Nilgün ÖK, İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuştu

SİYASET 21.11.2019 - 16:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Nilgün ÖK, İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuştu

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün ÖK, İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde sert ve net ifadeler kullandı.   Terörle mücadeleden trafiğe, asayişten uyuşturucu ile olan mücadeleye kadar Bakanlıkça yürütülen değerli faaliyetler için teşekkür eden ÖK, uzun süredir gündemde olan kayyum konusuna değindi.   “Seçilmiş Olmak, Kimseye Kurallara Uymama Hakkını Tanımaz” ÖK; “Hepimiz burada seçilmiş kişileriz. Ama seçilmiş olmak, hiç kimseye kurallara uymama hakkını tanımaz. Aynı şekilde, seçilmeden önce hakkında soruşturma olan bir kişinin de seçildiği takdirde mevcut soruşturması kendiliğinden düşmez. Bu nedenle Bakanlığımızca haklarında terör bağlantısı sebebiyle soruşturma, kovuşturma olan belediye başkanları ilgili kanun gereği görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Konuyla ilgili yapılan çarpıtmalara da ayrıca bir açıklama getirmek istiyorum. Bu işlem kişinin başkanlığını iptal etme işlemi değildir. Mahkeme kararı verilinceye kadar sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için açığa alma işlemidir. Kişiler, hakkındaki davalar sonuçlanana kadar görevden uzaklaştırılır. Bu adli bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.   “Teşekkür mü etseydik?” Görevden alınan belediye başkanlarının, seçilmeden önce haklarında devam eden soruşturma, kovuşturma ve tutuksuz yargılama kararlarına değinen ÖK; “Bizi, “seçilmiş kişileri görevden alıyorsunuz, millet iradesini yok sayıyorsunuz” diye suçlayanlara ben de sormak istiyorum. Ağır Ceza Mahkemelerinde davaları devam eden kişileri aday yaparak ve seçtirerek neyi amaçladınız? Hakkında kovuşturma, soruşturma veya tutuksuz yargılanma kararı olmayan hiç adayınız yok muydu? Ya da bütün bu olacakları bile bile, sonrasında kendinizi mağdur göstermek için mi bu kişileri aday yaptınız? Devletin imkânlarını terör örgütleri için kullananlara ne yapsaydık? Teşekkür mü etseydik? Onlarca, yüzlerce masumu şehit edip terörist cenazelerinde gözyaşı dökeceksiniz, sonra da buraya gelip barıştan huzurdan bahsederek sevgi pıtırcıklığı yapacaksınız. Böyle bir şey yok. Kesinlikle bunu kabul etmiyorum” dedi.   “Bin Yıllık Geçmişimiz Var” Sorunun Kürtlerle değil, teröristlerle olduğunun tekrar altını çizen ÖK; “Bizim Kürtlerle bin yıllık geçmişimiz var. Sorunumuz da yok. Biz terörün, teröristlerin karşısındayız. Son terörist bu ülkeden defolup gidene kadar da haklı mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.   “Cumhurbaşkanımız Gereken Cevabı Tüm Dünyaya Verdi” “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleşen ABD ziyaretinde bizim Kürtlere olan bakışımızı ve yaşananlar karşısındaki duruşumuzu tüm dünyaya gösterdi” diyen ÖK, operasyonlarda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diledi.

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün ÖK, İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde sert ve net ifadeler kullandı.

 

Terörle mücadeleden trafiğe, asayişten uyuşturucu ile olan mücadeleye kadar Bakanlıkça yürütülen değerli faaliyetler için teşekkür eden ÖK, uzun süredir gündemde olan kayyum konusuna değindi.

 

“Seçilmiş Olmak, Kimseye Kurallara Uymama Hakkını Tanımaz”

ÖK; “Hepimiz burada seçilmiş kişileriz. Ama seçilmiş olmak, hiç kimseye kurallara uymama hakkını tanımaz. Aynı şekilde, seçilmeden önce hakkında soruşturma olan bir kişinin de seçildiği takdirde mevcut soruşturması kendiliğinden düşmez. Bu nedenle Bakanlığımızca haklarında terör bağlantısı sebebiyle soruşturma, kovuşturma olan belediye başkanları ilgili kanun gereği görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Konuyla ilgili yapılan çarpıtmalara da ayrıca bir açıklama getirmek istiyorum. Bu işlem kişinin başkanlığını iptal etme işlemi değildir. Mahkeme kararı verilinceye kadar sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için açığa alma işlemidir. Kişiler, hakkındaki davalar sonuçlanana kadar görevden uzaklaştırılır. Bu adli bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.

 

“Teşekkür mü etseydik?”

Görevden alınan belediye başkanlarının, seçilmeden önce haklarında devam eden soruşturma, kovuşturma ve tutuksuz yargılama kararlarına değinen ÖK; “Bizi, “seçilmiş kişileri görevden alıyorsunuz, millet iradesini yok sayıyorsunuz” diye suçlayanlara ben de sormak istiyorum. Ağır Ceza Mahkemelerinde davaları devam eden kişileri aday yaparak ve seçtirerek neyi amaçladınız? Hakkında kovuşturma, soruşturma veya tutuksuz yargılanma kararı olmayan hiç adayınız yok muydu? Ya da bütün bu olacakları bile bile, sonrasında kendinizi mağdur göstermek için mi bu kişileri aday yaptınız? Devletin imkânlarını terör örgütleri için kullananlara ne yapsaydık? Teşekkür mü etseydik? Onlarca, yüzlerce masumu şehit edip terörist cenazelerinde gözyaşı dökeceksiniz, sonra da buraya gelip barıştan huzurdan bahsederek sevgi pıtırcıklığı yapacaksınız. Böyle bir şey yok. Kesinlikle bunu kabul etmiyorum” dedi.

 

“Bin Yıllık Geçmişimiz Var”

Sorunun Kürtlerle değil, teröristlerle olduğunun tekrar altını çizen ÖK; “Bizim Kürtlerle bin yıllık geçmişimiz var. Sorunumuz da yok. Biz terörün, teröristlerin karşısındayız. Son terörist bu ülkeden defolup gidene kadar da haklı mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

 

“Cumhurbaşkanımız Gereken Cevabı Tüm Dünyaya Verdi”

“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleşen ABD ziyaretinde bizim Kürtlere olan bakışımızı ve yaşananlar karşısındaki duruşumuzu tüm dünyaya gösterdi” diyen ÖK, operasyonlarda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.