislerimize, imkanları sağlayan özel sektör temsilcilerimize ve desteklerini esirgemeyen hükümetimize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.