Necip Filiz’den 12 Eylül Mesajı

SİYASET 11.09.2019 - 17:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Necip Filiz’den 12 Eylül Mesajı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 39'uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.   12 Eylül darbesinin tarihimizin kara bir lekesi olduğunu söyleyen Başkan Filiz “ 12 Eylül 1980 günü demokrasi rafa kaldırılarak yönetime el konulmuş, Türk demokrasi tarihinde kapanmaz yaralar açılmıştır” dedi.   Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül askeri darbesinin üzerinden 39 yıl geçti. 12 Eylül 1980 tarihinde, ne yazık ki darbeyle, demokrasi sekteye uğratılmış ve egemenlik hiçe sayılmıştır. Demokrasi ve insan hakları ayaklar altına alınmış, onlarca gencimiz idam edilmiştir. Bugün, nedeni her ne olursa olsun, yapılan hiçbir darbenin meşru gerekçesinin olmadığına yürekten inanıyorum.   MEYDANLAR TANKLARIN DEĞİL MİLLETİN'DİR AK Parti olarak Siyaset anlayışımızın temeli millet iradesidir. Milletimizin iradesi,  partimizin vazgeçilmez ilkelerinden olmuş onu gölgeleyecek hiçbir uygulama ve vesayete müsamaha gösterilmemiştir. Millet iradesine ipotek koyma eylemlerinin en çirkin olanlarından biri de 15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından yapılmak istenmiş ancak aziz milletimiz ona da gereken cevabı vermiştir.   Türkiye'de darbeler tarihi kapanmıştır. AK Parti iktidarıyla birlikte millet iradesine ipotek koyanların dönemi sona ermiştir. Artık hiç kimse halkın oyuna ve iradesine saygısızlık edemeyecektir. Geçmişte sorgulanmasına dahi müsaade edilemeyen askeri darbeler, artık AK Parti'nin yarattığı demokratik ortamla TBMM nezdinde araştırılıyor, darbeciler hakim karşısına çıkartılarak millete ihanetlerinin hesabı soruluyor. Bunun en büyük mücadelesini de başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve partimiz vermektedir ve sonuna kadar da verecektir. Darbe yandaşları ve heveslileri bunu asla unutmamalıdırlar. Devir artık demokrasi ve sandık devridir.   Darbe karşısında sokaklara inen, canını ve kanını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum”

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 39'uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

12 Eylül darbesinin tarihimizin kara bir lekesi olduğunu söyleyen Başkan Filiz “ 12 Eylül 1980 günü demokrasi rafa kaldırılarak yönetime el konulmuş, Türk demokrasi tarihinde kapanmaz yaralar açılmıştır” dedi.

 

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül askeri darbesinin üzerinden 39 yıl geçti. 12 Eylül 1980 tarihinde, ne yazık ki darbeyle, demokrasi sekteye uğratılmış ve egemenlik hiçe sayılmıştır. Demokrasi ve insan hakları ayaklar altına alınmış, onlarca gencimiz idam edilmiştir. Bugün, nedeni her ne olursa olsun, yapılan hiçbir darbenin meşru gerekçesinin olmadığına yürekten inanıyorum.

 

MEYDANLAR TANKLARIN DEĞİL MİLLETİN'DİR

AK Parti olarak Siyaset anlayışımızın temeli millet iradesidir. Milletimizin iradesi,  partimizin vazgeçilmez ilkelerinden olmuş onu gölgeleyecek hiçbir uygulama ve vesayete müsamaha gösterilmemiştir. Millet iradesine ipotek koyma eylemlerinin en çirkin olanlarından biri de 15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından yapılmak istenmiş ancak aziz milletimiz ona da gereken cevabı vermiştir.

 

Türkiye'de darbeler tarihi kapanmıştır. AK Parti iktidarıyla birlikte millet iradesine ipotek koyanların dönemi sona ermiştir. Artık hiç kimse halkın oyuna ve iradesine saygısızlık edemeyecektir. Geçmişte sorgulanmasına dahi müsaade edilemeyen askeri darbeler, artık AK Parti'nin yarattığı demokratik ortamla TBMM nezdinde araştırılıyor, darbeciler hakim karşısına çıkartılarak millete ihanetlerinin hesabı soruluyor. Bunun en büyük mücadelesini de başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve partimiz vermektedir ve sonuna kadar da verecektir. Darbe yandaşları ve heveslileri bunu asla unutmamalıdırlar. Devir artık demokrasi ve sandık devridir.

 

Darbe karşısında sokaklara inen, canını ve kanını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.