Nilgün Ök’ten Singapur Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow’a Ziyaret

SİYASET 25.10.2019 - 17:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Nilgün Ök’ten Singapur Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow’a Ziyaret

TBMM Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nilgün ÖK ve Dostluk Grubu Üyesi Milletvekilleri Singapur Büyükelçisi Jonathan Tow’ı makamında ziyaret etti.   Türkiye-Singapur Dostluğu, Geçmişi 1865 Yılına Kadar Uzanan Kalıcı Bir Dostluktur Türkiye- Singapur ilişkilerinin geçmişi resmi olarak 1865 yılına dayanan, uzun süreli ve kalıcı ilişkiler olduğunu belirten ÖK “İçinde bulunduğumuz dönemde, iki ülke arasında düzenlenen Stratejik Ortaklık ve Singapur-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşmaları ikili ilişkilerimiz için çok önemli bir adımdır. ” dedi.   Türkiye ve Singapur Arasında İmzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın Sağladığı Kolaylıklar 2019 Yılında Artarak Sürecek Gerçekleştirilen ziyarette Dostluk Grubu Başkanı ÖK ve beraberindeki heyet ile Büyükelçi Tow, Singapur ve Türkiye ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Dostluk Grubu Başkanı ÖK, 2019 yılının Türkiye ve Singapur arasındaki diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 50. yılı olduğunu, Singapur’un Türkiye için yalnızca Asya-Pasifik bölgesinin önemli bir aktörü değil aynı zamanda küresel çapta değerli bir ortak olduğunu belirtti.   Türkiye ile Singapur arasındaki toplam ticaret hacminin 2018 yılında 1 Milyar Dolar seviyesinde gerçekleştiğini, Serbest Ticaret Anlaşması’nın sağladığı kolaylıklarla ticaret hacminin 2019 yılında 2 Milyar Dolar olmasını hedeflediklerini ve ikili ilişkilerin dostluk grubu sayesinde daha da gelişeceğini ifade eden ÖK; “Türkiye'nin başlattığı yatırım ve teşvik hamlesinden Türk ve Singapurlu iş dünyası temsilcilerini etkin bir şekilde yararlanmaya davet ediyorum.” dedi.   Singapur’un Türk Yatırımcıların Asya’ya Açılmasındaki Rolü Oldukça Önemlidir Büyükelçi TOW,  Singapur’un Türkiye’de aktif milyarlarca yatırımı olduğunu vurgularken; büyük yatırımcıların Türkiye pazarında olduğunu fakat küçük yatırımcıların halen yeteri kadar Türkiye’yi tanımadığını ifade ederek bu konuda medyanın daha aktif kullanılması adına çalışmalar yapılabileceğine değindi.   Türk yatırımcılar için ise Singapur’un, Doğrudan Yabancı Yatırım için cazip bir yer olduğunu vurgulayan Tow;  Türkiye’de bulunan büyük yatırımcıların, Asya’ya açılmasında Singapur’un önemli bir rol oynayacağını belirtti.   ANI NİTELİĞİNDE HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ   Toplantı sonunda Büyükelçi Tow’ın yakın zamanda Denizli’yi ziyaret etmesi ve Denizli’de iş dünyası aktörleri ile bir araya gelmesi kararlaştırılırken; Dostluk Grubu Başkanı ÖK, Singapur Büyükelçisi Jonathan TOW’a Denizli Medet Köyü’nde Terra-Cota Sanatçıları tarafından üretilen antik desenli çanağı ve Buldan dokuması kravatı takdim etti. Büyükelçi TOW ise Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nilgün ÖK’e, Singapur Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. Yıldönümü anısına Singapur Ankara Büyükelçiliği tarafından özel hazırlanan özel çini tabak takdim etti.  

TBMM Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nilgün ÖK ve Dostluk Grubu Üyesi Milletvekilleri Singapur Büyükelçisi Jonathan Tow’ı makamında ziyaret etti.

 

Türkiye-Singapur Dostluğu, Geçmişi 1865 Yılına Kadar Uzanan Kalıcı Bir Dostluktur

Türkiye- Singapur ilişkilerinin geçmişi resmi olarak 1865 yılına dayanan, uzun süreli ve kalıcı ilişkiler olduğunu belirten ÖK “İçinde bulunduğumuz dönemde, iki ülke arasında düzenlenen Stratejik Ortaklık ve Singapur-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşmaları ikili ilişkilerimiz için çok önemli bir adımdır. ” dedi.

 

Türkiye ve Singapur Arasında İmzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın Sağladığı Kolaylıklar 2019 Yılında Artarak Sürecek Gerçekleştirilen ziyarette Dostluk Grubu Başkanı ÖK ve beraberindeki heyet ile Büyükelçi Tow, Singapur ve Türkiye ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Dostluk Grubu Başkanı ÖK, 2019 yılının Türkiye ve Singapur arasındaki diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 50. yılı olduğunu, Singapur’un Türkiye için yalnızca Asya-Pasifik bölgesinin önemli bir aktörü değil aynı zamanda küresel çapta değerli bir ortak olduğunu belirtti.

 

Türkiye ile Singapur arasındaki toplam ticaret hacminin 2018 yılında 1 Milyar Dolar seviyesinde gerçekleştiğini, Serbest Ticaret Anlaşması’nın sağladığı kolaylıklarla ticaret hacminin 2019 yılında 2 Milyar Dolar olmasını hedeflediklerini ve ikili ilişkilerin dostluk grubu sayesinde daha da gelişeceğini ifade eden ÖK; “Türkiye'nin başlattığı yatırım ve teşvik hamlesinden Türk ve Singapurlu iş dünyası temsilcilerini etkin bir şekilde yararlanmaya davet ediyorum.” dedi.

 

Singapur’un Türk Yatırımcıların Asya’ya Açılmasındaki Rolü Oldukça Önemlidir

Büyükelçi TOW,  Singapur’un Türkiye’de aktif milyarlarca yatırımı olduğunu vurgularken; büyük yatırımcıların Türkiye pazarında olduğunu fakat küçük yatırımcıların halen yeteri kadar Türkiye’yi tanımadığını ifade ederek bu konuda medyanın daha aktif kullanılması adına çalışmalar yapılabileceğine değindi.

 

Türk yatırımcılar için ise Singapur’un, Doğrudan Yabancı Yatırım için cazip bir yer olduğunu vurgulayan Tow;  Türkiye’de bulunan büyük yatırımcıların, Asya’ya açılmasında Singapur’un önemli bir rol oynayacağını belirtti.

 

ANI NİTELİĞİNDE HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

 

Toplantı sonunda Büyükelçi Tow’ın yakın zamanda Denizli’yi ziyaret etmesi ve Denizli’de iş dünyası aktörleri ile bir araya gelmesi kararlaştırılırken; Dostluk Grubu Başkanı ÖK, Singapur Büyükelçisi Jonathan TOW’a Denizli Medet Köyü’nde Terra-Cota Sanatçıları tarafından üretilen antik desenli çanağı ve Buldan dokuması kravatı takdim etti. Büyükelçi TOW ise Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nilgün ÖK’e, Singapur Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. Yıldönümü anısına Singapur Ankara Büyükelçiliği tarafından özel hazırlanan özel çini tabak takdim etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.