Necip Filiz'in Mescid-i Aksa açıklamsı

DENİZLİ 24.07.2017 - 13:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Necip Filiz'in Mescid-i Aksa açıklamsı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz yaptığı yazılı açıklamada; “ Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmamız dini bir vecibemiz ve insani bir vazifemizdir” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmamız dini bir vecibemiz ve insani bir vazifemizdir” dedi.   Kudüs’te yaşanan olaylarla ilgili olarak ; Müslüman ülkelerin sessiz kalması İsrail’i daha da cesaretlendirmektedir diyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Dünya’nın buraya kör ve sağır olması ve sessizliği Mescid-i Aksa'nın yıkılması, Kudüs'ün kaybedilmesi, Filistinli çocukların öldürülmesi, Filistinli kadınların yerlerde sürüklenmesi demektir” dedi.   Başkan Filiz yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi: “Efendimiz (s.a.v) miraca yükseldiği mübarek şehir, ilk kıblemiz. 2. Abdülhamid Han’ın ‘Orasını dedelerim kanla suladı. Ancak kanla verilir’ dediği can pahasına korunası bir yerdir kutsal Kudüs. İsrail yönetimi mayıs ayında Doğu Kudüs'te 15 bin yeni konut inşa etme kararı alarak bunun sonrasında Müslümanlara yönelik baskısını arttırdı.Bu vahşice saldırıların ardından 800 yıldır kapatılmayan Mescid-i Aksa ibadete kapatıldı ve Müslümanlara yönelik kısıtlamalar getirildi.   İsrail, Mescid-i Aksa’yı güvenlik gerekçesini bahane ederek İsrail din işlerine bağlamak istiyor. Böylelikle İsrail Mescid – i Aksa’yı yıkarak arz - ı mev’uda giden yoldaki en büyük engelini de ortadan kaldırmış olacak. Şu anda bu planlarına hız vermiş durumdalar.    İsrail yönetimi Mescid-i Aksa direnişi kırmak için bölgeye asker sevkiyatına başladı. Ayrıca Kudüs'e giriş çıkışlar kapatıldı. Fanatik Yahudiler ve israil polisi Aksa’ya baskın düzenledi. İsrail polisi metal dedektör uygulaması başlattı. Bölgede gerilim yükseliyor. İsrail polisi mescidin cemaatine saldırıyor. Yaralananlar oluyor. Bütün Arap Dünyası hala sessizliğini koruyor. Kudüs Mü’minlerin sorumlu olduğu bir şehirdir. Aksa da öyle…   Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik uygulanan baskı, bütün Müslümanlara uygulanmış sayılır. Kudüs sadece Filistinlilerin değildir. Tüm dünya Müslümanlarının şehridir ve bu şehri korumak da biz Müslümanların görevidir.   Olaylarda hayatını kaybeden 3 kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum . Filistin’de ve dünyada inşallah zulüm ve haksızlık değil, insanlık ve insaniyet kazanacaktır”
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz yaptığı yazılı açıklamada; “ Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmamız dini bir vecibemiz ve insani bir vazifemizdir” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmamız dini bir vecibemiz ve insani bir vazifemizdir” dedi.

 

Kudüs’te yaşanan olaylarla ilgili olarak ; Müslüman ülkelerin sessiz kalması İsrail’i daha da cesaretlendirmektedir diyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Dünya’nın buraya kör ve sağır olması ve sessizliği Mescid-i Aksa'nın yıkılması, Kudüs'ün kaybedilmesi, Filistinli çocukların öldürülmesi, Filistinli kadınların yerlerde sürüklenmesi demektir” dedi.

 

Başkan Filiz yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:

“Efendimiz (s.a.v) miraca yükseldiği mübarek şehir, ilk kıblemiz. 2. Abdülhamid Han’ın ‘Orasını dedelerim kanla suladı. Ancak kanla verilir’ dediği can pahasına korunası bir yerdir kutsal Kudüs. İsrail yönetimi mayıs ayında Doğu Kudüs'te 15 bin yeni konut inşa etme kararı alarak bunun sonrasında Müslümanlara yönelik baskısını arttırdı.Bu vahşice saldırıların ardından 800 yıldır kapatılmayan Mescid-i Aksa ibadete kapatıldı ve Müslümanlara yönelik kısıtlamalar getirildi.

 

İsrail, Mescid-i Aksa’yı güvenlik gerekçesini bahane ederek İsrail din işlerine bağlamak istiyor. Böylelikle İsrail Mescid – i Aksa’yı yıkarak arz - ı mev’uda giden yoldaki en büyük engelini de ortadan kaldırmış olacak. Şu anda bu planlarına hız vermiş durumdalar. 

 

İsrail yönetimi Mescid-i Aksa direnişi kırmak için bölgeye asker sevkiyatına başladı. Ayrıca Kudüs'e giriş çıkışlar kapatıldı. Fanatik Yahudiler ve israil polisi Aksa’ya baskın düzenledi. İsrail polisi metal dedektör uygulaması başlattı. Bölgede gerilim yükseliyor. İsrail polisi mescidin cemaatine saldırıyor. Yaralananlar oluyor. Bütün Arap Dünyası hala sessizliğini koruyor. Kudüs Mü’minlerin sorumlu olduğu bir şehirdir. Aksa da öyle…

 

Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik uygulanan baskı, bütün Müslümanlara uygulanmış sayılır. Kudüs sadece Filistinlilerin değildir. Tüm dünya Müslümanlarının şehridir ve bu şehri korumak da biz Müslümanların görevidir.

 

Olaylarda hayatını kaybeden 3 kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum . Filistin’de ve dünyada inşallah zulüm ve haksızlık değil, insanlık ve insaniyet kazanacaktır”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.