MÜSİAD Sektör Kurulu Toplantısı’nı KOKPİT Lisesi’nde yaptı

EĞİTİM 25.10.2019 - 14:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

MÜSİAD Sektör Kurulu Toplantısı’nı KOKPİT Lisesi’nde yaptı

MÜSİAD Sektör Kurulu toplantısı Ege’nin ilk Özel Havacılık Lisesi olan KOKPİT Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.   Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi Sektör Kurulları ve Üye İlişkileri komisyonlarınca düzenlenen toplantıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri hazır bulundu.   Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Üyesi ve KOKPİT Havacılık Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalelihan, “Kokpit Havacılık Lisesi Türk Hava Yolları Eğitimi kökenli uzmanlar tarafından Havacılık sektörüne kalifiye elemanlar yetiştirmek amacı ile 2014 yılında kuruldu. Okulumuzda sınıf mevcutları ortalama 16-23 öğrenci arasında. Öğrencilerimiz, Sivil Havacılık genel Müdürlüğünün yapmış olduğu lisans sınavlarında başarılı oldukları takdirde, Hava aracı Bakım Teknisyeni olarak çalışabildikleri gibi üniversitede istedikleri bölümü seçme, havacılıkla ilgili dört yıllık ve iki yıllık bölümlere avantajlı geçiş ve uçak bakım bölümünde okurken Amerika Teksas'ta US Aviation Academy'de yaz döneminde uçuş eğitimi alarak pilot lisansı (PPL)alabilme imkanına sahiplerdir. Okulumuzda; Uçak Bakım bölümü, pilotaj programı, sivil havacılık yer hizmetleri bölümü ve kabin memurluğu programı eğitimleri verilmektedir.” İfadelerini kullandı.     Sektör Kurullarından Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Muharrem Kılcı, “Sektör Kurulları Komisyonu olarak üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirmek amacıyla belirli periyotlarda bu tür toplantılar düzenliyoruz. Amacımız üyelerimizin daha fazla bir araya gelerek yeteneklerini tanıması ve üyeler arası ticaretin geliştirilmesidir. Bu etkinliklerin yanı sıra bölgemizde bulunan komşu illerimizi de ziyaret ederek o illerdeki üyeler ile şubemiz üyeleri arasında çapraz ticaret ağı kurmayı hedefliyoruz. Bu şekilde hem Denizli’mizin hem de bölgemizin dinamiklerini harekete geçiriyoruz.” dedi.     Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan “IPARD Programı İş Birliği Protokolü” kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Kar tarafından “TKDK Destekleri, hibe oranları ve desteklenen sektörler.” Konulu bir sunum da yapıldı. Murat Kar, “IPARD Programı Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından birlikte finanse edilmektedir. Bu program Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve diğer ilgili politikalara uyum hazırlıklarını kapsamaktadır.” Dedi. Kar TKDK Destekleri, hibe oranları ve desteklenen sektörler hakkında detaylı bilgiler verdi.    

MÜSİAD Sektör Kurulu toplantısı Ege’nin ilk Özel Havacılık Lisesi olan KOKPİT Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi Sektör Kurulları ve Üye İlişkileri komisyonlarınca düzenlenen toplantıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri hazır bulundu.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Üyesi ve KOKPİT Havacılık Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalelihan, “Kokpit Havacılık Lisesi Türk Hava Yolları Eğitimi kökenli uzmanlar tarafından Havacılık sektörüne kalifiye elemanlar yetiştirmek amacı ile 2014 yılında kuruldu. Okulumuzda sınıf mevcutları ortalama 16-23 öğrenci arasında. Öğrencilerimiz, Sivil Havacılık genel Müdürlüğünün yapmış olduğu lisans sınavlarında başarılı oldukları takdirde, Hava aracı Bakım Teknisyeni olarak çalışabildikleri gibi üniversitede istedikleri bölümü seçme, havacılıkla ilgili dört yıllık ve iki yıllık bölümlere avantajlı geçiş ve uçak bakım bölümünde okurken Amerika Teksas'ta US Aviation Academy'de yaz döneminde uçuş eğitimi alarak pilot lisansı (PPL)alabilme imkanına sahiplerdir. Okulumuzda; Uçak Bakım bölümü, pilotaj programı, sivil havacılık yer hizmetleri bölümü ve kabin memurluğu programı eğitimleri verilmektedir.” İfadelerini kullandı.

 

 

Sektör Kurullarından Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Muharrem Kılcı, “Sektör Kurulları Komisyonu olarak üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirmek amacıyla belirli periyotlarda bu tür toplantılar düzenliyoruz. Amacımız üyelerimizin daha fazla bir araya gelerek yeteneklerini tanıması ve üyeler arası ticaretin geliştirilmesidir. Bu etkinliklerin yanı sıra bölgemizde bulunan komşu illerimizi de ziyaret ederek o illerdeki üyeler ile şubemiz üyeleri arasında çapraz ticaret ağı kurmayı hedefliyoruz. Bu şekilde hem Denizli’mizin hem de bölgemizin dinamiklerini harekete geçiriyoruz.” dedi.

 

 

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan “IPARD Programı İş Birliği Protokolü” kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Kar tarafından “TKDK Destekleri, hibe oranları ve desteklenen sektörler.” Konulu bir sunum da yapıldı. Murat Kar, “IPARD Programı Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından birlikte finanse edilmektedir. Bu program Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve diğer ilgili politikalara uyum hazırlıklarını kapsamaktadır.” Dedi. Kar TKDK Destekleri, hibe oranları ve desteklenen sektörler hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.