Necip Filiz'den Afrin Operasyonu açıklaması

GÜNDEM 20.01.2018 - 20:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Necip Filiz'den Afrin Operasyonu açıklaması

Fiilen başlayan Afrin operasyonuyla ilgili olarak ; Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Allah ordumuzu muvaffak etsin.Yar ve yardımcısı olsun” dedi.   Operasyonda Türk ordusu ve Özgür Suriye Güçleri'nin (ÖSO) nihai hedefinin, Afrin'deki YPG teröristlerini bölgeden çıkarmak” olduğunu belirten Başkan Filiz; Irak sınırına kadar ülkemizi kuşatmaya çalışan bu terör pisliğini Türk Silahlı Kuvvetlerimiz  Allah’ın izniyle temizleyecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da özellikle vurguladığı üzere bizim; Suriye'nin toprak bütünlüğüyle, bağımsız ve müreffeh geleceğiyle, Suriye halkının demokratik talepleriyle ilgili en küçük menfi bir düşüncemiz yoktur. Tam tersine kendi milli güvenliğimizle beraber ülkemizdeki 3,5 milyon sığınmacı başta olmak üzere evlerinden ve vatanlarından olmuş, Suriye nüfusunun yarısından fazlasını teşkil eden 13 milyona yakın kardeşimizin güvenliği, huzuru, geleceği için de bu adımları atıyoruz ” dedi.   AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Afrin operasyonunun sahada fiilen başlaması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:   “ PYD’yi ve YPG’yi PKK’nın bir kolu olarak görüyoruz ve “terör örgütü” olarak tanımlıyoruz. Türkiye’nin 2016 yılında düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı, sadece sınırın Suriye tarafındaki IŞİD varlığını sonlandırmakla kalmadı, aynı zamanda iki özerk Kürt bölgesi Afrin ve Kobani arasında bir tampon bölge oluşturarak, Kürtlerin Suriye’de Türkiye sınırı boyunca uzanan bir koridor oluşturmasını engelledi. Şu anda Fırat Nehri’nin batısında Azez’den Cerablus’a dek uzanan ve Kürt özerk bölgeler arasında “tampon bölge” oluşturan alan TSK’nın korumasında ve Özgür Suriye Ordusu’nun denetiminde bulunuyor.   Ülkemiz sınırları boyunca yine bir terör ordusu kurulma hazırlıkları yapılıyor. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. TSK, Afrin ve Münbiç meselesini Allah’ın izniyle halledecektir. Rabbim Mehmetçiğimizi  korusun ve gözetsin inşallah.”

Fiilen başlayan Afrin operasyonuyla ilgili olarak ; Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Allah ordumuzu muvaffak etsin.Yar ve yardımcısı olsun” dedi.

 

Operasyonda Türk ordusu ve Özgür Suriye Güçleri'nin (ÖSO) nihai hedefinin, Afrin'deki YPG teröristlerini bölgeden çıkarmak” olduğunu belirten Başkan Filiz; Irak sınırına kadar ülkemizi kuşatmaya çalışan bu terör pisliğini Türk Silahlı Kuvvetlerimiz  Allah’ın izniyle temizleyecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da özellikle vurguladığı üzere bizim; Suriye'nin toprak bütünlüğüyle, bağımsız ve müreffeh geleceğiyle, Suriye halkının demokratik talepleriyle ilgili en küçük menfi bir düşüncemiz yoktur. Tam tersine kendi milli güvenliğimizle beraber ülkemizdeki 3,5 milyon sığınmacı başta olmak üzere evlerinden ve vatanlarından olmuş, Suriye nüfusunun yarısından fazlasını teşkil eden 13 milyona yakın kardeşimizin güvenliği, huzuru, geleceği için de bu adımları atıyoruz ” dedi.

 

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Afrin operasyonunun sahada fiilen başlaması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:

 

“ PYD’yi ve YPG’yi PKK’nın bir kolu olarak görüyoruz ve “terör örgütü” olarak tanımlıyoruz. Türkiye’nin 2016 yılında düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı, sadece sınırın Suriye tarafındaki IŞİD varlığını sonlandırmakla kalmadı, aynı zamanda iki özerk Kürt bölgesi Afrin ve Kobani arasında bir tampon bölge oluşturarak, Kürtlerin Suriye’de Türkiye sınırı boyunca uzanan bir koridor oluşturmasını engelledi. Şu anda Fırat Nehri’nin batısında Azez’den Cerablus’a dek uzanan ve Kürt özerk bölgeler arasında “tampon bölge” oluşturan alan TSK’nın korumasında ve Özgür Suriye Ordusu’nun denetiminde bulunuyor.

 

Ülkemiz sınırları boyunca yine bir terör ordusu kurulma hazırlıkları yapılıyor. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. TSK, Afrin ve Münbiç meselesini Allah’ın izniyle halledecektir. Rabbim Mehmetçiğimizi  korusun ve gözetsin inşallah.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.