Nihat Hatipoğlu Denizli'de Rahmet Peygamberini anlattı

DENİZLİ 18.04.2017 - 15:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Nihat Hatipoğlu Denizli'de Rahmet Peygamberini anlattı

Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1446’ncı yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftası kapsamında ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu Denizli'de sevenleri ile buluştu. Hınca hınç dolu olan salonda Hatipoğlu, Peygamber efendimizin hayatından kesitler anlattı.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu katıldı. Denizlilerin yoğun ilgi gösterdiği anma programına salonda adeta izdiham yaşandı. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Ammar Acaroğlu ilahiler ve  ezgileri ile Emrullah Uzun’un da şiir ve naat dinletisi ile katılanları mest etti.     Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin hayatını ve çektiği zorlukları anlattı. “Kuran’ı Kerim baştan sona Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav)’in hayatını anlatıyor” diyen Prof. Hatipoğlu, “Kuran’ı Kerim’i anlamak O’nu anlamaktır. Peygamber Efendimiz Miraç’a çıktı, Taif’te taşlandı, Mekke’de zulüm gördü, Bedir’de zafer kazandı, Uhud’da yara aldı sonra hicret etmek zorunda kaldı. Dostlarını, akrabalarını bir bir kaybetti. Ama o İslam dinini yayma davasından hiç vazgeçmedi.  Tüm hayatını ibadet ederek ve İslam dinini yaymakla geçirdi. Peygamber Efendimiz son zamanlarda biraz durgunlaştı, sohbetlerini çoğalttı. Veda mahiyetinde son bilgilerini sık sık paylaşır oldu. En son olarak Veda Hutbesi’nde herkesten helallik isteyerek ardından dünyadan ahirete hicret etti” şeklinde konuştu.    
Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1446’ncı yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftası kapsamında ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu Denizli'de sevenleri ile buluştu. Hınca hınç dolu olan salonda Hatipoğlu, Peygamber efendimizin hayatından kesitler anlattı.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu katıldı. Denizlilerin yoğun ilgi gösterdiği anma programına salonda adeta izdiham yaşandı. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Ammar Acaroğlu ilahiler ve  ezgileri ile Emrullah Uzun’un da şiir ve naat dinletisi ile katılanları mest etti.

 

 

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin hayatını ve çektiği zorlukları anlattı. “Kuran’ı Kerim baştan sona Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav)’in hayatını anlatıyor” diyen Prof. Hatipoğlu, “Kuran’ı Kerim’i anlamak O’nu anlamaktır. Peygamber Efendimiz Miraç’a çıktı, Taif’te taşlandı, Mekke’de zulüm gördü, Bedir’de zafer kazandı, Uhud’da yara aldı sonra hicret etmek zorunda kaldı. Dostlarını, akrabalarını bir bir kaybetti. Ama o İslam dinini yayma davasından hiç vazgeçmedi.  Tüm hayatını ibadet ederek ve İslam dinini yaymakla geçirdi. Peygamber Efendimiz son zamanlarda biraz durgunlaştı, sohbetlerini çoğalttı. Veda mahiyetinde son bilgilerini sık sık paylaşır oldu. En son olarak Veda Hutbesi’nde herkesten helallik isteyerek ardından dünyadan ahirete hicret etti” şeklinde konuştu.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.