Narko Rehber Eğitimleri Başladı

EĞİTİM 12.02.2020 - 12:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Narko Rehber Eğitimleri Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizi sağlığa zararlı alışkanlıklardan korumak amacı ile yapılan çalışmalar kapsamında ilimizde de liselerde görevli öğretmenlere yönelik Narko Rehber Eğitimlerine başlanıldı.   Merkezefendi Necla-Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlayan eğitimlerde öğrencilerin uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele konularında öğretmenlerde aktif rol oynayacak.     İlimiz Merkezefendi ve Pamukkale İlçelerindeki Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Liselerde  ve Anadolu Liselerinde toplam 31 okulda  görev yapan 1727 öğretmene, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Biriminde görevli, alanında uzman başpolis/polis memurlarınca 2020 Şubat ile 2020 Mart ayları içerisinde 20 oturumda Bağımlılıkla Mücadele faaliyetleri kapsamında Narko Rehber Eğitimi verilecek.     İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konu hakkında yaptığı açıklamada“Eğitimciler olarak; bireylerin doğup büyüdükleri ve sosyalleştikleri aile ve okul ortamları ile sosyal çevrelerinin onların sağlıklı, mutlu, başarılı çervresi ile uyumlu, sosyal becerileri gelişmiş üretken insanlar olmalarında en hayati unsur olarak görmekteyiz. Bu unsurların birinde veya bir kaçında olumsuzluk olması bireyin yaşantısında karşılatığı risk faktörleri ile mücadele etmede sorunlara neden olmaktadır. Bu risk faktörleri arasında çağımızın en önemli sorunlarndan biri de uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı olarak karşımıza çıkıyor. Alkol, zararlı madde ve uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığında en önemli risk grubunu örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki 12-18 yaş arasındanki ergen olarak tabir ettiğimiz çağdaki bireyler oluşturmaktadır. Geleceğimizi zararlı alışkanlıklardan korumak ve onara sağlıklı bir hayat bilincinin kazandırılmasında en büyük görev biz eğitimcilere düşmektedir.  Bu risklerin en aza indirilmesindeki en önemli çalışma okul, öğretmen ve aile işbirliği olarak görmekteyiz.   Emniyet Müdürlüğümüz ile yaptığımız çalışmalarla okullarımızdaki öğrencilerimizin madde bağımlılığından korunması ve hayatlarını sağlıklı bir birey olarak geçirmeleri açısından büyük önem arz ediyor” dedi.      

Milli Eğitim Bakanlığınca okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizi sağlığa zararlı alışkanlıklardan korumak amacı ile yapılan çalışmalar kapsamında ilimizde de liselerde görevli öğretmenlere yönelik Narko Rehber Eğitimlerine başlanıldı.

 

Merkezefendi Necla-Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlayan eğitimlerde öğrencilerin uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele konularında öğretmenlerde aktif rol oynayacak.

 

 

İlimiz Merkezefendi ve Pamukkale İlçelerindeki Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Liselerde  ve Anadolu Liselerinde toplam 31 okulda  görev yapan 1727 öğretmene, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Biriminde görevli, alanında uzman başpolis/polis memurlarınca 2020 Şubat ile 2020 Mart ayları içerisinde 20 oturumda Bağımlılıkla Mücadele faaliyetleri kapsamında Narko Rehber Eğitimi verilecek.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konu hakkında yaptığı açıklamada“Eğitimciler olarak; bireylerin doğup büyüdükleri ve sosyalleştikleri aile ve okul ortamları ile sosyal çevrelerinin onların sağlıklı, mutlu, başarılı çervresi ile uyumlu, sosyal becerileri gelişmiş üretken insanlar olmalarında en hayati unsur olarak görmekteyiz. Bu unsurların birinde veya bir kaçında olumsuzluk olması bireyin yaşantısında karşılatığı risk faktörleri ile mücadele etmede sorunlara neden olmaktadır. Bu risk faktörleri arasında çağımızın en önemli sorunlarndan biri de uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı olarak karşımıza çıkıyor. Alkol, zararlı madde ve uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığında en önemli risk grubunu örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki 12-18 yaş arasındanki ergen olarak tabir ettiğimiz çağdaki bireyler oluşturmaktadır. Geleceğimizi zararlı alışkanlıklardan korumak ve onara sağlıklı bir hayat bilincinin kazandırılmasında en büyük görev biz eğitimcilere düşmektedir.  Bu risklerin en aza indirilmesindeki en önemli çalışma okul, öğretmen ve aile işbirliği olarak görmekteyiz.

 

Emniyet Müdürlüğümüz ile yaptığımız çalışmalarla okullarımızdaki öğrencilerimizin madde bağımlılığından korunması ve hayatlarını sağlıklı bir birey olarak geçirmeleri açısından büyük önem arz ediyor” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.