MÜSİAD Denizli üyeleri Manisa’da faaliyet gösteren Vestel City’i ziyaret etti.

BİLİM 03.10.2016 - 12:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

MÜSİAD Denizli üyeleri Manisa’da faaliyet gösteren Vestel City’i ziyaret etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi üyeleri Manisa Organize Sanayi Bölgesinde (MOSB) faaliyet gösteren Vestel fabrikasını ziyaret etti. Üretim hatlarını inceleyen Denizlili İşadamları, Vestel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile yemek programında bir araya gelerek hasbihal imkanı buldu.

1 milyon metrekareye yakın kapalı alana sahip Dünyanın ilk 5 fabrikasından biri olan Vestel Manisa Tesislerinde Buzdolabı, Çamaşır Makinesi, Televizyon, Telefon üretim alanlarını gezen MÜSİAD Üyeleri fabrika müdürlerinden üretim aşamaları hakkında bilgi aldı. Fabrika Müdürleri tarafından, 16 Bin Kişi ile, Gururla Yerli sloganıyla yerli üretimin önemine dikkat çeken Vestel’de 8 Ar-Ge merkeziyle, yıllık 170 Milyon Ar-Ge yatırımı yapıldığı, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve geliştirilen ilk akıllı telefon, ilk 4K HD Kavisli TV, yüksek tasarruf sağlayan teknolojiler konularında MÜSİAD Üyelerine bilgiler aktarıldı.   Vestel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Ürettiğimiz her TV yada beyaz eşya ürününün yaklaşık yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Yıllık 2,5 Milyar dolar ihracat yapıyoruz. Sadece Vestel’de değil faaliyette bulunduğumuz her sektör için durum bu şekilde. Örneğin Tekstil’de ürettiğimiz her ürünün yüzde 50’si ihraç ediliyor. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak ürünleri ürettiğimiz zaman, ürettiğimiz ürünleri ihraç edebildiğimiz zaman daha da ileriye gideceğiz. Biz Vestel’de bir aile gibiyiz. 16 bin personellerimizin tamamıyla bir şekilde temas ederek onlarla ilgileniyor, her zaman birbirimize destek oluyoruz. Firma ölçeğiniz ne olursa olsun büyümek ve gelişmek için çalışma ekibiniz her zaman çok önemlidir.” İfadelerini kullandı.   Enerji yatırımlarının daha da arttırılması gerektiğini belirten Ahmet Nazif Zorlu, “Dünya nereye gidiyorsa bizimde yönümüzü o tarafa çevirmemiz gerekiyor. Bu anlamda geleceği görebilmek önemlidir. Dünya’da Gerek jeotermal, gerekse güneş enerjisi yatırımları hızla artmaya devam ediyor. Türkiye’de de bu alanlarda ya da farklı enerji kaynaklarının kullanılması noktasında yapılabilecek çok şey var. Örneğin Denizli-Kızıldere Jeotermal tesisleri Zorlu bünyesine katıldığında 5 mw enerji üretimi yapılabiliyorken bu rakamı ilk 2 ayda 15mw’a çıkardık. 2020 hedefimiz Zorlu olarak 600mw üretim kapasitesine sahip olmak. Ar-Ge’ye önem verir, işinizi sever, hayal kurar, ama hayalci olmazsanız her zaman üzerine koyarak ilerlersiniz. Zorlu olarak 20 yıldır hep bu strateji ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu.   MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, Ahmet Nazif Zorlu’ya teşekkür ederek, yerli üretimin desteklenmesi ve Türkiye’de bu tür mega fabrikaların sayısının artması gerektiğini söyledi. Biltekin, MÜSİAD olarak Türkiye’de Ahmet Nazif Zorlu gibi kişilerin sayılarının artması için çalıştıklarını ifade etti. Ahmet Nazif Zorlu ve MÜSİAD üyeleri yemek sonrasında, Vestel Ar-Ge merkezi ve çağrı merkezini gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi üyeleri Manisa Organize Sanayi Bölgesinde (MOSB) faaliyet gösteren Vestel fabrikasını ziyaret etti. Üretim hatlarını inceleyen Denizlili İşadamları, Vestel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile yemek programında bir araya gelerek hasbihal imkanı buldu.

1 milyon metrekareye yakın kapalı alana sahip Dünyanın ilk 5 fabrikasından biri olan Vestel Manisa Tesislerinde Buzdolabı, Çamaşır Makinesi, Televizyon, Telefon üretim alanlarını gezen MÜSİAD Üyeleri fabrika müdürlerinden üretim aşamaları hakkında bilgi aldı. Fabrika Müdürleri tarafından, 16 Bin Kişi ile, Gururla Yerli sloganıyla yerli üretimin önemine dikkat çeken Vestel’de 8 Ar-Ge merkeziyle, yıllık 170 Milyon Ar-Ge yatırımı yapıldığı, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve geliştirilen ilk akıllı telefon, ilk 4K HD Kavisli TV, yüksek tasarruf sağlayan teknolojiler konularında MÜSİAD Üyelerine bilgiler aktarıldı.

 

Vestel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Ürettiğimiz her TV yada beyaz eşya ürününün yaklaşık yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Yıllık 2,5 Milyar dolar ihracat yapıyoruz. Sadece Vestel’de değil faaliyette bulunduğumuz her sektör için durum bu şekilde. Örneğin Tekstil’de ürettiğimiz her ürünün yüzde 50’si ihraç ediliyor. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak ürünleri ürettiğimiz zaman, ürettiğimiz ürünleri ihraç edebildiğimiz zaman daha da ileriye gideceğiz. Biz Vestel’de bir aile gibiyiz. 16 bin personellerimizin tamamıyla bir şekilde temas ederek onlarla ilgileniyor, her zaman birbirimize destek oluyoruz. Firma ölçeğiniz ne olursa olsun büyümek ve gelişmek için çalışma ekibiniz her zaman çok önemlidir.” İfadelerini kullandı.

 

Enerji yatırımlarının daha da arttırılması gerektiğini belirten Ahmet Nazif Zorlu, “Dünya nereye gidiyorsa bizimde yönümüzü o tarafa çevirmemiz gerekiyor. Bu anlamda geleceği görebilmek önemlidir. Dünya’da Gerek jeotermal, gerekse güneş enerjisi yatırımları hızla artmaya devam ediyor. Türkiye’de de bu alanlarda ya da farklı enerji kaynaklarının kullanılması noktasında yapılabilecek çok şey var. Örneğin Denizli-Kızıldere Jeotermal tesisleri Zorlu bünyesine katıldığında 5 mw enerji üretimi yapılabiliyorken bu rakamı ilk 2 ayda 15mw’a çıkardık. 2020 hedefimiz Zorlu olarak 600mw üretim kapasitesine sahip olmak. Ar-Ge’ye önem verir, işinizi sever, hayal kurar, ama hayalci olmazsanız her zaman üzerine koyarak ilerlersiniz. Zorlu olarak 20 yıldır hep bu strateji ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, Ahmet Nazif Zorlu’ya teşekkür ederek, yerli üretimin desteklenmesi ve Türkiye’de bu tür mega fabrikaların sayısının artması gerektiğini söyledi. Biltekin, MÜSİAD olarak Türkiye’de Ahmet Nazif Zorlu gibi kişilerin sayılarının artması için çalıştıklarını ifade etti. Ahmet Nazif Zorlu ve MÜSİAD üyeleri yemek sonrasında, Vestel Ar-Ge merkezi ve çağrı merkezini gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.